Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Are dreptate viobio, indivizii astia ar trebui "penalizati"-dupa ce si-au batut joc de aparate, le-au tinut in pivnite jilave, in cotetul gainilor, le-au tratat ca pe o lada de cartofi, acum vor $$$ pe ele, pe principiul 'dau ciudatii bani", daca proprietarul e un om care se vede ca tine la acel aparat, atunci da, merita cat cere, nu mi-a placut niciodata sa ma targuiesc in astfel de cazuri, dar daca vrea sa scape de "lada"(unii nesimtiti mi-o spuneau "ori imi dati atat, ori il arunc la "ziua debarasarii"(!)). In astfel de cazuri trebuie sa-i dai apa la moara dobitocului, "e o tehnologie depasita, nu prinde FM, de ce v-as da atat pe el cand pot sa-mi iau unul nou cu 20 lei, bla, bla...""sa ziceti saru` mana daca luati 40 lei pe el", etc. Altfel, orice cocalar gaseste vreo vechitura in pod, isi inchipuie ca exista vreun colectionar innebunit dupa ce are el, si gata, viseaza mii de euroi, desi pana in acel moment l-a durut in fund de aparatul ala, daca-l intrebi ce model e, habar n-are, sau an de fabricatie.

Link spre comentariu

parerea mea, la cum arata nu merita nici 150 lei. eu nu m-as uita la el daca l-a tinut in beci sau in cotetul gainilor. pe langa faptul ca va mirosi ingrozitor carcasa lui in casa, in timp, din cauza ca lemnul a fost tinut in conditii improprii, ia multa munca sa fie restaurat. in general eu cumpar aparate care au fost tinute in casa si care functioneaza. nu am pretentia sa arate ca noi, dar nici in halul asta.

Link spre comentariu

Asa e domnilor , si cei de pe Okazii au pretzuri mult prea mari si nu arata starea reala a aparatului , unii chiar nu au aparatele expuse si cind licitezi te trezesti ca iti spune alt pretz mult mai mare (de sute de euro ) pentru alt radio poza reprezentind o momeala , fotografiile sint expuse acolo iar cind il cumperi ai surpriza sa gasesti ceva care nu arata ca in poza si nici nu e complect , altii le iau pe nimic de la unii mai batrini si le revind , la suprapretz , am avut multe surprize de genul asta si cred ca e cazul sa-i mai tragem de urechi pe acesti bisnitzari care nu au habar de radio , am sa le postez numele la unii care fac asa sa stim de cine sa ne ferim , merita din plin .... succes si stima....Mihai - YO7DIG

Link spre comentariu

Maine seara sunt invitat sa cumpar acest aparat, Graetz Ultra. Proprietarul cere 200 lei, dupa parerea mea prea mult. Intre ce ani s-a fabricat aparatul? al tau are cutia nasoalanu da mai mult de 120..150lei!hai sa ne stringem rindurile sa punem embargo la cei care vind tot felul de aparate la care se munceste si un an la restaurare

De acord cu embargoul, eu il aplic de mult si cu succes: anul trecut am gasit pe "Proradioanic" un nene radioamator care vindea un Philips Matador in stare buna, functional, bla bla bla....la un pret rezonabil zicea el: 500 lei.Evident ca nu l-am luat, am avut rabdare si au inceput sa apara prin tirgurile de antichitati la preturi mai umane (in jur de 200 lei). In final asta vara am gasit unul cu 180 dar pe motiv ca avea traful de retea ars l-am scos la 120. Vinzatorul e cam colorat dar rezonabil drept care am mai luat cateva aparate de la el, ultimul inainte de Pasti.
Link spre comentariu

Este un personaj care se perinda prin targurile de antichitati care se chinuie de ceva vreme sa vanda un Matador pe care cere 500 de lei.Prosteste lumea cu tot felul de legende, ca-i facut in Romania dar n-a auzit de S.A.R.Philips,ca Philips a inchis fabrica din Romania dupa un an ca furau romanii ca-n codru, ca fiind facut in Romania se potrivesc tuburi de la aparate romanesti si tot asa.Ma raliez si eu la ideea embargoului.Apropo,un vecin are un Rubin 102 complet, de care vrea sa scape in schimbul unei sume simbolice.Daca este cineva interesat, sa ma contacteze.

Link spre comentariu

Este un personaj care se perinda prin targurile de antichitati care se chinuie de ceva vreme sa vanda un Matador pe care cere 500 de lei.

Il stiu, sambata trecuta cerea pe el 550 lei. Eu am luat un Riga6 cu 100 lei in stare buna, foarte sensibil (am schimbat doar doi electrolitici din filtraj).Duminica am mai gasit un Schaub Lorentz cu doar 50 lei (anii 50, tuburi americane moderne cu socluri heptal miniatura, game:UL, UM, FM).Poze o sa pun mai pe seara.
Link spre comentariu

Referitor la chestii scumpe, OPERA H2 la 500 roni ce ziceti ? Mai avea si tubul spart ( se vedea dupa starea luminoforului ), si zicea ca era facut in 1963, primele televizoare romanesti :ras: . Stiti vorba aia, prost nu e ala care cere ci ala care da, sau sunt unuu care profita de faptu ca unii nu se pricep. In plus, OPERA H2 nu prea e de colectie, e mai mult de dat pentru reducere la un LCD nou ( daca exista promotii ecologice). In plus de asta , tuburile antiimplozie , au aparut in 1962-1963, iar in Romania primul televizor ccare a avut tub antiimplozie ( tub expus, fara geam in fata a fost DACIA - destul de rare totusi).Eu acum am dat comanda de la un neamt de 2 TV PHILIPS pe lampi, dintre care unul portabil, ambele din 1957, cinescoape cu deflexie 90. Ce portabil are tub AW21-80 ( 21 cm diagonala) , celalalt AW43-80. Ich kann kaum warten. :freaza: preturi cinstite, le-am luat pe ambele la doar 100 euro. Il vroiam doar pe ala mic insa nu il dadea decat cu ala mai mare.

Link spre comentariu

Sincer , eu as reconditiona acest Graetz Ultra , sint destul de rare ,am vazut decit in poza , banuiesc ca batrinii nu au umblat in el si e complect in interior , am reconditionat aparate si mai ,, ciufulite '' la care pe alocuri am schimbat si furnirul , nu au iesit super , dar oricum fata de cum aratau ... asta nu arata prea rau asa ca merita sa incerci sa-l reconditionezi mai ales pentru ca ai avut norocul sa-l cumperi ... succes ...

Link spre comentariu

Sincer , eu as reconditiona acest Graetz Ultra , sint destul de rare ,am vazut decit in poza , banuiesc ca batrinii nu au umblat in el si e complect in interior , am reconditionat aparate si mai ,, ciufulite '' la care pe alocuri am schimbat si furnirul , nu au iesit super , dar oricum fata de cum aratau ... asta nu arata prea rau asa ca merita sa incerci sa-l reconditionezi mai ales pentru ca ai avut norocul sa-l cumperi ... succes ...

Si eu cred ca nu arata chiar asa de rau in realitate, poza e foarte slaba.O curatire si lustruire cu smirghel urmata de cateva straturi de lac si va fi ca nou.Interiorul se aspira de praf si se sterge cu un burete umed apoi se poate da un strat subtire de bait sau grund de lemn pentru astuparea porilor.Eu am alte aparate care asteapta reconditionarea in stare muuuult mai rea.Spor la reconditionare.
Link spre comentariu

Cat despre GARETZul de mai sus, eu zic ca merita, carcasa nu e in stare asa de proasta. Insa sa mai lase la pret.Sunt aparate cu carcasa si mai distrusa, ala de bine de rau poate fi refacut. Daca insa era ca BUCURESTI 500 prezentat cateva randuri mai sus, nu merita. Vedeti si in ce stare e partea electronica.

Link spre comentariu

Eu am luat un Riga6 cu 100 lei in stare buna, foarte sensibil (am schimbat doar doi electrolitici din filtraj).Duminica am mai gasit un Schaub Lorentz cu doar 50 lei (anii 50, tuburi americane moderne cu socluri heptal miniatura, game:UL, UM, FM).Poze o sa pun mai pe seara.

Pozele promise:
Link spre comentariu

Eu am luat un Riga6 cu 100 lei in stare buna, foarte sensibil (am schimbat doar doi electrolitici din filtraj).Duminica am mai gasit un Schaub Lorentz cu doar 50 lei (anii 50, tuburi americane moderne cu socluri heptal miniatura, game:UL, UM, FM).Poze o sa pun mai pe seara.

Pozele cu Schaub dar si un cu Tefag luat acum doua saptamani (80 lei):
Link spre comentariu

Felicitari! Cred ca vor iesi foarte frumoase.MULTUMESC [cu m mare] lui viobio, pentru piesele ce mi le-a trimis sa pot reconditiona rr KAPSCH.[ oricum, a trimis mai multe decat trebuie...]. Sper ca vom gasi tubul final si difuzorul.Inca o data multumesc frumos!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări