Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Vizitator coric66

Darclee 4 S641A2. Intre sarbatori , cu ajutorul d-lui Kripton (multumesc si pe aceasta cale) am pus si eu sfoara pentru scala de UUS care mi se rupsese. Daca pana duminica nu primiti un ajutor (desi ma indoiesc de asta) , o sa-l desfac pe al meu ca sa va fac un desen/poze. Mai repede nu pot (timp disponibil cam limitat)

Link spre comentariu

Am gasit pliantul de prezentare al magnetofonului meu (nu si schema) si mi-am pus mainile in cap: lampi sunt EF 86, EF 83, ECC 83, EM 84 si EL 95, iar rectificatori cu seleniu: B250 C 75 K 4, E 30 C 5 K 1, E 30 C 5 K 1. Sper sa nu mi se termine vreunul inainte sa apuc sa ascult toate benzile de prin casa.

Link spre comentariu
Vizitator coric66

Nu mai pot adauga later edit asa ca postez din nou , macar sper sa fie cu folos.

Posted Image

deoarece n-am stralucit niciodata in desen , postez si un video , sper ca din amandoua sa se inteleaga

oricum , e un aparat care merita facut , suna foarte bine

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am gasit pliantul de prezentare al magnetofonului meu (nu si schema) si mi-am pus mainile in cap: lampi sunt EF 86, EF 83, ECC 83, EM 84 si EL 95, iar rectificatori cu seleniu: B250 C 75 K 4, E 30 C 5 K 1, E 30 C 5 K 1. Sper sa nu mi se termine vreunul inainte sa apuc sa ascult toate benzile de prin casa.

sunt tuburi uzuale in magnetofoaneEF86,ECC83 se gasesc usorEF83(pentoda cu panta variabila),EL95 se gasesc destul de greuEM84 este ochi magic,es foloseste numai la inregistrare,pentru a arata nivelul de inregistrare(destul de inexact),magnetofonul functioneaza perfect si fara EM84redresorul cu seleniu se poate inlocui cu o punte redresoare de 1A/400....1000Vverificati condensatorii de filtraj!!!verificati condensatorii de cuplaj intre etaje,pot avea pierderi!schema este asemanatoare cu cea de la Grindig tk19,diferenta este etajul final,la Grundig este cu ECL86auditie placuta
Link spre comentariu

EF86 si ECC83 inca se produc. EF86 are drept echivalent sovietic 6J32P.EF83se folosea si in magnetofonul ZK145 , deci greu nu ar trebui sa fie de gasit.EL95 , se poate incerca inlocuirea temporara cu un soclu de adaptare cu partea pentoda din tubul ECL80. Acesta tot 10k are impedanta anodica. Poate fi totusi o solutie temporara pentru punerea in functie a magnetofonului , pana la achizitionarea unui tub EL95 original. Alta solutie compatibila pin la pin este EL90 sau 6AQ5 sau 6L31, doar ca acestea au impedanta anodica 5k , deci un 10k al lui EL95 nu i-ar dauna, filamentul ar fi mai puternic , acesta avand 450 mA in loc de 200. EF83 si EF86 sunt compatibile pin la pin insa cum a zis si Viobio , EF83 este cu panta variabila. Eu am pus odata intr-un magnetofon EF86 in loc de EF83 si a iesit o mare porcarie. NU INCERCA INLOCUIREA LUI EF83 CU ALT TUB CU PANTA VARIABILA ! (de genul EF183, EF89, EF85,6K13P). EF83 e speciala pentru audio ! Circuitul acesta cu panta variabila ajuta destul de mult in reducerea zgomotului de fond al benzii , era un fel de compresie dinamica. Unele magnetofoane aveau si ele un fel de AGC ( RAA). Este un fel de DNL , sau daca vreti un stramos al sistemului DOLBY.

Link spre comentariu

Parca era schema si intr-o carte romaneasca de radioreceptoare.Altceva: Are cineva o schema de TELEVIZOR DACIA ? Primele modele? Poate sa o puna aici? Am gasit unul , in stare acceptabila a carcasei , insa fara lampi ( exceptie 30AE3/PY88 ( productie INTERNATIONAL TUBE SERVICES - ce marca mai este si asta? ) care este aerata , PL504 ( Tungsram) si DY802 ( nu scrie nici marca nici tara de origine doar tipul de tub). Multe componente sunt straine , ba chiar vest europene, tubul cinescop fiind VALVO Hamburg tip AW59-91.Difuzorul este de tip ELECTRONICA 5 ohmi / 3W . Vreau sa vad daca pot face ceva cu el. Daca il mai pot resuscita sau daca e mort definitiv. Va multumesc.

Link spre comentariu

Am unul asemanator(Ingelen Columbus 39W), alimentare tuburi la 6,3V, cu ochi magic.O schema asemanatoare(pt alimentare filamente direct la retea), a postat-o ,,viobio'' pe Proradioantic.Al meu arata ceva mai bine, nu ma pot pronunta mai mult...

Link spre comentariu

Merita sa fie cumparat?

Baga de seama sa nu te trezesti cu o carcasa goala ca atunci nu merita.A fost un caz cind un user de aici a cumparat de pe okazii, raionul antichitati si arta, un radio de care zicea "nefunctional" si era, de fapt, o carcasa aproape goala.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări