Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Am doua statii identice,statiile sunt mono.Cum urla? Foarte tare.Cind au fost pensionate locul lor a fost luat de doua amplificatoare de 2*500W cu finali MOS-FET care nu prea au facut fata.Noile statii la volum maxim nu sunau asa tare si au ars tweetere-le.Tuburile 6R3 se gasesc,sunt 10$ bucata si in conditii de discoteca rezista 6 luni un set.Adica pe an ( 6 tuburi *2 statii *10$ )*2= 240$ la care adauga randamentul scazut si veti vedea ca nu renteaza.In zilele cind discoteca era plina volumul statiilor era la maxim si tuburile lucrau cu anodul la rosu?.Lampile de linga ventilator erau singurele care erau racite corect,celelelte din cauza caldurii disipate de anod erau atit de incinse incit sticla se topea si vidul din lampa deforma balonul de sticla ducind la scurt intre electrozi .De obicei anodul intra in scurt cu grilele si cum G1 a tuburilor de pe aceeasi ramura sunt legate impreuna ,primeau anodica pe grila ,tuburile se deschideau la maxim si toata puterea livrata de transformator era disipata de tub+rezistorul din catod.Tubul asta 6R3 este prea mic pentru doua pentode ce au parametri identici cu 6P3.In fotografiile din postul anterior sunt cinci tuburi noi si unul vechi dar inca bun.Statia este functionala.Nu ara transformator defazor sau transformator pe intrare.Etajul defazor este realizat cu circuite integrate si tranzistori.

Link spre comentariu

am primit si eu un radio de la un coleg, pe care l-am reparat si curatat. am la el 1/2m antena, vreau sa prind si in scurte, iar daca poate cineva sa-mi spuna ce sa fac, sa receptionez si programul 10, pe medii, ca radio iasi trage heblul la ora 22:00. multumesc! hbi.

Link spre comentariu

azi am cumparat un amplificator sigma care pare complet. se pare ca nu suna deloc, dar sper ca o sa fac repede rost de schema si am sa-i dau drumul. pina atunci am de munca la carcasa( este completa dar rupta toata). promit ca revin cu poze. hbi

Link spre comentariu

Si cit ai dat omule pe el? Poate pui si niste poze sa vedem care varianta e. Schema nu e complicata si daca ai rabdare si atentie o scoti. Reconditioneaza prima data sursa, pe urma preurile si la sfirsit finalul.Bafta!

Link spre comentariu

amplificatorul a dat din greseala peste mine. proprietarul vroia sa-l arunce la gunoi. cind am zis ca il vreau eu, a cerut pe el 50 lei. am facut poze (de fapt colegul meu) dar nu avem un cablu ca sa le descarcam.promit ca am sa postez pozele.hbi

Link spre comentariu

Multumesc dl Ovidanie, eu stiu de cind eram elev un model identic ca sasiu dar cu fata de plastic alb, butoanele putin mai mari cu aspect stelat, negre cu un capacel alb putin bombat. Ca finale erau EL34. Nu l-am mai vazut de atunci, o fi fost ptr. export?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări