Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Vizitator viobio

azi am primit acest radioun STANDARD????stie cineva ce tip este sau are cineva schema lui?pentru mine este destul de ciudatare un ACH1 care este la 4Vrestul tuburilor sunt din seria E la 6,3Vtuburile sunt urmatoareleACH1,EBC3,EF9,EL9,EM1,EZ2/3condensator variabil cu trei sectiunitin sa mentionez ca nu este modificat ,ACH1 este al lui,soclul este montat din fabricascuze pentru poze dar aparatul meu a luat o mare buseala pe gresie :cry: ,promit sa cumpar unu nou!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Se pare ca este Super 39..., probabil 1044E. Am atasat primele pagin din catalogul Standard-Ungaria.

cred ca este cel linga care este scris "super super"o schema?multumesc
Link spre comentariu

Se pare ca este Super 39..., probabil 1044E. Am atasat primele pagin din catalogul Standard-Ungaria.

cred ca este cel linga care este scris "super super"

o schema?

multumesc

Schema pentru Standard Szuper 39(1044E)

PASTE FERICIT !

Link spre comentariu

Dupa aproape un an am reusit sa termin de restaurat aparatul Minerva 385W gasit de cumnatul meu intr-o pivnita umeda.Restaurarea a presupus in primul rind curatirea si repararea furnirului urmata de lustruire si lacuire si curatirea de rugina si protejarea sasiului si a pieselor de otel corodate.Depanarea electrica a fost mai usoara:inlocuirea condensatoarelor cu pierderi, refacerea potentiometrului dublu de volum si ton plus intrerupator de retea, timoneria scalei formata din trei sectiuni separate dar sincronizate.Aparatul este spectaculos in functionare: pentru fiecare lungime de unda se lumineaza alta portiune, in alta culoare.Pe UM si UL are doua sensibilitati (local si DX) iar lumina scalei se atenueaza pe pozitiile "local". Aceste artificii au fost facute deoarece nu exista RAA! Pe US are sensibilitatea maxima.Tuburile sunt partial originale (EK2, EBC3 si EM11) redresoarea fiind resoclata (5T3C in loc de AZ1) si EL84 in loc de EL3.Lipseste (din fabrica!) EF3, lampa de FI dar trioda din EBC3 face treaba foarte bine (sensibilitate suficienta).Mai jos puteti vedea poze cu el inainte si dupa refacere.

Link spre comentariu

Multam fain pentru aprecieri.Aparatul s-a intors la "stapinul sau" in Sighet dar a ramas totusi in familie fiind oricand disponibil pentru a fi expus.Pe linga satisfactia reinvierii unui obiect frumos am fost recompensat cu o doza buna de "ulei de sarpe" (horinca maramuresana).Asa arata instalat la locul lui intr-un decor clasic:

Link spre comentariu

Achizitii in timpul concediului...

Posted Image

Lux, Armonia,Aida, Mangalia 1 si 2, Nordic1 si 2, Miorita,S641T,Turist, Milcov, Atlantic, VEF 202,Gloria, Difuzor de radioficare Radio Popular.Este de lucru...

Link spre comentariu

Spune-ne si noua traseul,pt asa prada,mi-as lua si concediu fara salar cateva zile... :rade: In ultimul timp chiar slab a mers cu achizitiile,felicitari,a fost un concediu "bogat".

Link spre comentariu

Multam fain pentru aprecieri.Aparatul s-a intors la "stapinul sau" in Sighet dar a ramas totusi in familie fiind oricand disponibil pentru a fi expus.Pe linga satisfactia reinvierii unui obiect frumos am fost recompensat cu o doza buna de "ulei de sarpe" (horinca maramuresana).Asa arata instalat la locul lui intr-un decor clasic:

Mai potrivit loc nici ca se poate.Felicitari si din partea mea.
Link spre comentariu

Viopa, sa inteleg ca in concediu ai vizitat forumistii de pe traseu? Cu cati te-ai intalnit?

nichishoru zece cu felicitari pentru lucrare si sincer te invidiez pentru rabdarea de care dai dovada!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări