viopa Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 O noua achizitie : KAPSCH 441, amarat si multe lipsuri... O noua provocare.Are cineva schema? Va rog! Link spre comentariu
Trabant Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 http://radiomuseum-croatia.com/root_fil ... h441w.html Este W (wechselstrom) sau GW ( gleich-und-wechselstrom) , adica Alimentare CA ( W) sau alimentare universala CA/CC (GW) ? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Lipseste capacul spate si difuzorul. Nu stiu ce model este. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 O noua achizitie : KAPSCH 441, amarat si multe lipsuri... O noua provocare.Are cineva schema? Va rog! merita restaurattuburile care se vad pe sasiu sunt cu E sau U? dupa rezistentele de putere cred ca este universal sau a fost transformat in universal vad acolo un soclu de AZ11 ,daca are acel soclu inseamna ca a fost construit cu ECH11,EBF11,ECL11,EM11,AZ11 sau varianta univerala cu ECH11,EBF11,EM11,UCL11,CY1,in aceasta varianta are si un URDOX ,montat in circuitul filamentelor dupa gaura din sasiu ,unde sunt montate rezistentele de putere (cele verticale),cred ca este universal,acolo a fost montat soclul de la URDOX ochi magic UM11/ EM11,greu de gasit si extrem de scump haideti sa l restauram frumos va ajut eu caut si difuzor cu excitatie,conzi de sasiu am eu ,lampi ,pinza pentru difuzor e un aparat frumos si vechi in plus nu am mai restaurat un aparat de luni de zile vreau poze cit mai detaliate ,cu sasiul,piese ,etc poate gasesc si alte componente pentru el ,sa le trimiteti aici [email protected] Simbata sunt in tirg la Viena asa cum spune si nicolae57 ,este 441GW,universal in locul lui EM11 (este intre 40..80 euro!) poate gasim un 5E6C rusesc(si astea se gasesc greu) Link spre comentariu
nicolae57 Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 http://radiomuseum-croatia.com/root_files/kolekcija_mumlek/seme_rp/kapsch441w.htmlEste W (wechselstrom) sau GW ( gleich-und-wechselstrom) , adica Alimentare CA ( W) sau alimentare universala CA/CC (GW) ?Dupa cum arata sasiul este cu alimentare universala.Lipseste tubul redresor si baretorul care a fost inlocuit cu o rezistenta.Nici difuzor nu pare sa aiba Link spre comentariu
Trabant Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 De aceea am intrebat. Nu stiu daca e vorba de varianta GW sau W , au aceeasi carcasa. In plus nu am de unde sa stiu daca un binevoitor nu i-a extirpat transformatorul sau nu. Cat despre difuzor....o fi ajuns pe o rasnita d-aia pe care se asculta la un paharel Gica Petrescu . Schema aia e singura pe care am gasit-o. Totusi daca are CY1 inseamna ca e cu alimentare serie la 200 mA. U nu inseamna 100 mA ? Are o rezistenta in paralel cu UCL11 ? Restul, ECH11, EBF11, EM11 au 6,3 v 200 mA.Ovidanie: Select S633. ECH81/EBF89/ECL82/EM80 si redresare nu mai stiu, EZ80 sau dioda. Link spre comentariu
viopa Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 M-am dumirit si eu ce tip este KAPSCH-ul, 441 GW, cu tuburile : ECH11, EBF11, EM 11, UCL11 SI CY1. Nu am UCL11 ,CY1, difuzorul cu transformatorul de iesire. Dar de ce mai este un soclu pe sasiu? Link spre comentariu
Trabant Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Dar de ce mai este un soclu pe sasiu?Balastul de la filamentele tuburilor....barethorul. La cele mai noi incepea sa se puna un termistor in serie cu filamentele, pe langa rezistorul de balast. Termistorul are rol de soft-start. Lipsa lui duce la arderea filamentelor deoarece cand sunt reci au o rezistenta foarte mica, iar in momentul punerii in functie, trece un curent excesiv prin ele , ceea ce conduce la arderea rapida a lor ( ilumineaza un timp scurt ca un bec apoi scade luminozitatea). Termistorul evita acest soc. Uita-te pe schema diferitelor TV pe tuburi, unde de multe ori acestea au un termistor in serie cu filamentele si un rezistor de completare. Link spre comentariu
viopa Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Multumesc! Deci trebuie si baretor. Link spre comentariu
Trabant Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 In loc de barethor , poate fi montat termistor DAR trebuie sa aiba aceeasi valoare . Asta daca nu ti la forma originalului. Calculezi termistorul .UCL11, de bine de rau mai gasesti ( greu oricum) , insa CY2 , (vad ca e dubla dioda) e cam greu de gasit, iar cine are in colectie nu prea o da pe bani putini. Pana gasesti CY2, poti folosi o dioda, ai grija cu rezistenta de balast de dupa dioda, deoarece la redresarea cu diode semiconductoare, dupa redresare ai U iesire = 1,41 U intrare.In plus calculeaza , rezistenta care va lua locul filamentului lui CY2. Ai U=30V I=0,2 A. Link spre comentariu
viopa Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Multumesc de sfaturi ! Link spre comentariu
djbiluta Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 salut all , eu zic ca ar fi frumos montat un trafo si pui tuburi din seria "E" care oricum sunt mai usor de gasit si scapi si de urdox in felul acesta , iar cand ve gasi tuburi din sera "U" demontezi trafo si gata(eu zic ca e mai frumos cu trafo(nici nu te curentezi)).Succes Link spre comentariu
radianr Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 @djbiluta:Sectiunea aceasta a forumului se numeste "VINTAGE" si scopul ei este de a ne impartasi unii altora cele mai bune idei si solutii pentru a repara sau restaura CAT MAI FIDEL un aparat "de epoca". A-i modifica schema sau aspectul inseamna a-l devaloriza. Valoarea unui asemenea aparat nu consta in performantele tehnce (raportate la nivelul actual) ci buna sa functionare la nivelul anilor la care a fost gandit si fabricat. Este si asta o pasiune! Link spre comentariu
djbiluta Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 @radianr. Stiu ce vrei sa zici ca si eu sunt "adunator" de astfel de aparate am vreo 25-30 plus cate am facut cadou sau schimbat pe alte electronice sau pe alte aparate asta in cazul dublurilor sau cele care nu mi-au placut, si eu scot tot din condensatori si pun unii noi in loc si alte astfel de metode am dat solutia cu trafo ca temporara pana se gasesc lampile respective , pacat sa nu cante cat mai repede , spor la restaurat Link spre comentariu
viopa Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 Dac as putea, l-as face pana disera, dar vreau sa-l vad reconditionat cat mai fidel, chiar daca mai dureaza. Stiu ca fiecare pasionat vine cu o idee, ceea ce nu este rau . Sunt convins ca, cu ajutorul unora si altora [nu pot da nume] acest radio v-a functiona. Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum