Trabant Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Sper ca nu devin enervant:Schema unui TV Dacia o mai are cineva? Nu prea mai tin minte bine nici tuburile, decat cateva din ele, si multi condensatori pe placa sunt dusi, valoarea stearsa, probabil si rezistentele decalibrate. Cablul de retea lipseste , insa original ca aspect mai am unul pe undeva. Vreau sa vad daca mai poate fi resuscitat, mai ales ca tubul pare in stare buna si nu pare sa se fi aerat , si nu am gasit nici o fisura in el. Cum am zis nu are decat cateva tuburi ramase. Bobinele de FI sunt intregi, placa e in stare buna ( cred ca a stat in casa acoperit cu o husa ceva) . Va multumesc. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Schemele DaciaI si DaciaII Link spre comentariu
Trabant Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Va multumesc frumos ! Acum ma apuc de restaurare. Se vor inlocui toti condensatorii si rezistorii de inalta valoare. Pana la sfarsitul saptamanii , daca nu mai sunt alte probleme , televizorul va fi gata. Transformatoarele de FI par OK, Tubul pare si el OK ( daca nu va suferi o regenerare, insa din ce stiu eu , tuburile VALVO sunt robuste), sper ca si transformatorul de linii e OK. Lampile le am pe toate. Aparatul este fabricat in luna ianuarie a anului 1967. Este tipul e59-662. Totusi, nu stiu daca tubul cinescop este cel original sau a fost montat ulterior. Gata, am trecut la treaba. Link spre comentariu
viopa Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Am achizitionat un HORNYPHON W 348A "VIRTUOSO", l-am pus astazi in functiune dupa ce i-am schimbat cablul de alimentare si condensatorul de filtraj.Va rog, are cineva schema? Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Felicitari... iar eu am facut rost de un urias... cred cel mai greu aparat... Darclee cu pick-up... Link spre comentariu
viopa Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Darclee-ul 2 este un pic mai mare si mai greu. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Pickup-ul cred ca a fost comanda speciala.Nu am mai vazut acel model pe aparate asemanatoare.Cine e producatorul? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 E un tip mai deosebit,si daca nu se cunoaste istoricul aparatului,e posibil sa fi fost adaptat de unul dintre proprietari,am avut si eu un Darclee la reparat acum 1 an,si am ramas surprins sa vad ca are o mecanica de pick-up rusesc,evident mai nou decat data de productie a aparatului.Nu spun ca e valabil si in acest caz. Link spre comentariu
viopa Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Pickup-ul este de productie ungureasca, a fost montat si pe Darclee-ul 2. Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Estestic arat? extrem de bine aparatul. Se vede c? fostul propietar a avut grij? de el! Link spre comentariu
viopa Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 De obicei aparatele mari arata mai bine decat cele de dimensiuni mai mici.Spun asta deoarece cele mai mici ajungeau pe dulap in bucatarie, iar acolo sufereau " transformari" cu fum de ulei, prajeli, abur,etc.Cand dau peste unul din asta ma apuca groaza cat am de curatat, atat in interior cat si in exterior.Cele mari erau pe holuri, in camere.Norocul lor... Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Azi am fost la un propietar de Festivals (Leningrad 57) ca s? m? joc cu un asemenea aparat. Din p?cate a?a de scal? de la telecomand? alunec? (fie s-a întins a?a, fie sunt în?epeni?i ni?te scripe?i). Aparatul arat? aproape foarte bine (cu excep?ia faptului c? ex-propietarul a pus ceva cald pe el (can? sau fierb?tor) ?i s-a dus o parte din lac (sau s-a m?tuit) ?i c? s-a rupt sigla în 2. Am constat cu uimire c? ?i telecomanda are 2 becuri de scal? (din p?cate erau arse). O alt? chestie interesant? era c? scria "Diploma" pe spate (am impresia c? modelul ?sta de radio a primit un premiu la Expozi?ia interna?ional? de la Bruxells). O chestie care nu îmi place la acest aparat e c? nu are acele registre vocale (gen cum sunt la Capri).Am ceva întreb?ri în leg?tur? cu acest aparat:1) Au existat varinante care aveau 3 difuzoare, nu 4?2) E normal s? bârâie tare în difzuoare când schimbi gamele?3) Dac? dai pe c?utare automat?, po?i doar s? cau?i învâr?i cu ajutorul motorului de c?utare butonul de c?utare sau î?i ?i caut? automat urm?torul post?4) Pân? când s-a fabricat acest model de radio?5) De ce la antena de F.M. sunt 3 g?uri, de?i cablul bifilar nu are decât 2 mufe? Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Stiindu-l pe proprietar nu cred ca pick-up-ul a fost schimbat... Ceea ce est interesant: are viteza de 78 si o doza comutabila pentru cele doua tipuri de placi. Din pacate nu mai am doza...Nu stiu cine este producatorul (inca nu am desfacut aparatul)... Link spre comentariu
viopa Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Doza s e comuta dintr-o pozitie in alta? Cred ca am eu una.Daca este la fel va trimit. Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Da se comuta... dar cred ca avea doua feluri de ace... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum