Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Se pare ca este radioreceptorul de pe 'Volga'. Mai avea o cutie, alimentatorul, continea un vibrator electromecanic si ceva filtraj.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

EL84 este foarte populara , se gaseste peste tot, la preturi relativ reduse. In caz ca nu gasesti EL84, poti pune 6P14P sovietica, care este foarte robusta si in plus foarte usor de gasit.EL84 inca se fabrica. Procurarea unui EL84 nou nu este o problema , orice pasionat de aparatura pe tuburi sigur o are prin laborator in sertarul de piese. Aparatul Dumneavoastra este copiat ca si design dupa seria PLANO a lui PHILIPS. Are cumva configuratia de tuburi 2XECH81, EL84 si detectia pe diode semiconductoare ?

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Am facut rost de un melodija-f lucrat in iugoslavia dar nu are lampa el84. stie cineva unde gasesc ?

Felicitari pentru achizitia lui Melodija-f!In locul lui EL84 functioneaza foarte bine lampa sovietica 6P14. Ambele variante de lampi se gasesc de vanzare la diversi useri de pe acest forum.Schema este asemanatoare cu cea a RR romanesc Carmen2.http://elektrotanya.com/r-165-melodija_ ... nload.html
Link spre comentariu
Vizitator viobio

salutari la toata lumea acum citeva ore am revenit in tara,am fost la Vienadin tirgul vienez am cumparat cite cevaun Zerdik RW32 din 1933/34 70euro,in perfecta stareZerdik este la pastrare impreuna cu alte lucruri cumparate din tirg,cind voi face un drum cu masina le aduc in tara,probabil dupa 16 martie(ma duc la Budapesta la concertul Rammstein :freaza: )un mic Minerva care are UL,UM,UUS ,15euroam vrut sa mai cumpar doua identice (pentru prieteni de pe forum) dar vinzatorii aveau originile prin partile Pakistanului,India ,au cerut 60 euro pe unuMinerva este foarte mic pentru ce stie sa faca,functioneaza la baterii,miine o sa l probez ce model o fi?

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Felicitari pentru achizita rr OPERA.

Minerva este frate cu asta?

Posted Image

Nici eu nu l-am incercat...

Cred ca am postat aproape in acelasi timp...[/quote

da sunt frati

Link spre comentariu

Am inceput lucrul la Kapshe. Prima lucrare, panza la difuzor.Am incercat sa o fac sa semene cu originala...

Posted Image

Carcasa din lemn, curatata de lac, chituita, slefuita si pregatita de primul strat de lac...

Posted Image

Posted Image

Primul strat de lac...

Posted Image

Link spre comentariu

Scuze pentru putin offtopic: ce rol are panza pentru difuzor? doar sa tina praful deoparte?

Rolul principal este de a tine curiosii deoparte sa nu-si bage degetele in membrana :nas:
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Scuze pentru putin offtopic: ce rol are panza pentru difuzor? doar sa tina praful deoparte?

ce intrebare! :ras: de ce ai o carcasa la telefonul mobil?? :nas:
Link spre comentariu

Rolul principal este de a tine curiosii deoparte sa nu-si bage degetele in membrana :nas:
Cred ca ati inteles gresit: Nu ma refer la panza din fata radioului, mare si vargata. Cred ca am inteles si eu gresit si aveam impresia ca viopa se refera la acea panza ca un saculet care se trage peste difuzor, inauntru. A prezentat una de curand aici, la aceea ma refeream.viewtopic.php?p=480857#p480857
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări