Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Buna! Cu ingaduita domniilor voastre, intru si eu in vorba despre aparate de radio.Da, unele fara valoare financiara sau tehnica, au o foarte mare valoare sentimentala. Asa am patit eu cu rr DOINA functionabil. La inceputurile mele in ale electronici, l-am batut la cap pe bunicu sa-mi dea mie acel aparat pentru piese, ca deh aveam nevoie de ele.Pana la urma a ajuns la mine si bucati a fost facut. Da, dar dupa un timp am invatat si despre redresare, filtrare si altele de acest fel, dar aparatul nu-i. Cat voi putea sa umblu, am sa caut acest aparat si-l voi face oglinda. Pentru mine este UN LUCRU MIC CU VALOARE MARE. Cred ca fecare ar avea ceva de spus despre acest subiect.

Link spre comentariu

Si eu am umblat mult dupa rr Doina si culmea culmilor l-am gasit in Ungaria la o intalnire a colectionarilor de acolo...@misa: eu cred ca, condensatorul cu rezistorul formeaza un oscilator de relaxare.... care accidental poate oscila in domeniul RF... semnalul avand forma dintilor de ferestrau are spectrul larg... poate fi o explicatie...

Link spre comentariu

Da, asa este, vor fi dinti de fierastrau. La mine nu a oscilat si nici nu vreau sa oscileze. Ca ce chestie sa transform un amarit de bec cu neon intr-un oscilator cu pante abrupte? Nu sunt destule surse de zgomot? De ce sa bag una suplimentara in radio? De aia am zis ca e vorba de o eroare.

Link spre comentariu

I-am pus un bec cu neon si de pofta i-am cuplat si un condensator(ca in schema),pot spune ca asa cum nu ajuta...nici nu strica,nu se simte nici o schimbare in mersul radioului sau al becului :rade: asa ca l-am dat jos(n-am avut rabdare ca accidental sa oscileze :rade: )

Link spre comentariu
Vizitator teo76

dupa cum spune si titlul astazi am facut o noua achizitie ,un radio latvia in stare de functionare doar ca pickupul are ceva probleme dar se rezolva.l-am luat de la cineva care are si un alt radio functional (o matahala )dar care il avea intr-o alta camera si nu am mai fost sa vad ce radio este.cert este ca nu ma costat mult (omul ma cunoaste mai demult)si nu mia cerut decat doua beri .iam dat 5 ptr ca merita iar la plecare mia spus;ai grija sa nul scapi din mina sal faci praf ca va trebui sa mai vii cu un rind de beri sal iei pe celalalt.

Link spre comentariu

buna seara la toata lumeaam facut rost de un radio vechi de la un coleg de servicipe fata are emlema philipspe capac nu scrie nimicin interior am gasit o placuta prinsa in holtzsuruburiscrie type461 a-30 nr6009 f00lampi are az1,f5,ek2.ebc3 iar lampa de final nu are scris nimic pe eaam cautat pe net,iar la modelul asta era trecut un aparat care arata cu totul altfel,cu carcasa de bachelita,mult mai frumos din punctul meu de vedereincerc sa pun poze cu el,poate recunoaste cineva modelul sau anul aproximativ,ma gandeam ca poate e unul din modelele produse la noi,m ar bucura mai mult decat daca ar fi,,sa zicem,aparatul la care a auzit hitler ca intra rusii in berlinmultumesc anticipat,multa sanatate la toata lumea

Link spre comentariu

Din moment ce are fabricant: Philips, un tip: http://www.radiomuseum.org/r/philips_461a_30.html, este perfect identificat...

Lampile sunt:AK2, EF5, EBC3, EL3, AZ1

Anul de fabricatie se situeaza intre 1937-1938 este constructia modulara Philips primii care au pus problema standardizarii modulelor...

Deasemenea sasiul este metalic dar sunt modele la care constructia este din bachelita...

Link spre comentariu

buna seara la toata lumeaam facut rost de un radio vechi de la un coleg de servicipe fata are emlema philipspe capac nu scrie nimicin interior am gasit o placuta prinsa in holtzsuruburiscrie type461 a-30 nr6009 f00lampi are az1,f5,ek2.ebc3 iar lampa de final nu are scris nimic pe eaam cautat pe net,iar la modelul asta era trecut un aparat care arata cu totul altfel,cu carcasa de bachelita,mult mai frumos din punctul meu de vedereincerc sa pun poze cu el,poate recunoaste cineva modelul sau anul aproximativ,ma gandeam ca poate e unul din modelele produse la noi,m ar bucura mai mult decat daca ar fi,,sa zicem,aparatul la care a auzit hitler ca intra rusii in berlinmultumesc anticipat,multa sanatate la toata lumea

O fotgrafie cu interiorul si capacul ar fi de folos
Link spre comentariu

Din moment ce are fabricant: Philips, un tip: http://www.radiomuseum.org/r/philips_461a_30.html, este perfect identificat...Lampile sunt:AK2, EF5, EBC3, EL3, AZ1Anul de fabricatie se situeaza intre 1937-1938 este constructia modulara Philips primii care au pus problema standardizarii modulelor...Deasemenea sasiul este metalic dar sunt modele la care constructia este din bachelita...

Da,dar cu alta serie de tuburi,probabil cea cu EK2(seria rosie)http://www.radiomuseum.org/r/philips_bo ... _a_30.html
Link spre comentariu

Este ciudata seria combinata de tuburi... dar asa apare radiomuseum.org, fara schema! Nici in cartile din seria "11" nu am gasit schema... numai de la Bolero!Intr-o poza de interior este clar EK2... Dar fiind o solutie modulara ne putem inchipui si versiunea de la radiomuseum.org... cred...

Link spre comentariu

felicitari de achizitie :aplauze nu vreau sa fiu inteles gresit!daca aveti nevoie de consultanta ,pentru a repune in functiune aparatul va ajutam!

va multumesc domnule Viorel,oricum voiam sa apelez la dvs si in privinta unei statii pe lampimultumesc si domnului Francisc,interiorul e identic cu cel al aparatului din primul link,difera doar carcasapun si poze cu interior si capacaparatul se aprinde,amplifica semnalul dar nu prinde nici un post de unu singurde la selectorul de canale pleaca un fel cablu de bicicleta care ajunge in tavanul aparatului unde trebuia sa fie cred eu o antena
Link spre comentariu

E posibil sa nu receptionati nimic din simplul motiv ca nu aveti conectata o antena.Cablul de "bicicleta" de care vorbiti duce la un dispozitiv ce indica banda in care functioneaza aparatul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări