viopa Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Schema la PHILIPS 43V. Sper sa se vada. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Alta achizitie ce asteapta de ceva timp sa treaca prin mainile mele. Arata cum arata, dar functioneaza. Este ca si vorba cantecului " nu te uita cum arat , ci te uita cum ma port". MENDE 202 W. daca pentru restaurare aveti probleme cu lampile , va ofer eu gratuit,lampi originale! succes Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Multumesc! Domnii, tot domni raman...O zi buna! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 .Exista un Muzeu al aviatiei (in zona industriala Pipera) unde s-ar putea sa mai existe un IAR-80. E de vazut mai ales ca unul din colegii de asociatie (Proradioantic) are acolo o expozitie permanenta de radiouri vechi.din pacate nu mai exista nici un avion IAR80,IAR81,vorbesc de avionul adevarat in sinela muzeul aviatiei exista o replica scara1/1,este din placaj,nu are motor,este o machetade 30 de ani cei pasionati de IAR80/81 se zbat sa gaseasca componente originale sau macar parti din eletovarasii au topit tot sau au trimis la marele urs din estpacat ca nu mai avem in muzeu ,avioane care au avut cocarde romanesti sau ale aliatilor germanie mare lucru sa vezi un avion real ne lipsesc:IAR27IAR80IAR81ME109ME110SAVOIAJU86JU88STUKAHE111puteam sa le arata si noi copiipor ceva!si cele americane ,doborite puteau face parte din colectia muzeuluiP38P51B17B24scuzati off topicul ! Link spre comentariu
Vizitator valibrad Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 si singurul Rombac ar trebui salvat... Link spre comentariu
Trabant Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Pe langa cele 2 televizoare din colectia mea, TEMP7 fabricatie 1961, achizitionat in 1962, perfect functional dupa inlocuirea catorva electrolitici ,si Dacia 1 din 1967 care e dupa o restaurare aproape totala, am facut astazi rost de un televizor mai putin poate comercializat la noi in tara. Este vorba de TESLA LILIE 4225U. Este in stare acceptabila ca si carcasa, exceptand tubul care este crapat pe con.Nu are tubul original , deoarece aparatul este facut in anul 1969 iar pe tub scrie 1976. Altfel este complet. INSA: Este asamblat de UNITRA WZT , nu de TESLA, m-as fi mirat eu ca tesla sa faca o constructie asa solida , singurele piese montate in el de tesla fiind difuzoarele laterale. Are 3 difuzoare, 2 mari pe laterale si un tweeter mic pe fata. Este de fapt un hibrid deoarece are si tranzistoare in calea de sunet. In rest toate piesele in el sunt poloneze, condensatorii ELWA si tranzistorii TEWA. Nu vad in el piese tesla. Desi pe fata scrie tesla. O fi fost asamblat ca telecolorul la noi. Repet insa, are o constructie foarte zdravana, un finisaj superb, vad ca are si scala de UIF . O chestie interesanta o reprezinta faptul ca are etaj final in contratimp cu 2 PCL86, rar am vazut televizoare sa aiba etaj audio in contratimp. Tubul il voi inlocui cu unul rusesc 59LK2B. Altfel sper sa gasesc o schema a lui...... uite o poza cu el ( nu e al meu dar e la fel) http://radim.gzk.cz/tvp/obrazky/lilie_1.jpg Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Schaub Super 629 Am fost chemat astazi sa-l vad, aparatul este intr-o stare excelenta avand in vedere ca a fost fabricat cel mai probabil in 1937!! Si tineti cont ca fotografiile ai fost facute fara cea mai mica igienizare, daca as fi sters praful ar fi aratat muuuult mai bine. Am doua intrebari: 1) Ce este componenta de langa difuzor? 2) Aparatul valoreaza 250 lei? Atat cere si am termen de gandire pana luni dimineata. Link spre comentariu
Trabant Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Componenta de langa difuzor nu este transformatorul audio ? Si inca o chestie : Difuzorul ala, mi se pare mie sau este electrodinamic ? Atentie daca este electrodinamic, bobina electromagnetului acestuia serveste drept bobina de soc pentru filtrarea tensiunii de alimentare. Daca e facut in 1937, sigur este electrodinamic ( desi erau si cu permanente).Alta chestie, vad ca e cu tuburi de 4 volti. Inteleg ca este W ( doar curent alternativ) nu GW ( alimentare universala)W-wechselstrom => adica curent alternativGW - Gleich und wechselstrom => Curent atat continuu cat si alternativ ( universal). Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 E super cum arata... (Il iau...)... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Difuzorul este electrodinamic si e clar ca piesa de langa difuzor nu e o simpla rigleta pentru conexiuni. Sa fie un ansamblu din mai multi condensatori? Daca ar fi transformator audio nu ar trebui sa aiba legatura cu electromagnetul difuzorului.Domnule Feri, va intereseaza aparatul? Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Ma intereseaza! (scriem pe PM). Poti pune si schema?... Link spre comentariu
Trabant Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Analizand fotografia mai bine, ala pare sa fie un transformator. Am mai vazut scheme de radio vechi cu transformatoare audio cu mai multe infasurari , din care una din infasurari era de fapt un fel de completare a electromagnetului. Evident aceasta se traducea printr-o fidelitate redusa, insa la vremea respectiva toate radioreceptoarele aveau doar MA ( LW,MW,KW), ceea ce nu prea oferea fidelitate si nici nu se punea accentul pe fidelitate. Eu zic ca e transformator audio. In plus, analizati si ce am zis eu mai sus. Urmariti si conexiunile pe unde se duc. Ciudat ca eu pe radiomuseum am gasit o varianta a acestui radio cu tuburi de tip C ( alimentare serie pentru 200 mA). Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Pacat ca nu am schema. Analizand fotografia de pare ca aveti dreptate, nu toate firele sunt lipite pe componenta in discutie. Cu siguranta vom dezlega misterul zilele urmatoare. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Piesa de langa difuzor este transformatorul de iesire si asa cum se afirma in postul de mai sus bobina electromagnetului este soc de filtraj.Bobina difuzorului este legata direct la infasurarea secundara a trafului.Electronica e de Blaupunkt,difuzorul ar trebui sa fie Bosch,fabricat 1937/38 Pretul e super pentru cum arata aparatul. http://www.radiomuseum.org/r/schaub_sup ... s629w.html Link spre comentariu
radianr Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Pacat ca nu am schema. ..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum