Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Mai, mai, mai... prea multe achizitionezi... adevarul este ca nu te poti abtine sa vezi o minunatie de aparat in starea in care o lasa asa zisii proprietari...O sa vedeti in curand o "Rodica", singurul aparat "AB" adica retea si baterie... dar sa nu plangeti...P.S.@ viopa: Am nevoie urgent de prospectul Romanta A2 pentru CD...! (o saptamana...)!

Link spre comentariu

Am reusit sa pun TVul TESLA LILIE 4225U in functiune, am regenerat capacitorii , ce nu s-a putut regenera , am inlocuit.....acum am o problema : Imaginea este foarte intunecata. Stiu , am montat tub rusesc - nou (multi veti zice de tub), dar nu asta e cauza, si cu AW59-11 si 91, pe care le-am testat, ca am demontat/montat de vreo 4 ori cinescoapele, face la fel. Am pus toate tuburile noi, inlocuit in special finala de linii ( PL504 , ca 500 nu mai am - dar ar trebui sa mearga normal deoarece la alte TV am pus 500 in loc de 504 si invers si nu a fost nici o problema). Tensiunea anodica masurata este de 16795 V. Mi se pare cam redusa pentru un tub de 59 cm. Am impresia ca totusi ar fi un scurt in transformatorul de linii desi nu prea da semne. Pe sunet i-am montat un convertor de norma sunet, etajul de sunet fiind cu tranzistoare. Se aude bine, are etaj contratimp. Cat despre imagine intunecata: sa fie totusi un scurtircuit in transformator ? Nu de alta dar asa cum am zis, am inlocuit tubul , dar si cu altele face la fel.Daca e trafo de linii, am cam dat de belea, deoarece nu cred ca gasesc.

Link spre comentariu

Am reusit sa pun TVul TESLA LILIE 4225U in functiune, am regenerat capacitorii , ce nu s-a putut regenera , am inlocuit.....acum am o problema : Imaginea este foarte intunecata. Stiu , am montat tub rusesc - nou (multi veti zice de tub), dar nu asta e cauza, si cu AW59-11 si 91, pe care le-am testat, ca am demontat/montat de vreo 4 ori cinescoapele, face la fel. Am pus toate tuburile noi, inlocuit in special finala de linii ( PL504 , ca 500 nu mai am - dar ar trebui sa mearga normal deoarece la alte TV am pus 500 in loc de 504 si invers si nu a fost nici o problema). Tensiunea anodica masurata este de 16795 V. Mi se pare cam redusa pentru un tub de 59 cm. Am impresia ca totusi ar fi un scurt in transformatorul de linii desi nu prea da semne. Pe sunet i-am montat un convertor de norma sunet, etajul de sunet fiind cu tranzistoare. Se aude bine, are etaj contratimp. Cat despre imagine intunecata: sa fie totusi un scurtircuit in transformator ? Nu de alta dar asa cum am zis, am inlocuit tubul , dar si cu altele face la fel.Daca e trafo de linii, am cam dat de belea, deoarece nu cred ca gasesc.

Tensiunea de filament e din traf sau din recuperata?Tensiuni corecte pe finalul video?Verificati si eventual curatati soclul si placa TK sa nu aveti vreun eclator rebel.Daca traful de linii ramane rece in functionare,nu aveti de ce sa-l suspectati de spire in scurt.
Link spre comentariu

-de verificat tens. de accelerare pe primul anod - UG2 - la cele mai multe tv-uri alb negru , stralucirea se regla din potentiometrul de luminozitate care modifica diferenta de potential intre catod si G1 , prin reducerea acestei tens. crestea luminozitatea

Link spre comentariu

In primul rand nu merg pe schema lui ci pe una a unui TV aproape identic de la unitra deoarece e facut in colaborare tesla-unitra si are aceleasi tuburi.Urmarind traseele schema am observat ca e asemanatoare. Alimentarea filamentului se face prin inserierea cu celelalte filamente ale celorlalte tuburi, adica filamentul cinescopului este de 6,3V 300 mA, e inseriat cu celelalte , prin 2 termistori , inainte si dupa filamentul TK. Problema a fost rezolvata. Cauza o reprezenta tubul PCL84 cu emisie prea scazuta , desi ma mirat treaba asta deoarece tubul era nou ! Tensiunea pe video este corecta, desi in sincronizare ( care este automata , nu are potentiometre pentru reglaj decat 2 si asta pentru un reglaj deosebit de fin atat pe H cat si pe V , de exemplu cand frecventa la retea variaza, nu face ca OPERA H1 sa sara imaginea in toate partile ci compenseaza automat), trebuie putin umblat , imaginea tinde sa joace insa se stabilizeaza de la sine.Sincro este cu ECH84, pe care am inlocuit-o deoarece avea destula afumatura. De asemenea oscilatorul de linii este cu 2 tuburi si anume ECC82 si PCF82 , are si un fel de stabilizare a frecventei oscilatorului. Am facut initial si inlocuirea cu ECC81 si PCF80 insa rezultatele sunt perfect aceleasi. Adevarul ca la variatia brusca de luminozitate se aude un usor piuit in traful de linii , iar imaginea , la luminozitate maxima tinde sa iasa din ecran. O alta chestie , oscilatorul de linii suna destul de tare ( piuie). Am masurat din nou tensiunea , acum vad ca a crescut la 17500 . Ciudat este si comparatorul de faza, cu EAA91 ( altele deja foloseau diode semiconductoare) , am schimbat si tubul asta. Incerc sa vad daca mai e vreun condensator dus sau cu pierderi , de asemeni mai pot fi rezistori devalorizati. Alta treaba, vad ca aparatul meu are redresor BIALTERNANTA , nu MONOALTERNANTA cum el la multe din ele , iar in schema e data ca monoalternanta, plus ca are si filtru-drossel ( aniparazitare) , nu pare modificat ulterior. De la retea, masurat absoarbe 0,78 A, deci e in parametrii. Multumesc pentru raspunsuri :) .

Link spre comentariu

Am facut rost de un Vef Akkord - donatie Radu Dan (yo9hnf).Pozele sunt facute dupa ce m-am ocupat de aparat. Singurele probleme ar mai fi cu lampile aproape duse (deja am inlocuit 6a7) si o problema la pickup. Nu merge pe viteza 33 din cauza unei rotite care nu adera la axul motorului.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Gata, nu ma mai laud...Trimit prospectul zilele astea.

pozele cu Grundig3000proprietar Zamfirescunu fac reclama dar merita toata admiratia aparatul,cred ca nu a fost folosit deloc,este impecabil :da
Link spre comentariu

"Miorita"(1961) si "Mangalia"(1968) au fost fabricate in serie mica, fiind stationare si mai scumpe decat variantele pe tuburi din aceeasi clasa, aflate inca in fabricatie(Carmen 3,4).

N-ar strica o poza cu interiorul.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Am si eu un Vef Akord in lucru,si ce m-a mirat pt acele vremuri,e imitatia de furnir pe care o are pe carcasa,la mine sunt jupite un pic colturile,si am observat ca e hartie cu model de furnir,un fel de autocolant,care initial am crezut ca a fost aplicat de unul din fostii proprietari,dar acum vad ca si asta e la fel,inseamna ca autocolantul nu e apanajul vremurilor moderne,se folosea si prin anii 50...desi ma asteptam in buna traditie a lucrurilor trainice facute de rusi,sa fi fost furniruit.Cat despre Mangalia,o sa fac ceva poze cu interiorul,e construit pe schema de Albatros dar stationar,nu stiu care a fost primul,dar inclin sa cred ca Albatros-ul,cu aceeasi claviatura buclucasa,doar tijele sunt adaptate pt comanda exterioara de la clape.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări