nicolae57 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Daca tot santem la capitolul Philips, va prezint ultima achizitie,un Philips model 660A,cu posturi fixe, in stare de functionare, destul de bine conservat.Serie tuburi:EF8,EF9,EK2,EBL1,EM1,AZ1.Fabricat de Philips Cehia in 1938. Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Lucru la restaurare... Cablurile sunt scoapte.. Curatat sasiul si degresat. ...si renovat... Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 ...iar lucru... "palarii" la lampi... ...sasiu... Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 ... in continuare... Link spre comentariu
YO7DIG Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Felicitari Nicolae pentru acel Philips , arata super , l-am vazut undeva pe net cind cautam schema celui cumparat de mine , de asemenea pentru Viopa acel sasiu arata super , cu ce l-ai curatit ? eu nu stiu alta metoda decit scotind totul de pe el si cu peria , iese frumos dar dar e multa munca , vad ca tu nu ai scos soclurile , am cumparat un Philips 550 B care este identic cu al tau dar care practic figureaza cu acel ,, B " de la baterie , totusi are tuburi mari , inclusiv o redresoare mare de tip PV 495 montata deasupra trafului , e singura adaugire fata de al tau, pe capac are schema de amplasare a tuburilor de tip DAC , DK, DL , DAF , tuburi care functioneaza la bateri , iar asta al meu are socluri puse de fabrica intrucit sunt capsate ca si la al tau, te rog sa-mi spui daca ai o schema la el si cu se numesc lampile , ale mele sunt sterse si nu se vede nimic pe ele , am reusit sa vad un 75 pe un tub asta parca e o trioda dubla dioda si in rest sint sterse , oricum nu e modificat de un depanator , totul e facut prea bine , exclud ipoteza ca a fost modificat de cineva , practic e la fel ca al tau , daca ai schema te rog sa mi-o dai si mie ... stima si salutari la toti ....Mihai-YO7DIG. Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 PHILIPS 550B [sIEMENS 442T] este cu baterii.Are tuburile:DK21; DF21; DAC21; DL21. Si schema este: Continuare la Philips 43V... ...asa era difuzorul... ...croit, indoit marginea cam 1cm, insailat, calcat... ...cusut... ...si asa arata difuzorul... Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Superb, superb, superb...Totusi am o observatie (cea mai usoara treaba...): Ar fi trebuit sa folosesti cablurile de culoare neagra ca sa fie cat mai aproape de cele de cauciuc (de cele panzate sa nici nu mai vorbim...). Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Sunt putine de culoare neagra, caci nu am mai avut. Majoritatea sunt cu dubla izolatie[de aviatie=MIG-21], silicon si panza.Vor mai trece vreo 100 de ani pana la inlocuire. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 am reusit sa vad un 75 pe un tub asta parca e o trioda dubla dioda si in rest sint sterse , oricum nu e modificat de un depanator , totul e facut prea bine , exclud ipoteza ca a fost modificat de cineva , practic e la fel ca al tau , daca ai schema te rog sa mi-o dai si mie ... stima si salutari la toti ....Mihai-YO7DIG.Salutare Mihai,asa cum am banuit Philipsul tau nu are nici o legatura cu schema de 550B.Esti posesorul unui aparat asamblat probabil in Belgia.Belgienii au incasetat sub brand-uri cunoscute sasie proiectate si fabricate cu tuburi americane.Ca sa determini seria de tuburi,incearca sa introduci tuburile in congelator (sau daca e foarte frig le scoti afara) Dupa circa 20 de minute le aduci la temperatura camerei si pe sticla aburita,de regula se poate vedea ce a fost inscriptionat pe tub.Odata stabilita seria,putem cauta si schema.Intradevar 75 este o dubla dioda-trioda Uf=6,3V echivalent cu 2A6 Uf=2,5V.E posibil sa ai varianta stationara a lui 550B.Asteptam vesti. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Noi am avut aparatul Rodica S615AB la retea si pe baterie... la 1.4 Volt si 90 Volt... Dar greu imi vine sa cred ca nu se respecta codificarea Philips chiar daca se incaseta altceva in altceva... Link spre comentariu
nicolae57 Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 O fotografie cu interiorul ar face putina lumina. Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Din acest motiv nu am stiut ce schema sa caut pentru acel Philips modificat [sa zicem]. Si sa continui...cu ce am mai lucrat la Philips 43V. Curatat carcasa si revopsit dungulitele albe. Confectionat alt ac de scala si montat firul la scala. Link spre comentariu
YO7DIG Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Va salut domnilor , aparatul e la fel ca al lui Viopa , diferenta e ca are un tub redresor deasupra transformatorului montat desul de ,, industrial ", soclurile tuburilor sunt octale , ca dovada ca unul din tuburi a fost inlocuit cu un 6A8 dl. Nicolae a vazut pozele iar lui domnu Feri i-am trimis un mail cu ceva poze ale aparatului, probabil tubul american s-a dus si a fost inlocuit cu acel 6A8 , am sa pun ceva poze , momentan este demontat , am desfacut aproape tot de pe sasiu , traful am inceput sa-l rebobinez intrucit e cam copt , nu ars dar nu mai prezinta siguranta , multumesc Nicolae pentru ideea cu lampile la frig , am sa incerc , mai ramine de identificat un tub , unul e sigur RCA 75 pe care l-am gasit , de asemenea trebuie aflat tubul inlocuit cu 6A8 , originalul probabil s-a defectat , schema nu o am dar nu e o problema depanarea aparatului daca cunosc tuburile , pe capacul din spate figureaza amplasarea tuburilor DF, DAC , DL , 3V4 , etc. pentru varianta ,, B" de la bateri , dar e exclus sa fie facut pe genunchi de un depanator ....daca cineva are schema va multumesc .....YO7DIG-Mihai Link spre comentariu
nicolae57 Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 6A8(metal) sau 6A8G(sticla) la origini este tot american http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_6a8.html si din cate stiu eu seria metalica americana a fost produsa(copiata?) si de rusi,din acest motiv ai in aparat un 6A8 de la rasarit. Posibila serie de tuburi:6A7(6A8), 6D6, 75, 43, 25Z5 Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Astazi am marit la xerox schema de la Phil. 43V , o voi retusa si o postez . ...si alte reparatii... Ornamentul spart l-am intarit cu tije metalice , fixate cu poxipol... ...si asa arata... ...montat panoul cu panza, difuzorul si ornamentul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum