viopa Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Multumesc frumos pentru schema! Rr PHILIPS arata ca si acesta in proportie de 99/100 cu ce am eu. Diferenta consta doar... in barele orizontale de la difuzor, sunt trei , din lemn si sunt mai in exteriorul carcasei si mai lungi cu cca. 4 cm.Pe placuta scria 458, dar mai stii care o fi diferentele?!!Iar zic multumesc!!! Link spre comentariu
radianr Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Buna ziua ! Am cumparat un radio antic PHILIPS 458 cu scala ce iese deasupra carcasei, rotind de un buton si are urmatoarele lampi:AK2; AF3; AB2; AZ1 iar la finala era modificat in soclu o 6P6S. Stiti ce lampa este? Are cineva schema? Tare doresc sa-l aranjez cat mai bine , dar am nevioe de ajutorul domniilor voastre. Multumesc!Salut.Nu vreau sa contrazic pe nimeni, dar Philips are mai multe modele cu scala rabatabila. Cauta pe sasiu seria exacta a aparatului.http://www.nvhr.nl/thumbs/Philips_D48.jpg http://www.nvhr.nl/thumbs/Philips_D49A.jpg http://www.nvhr.nl/thumbs/Philips_D52.jpg http://www.nvhr.nl/thumbs/Philips_695A.jpghttp://www.nvhr.nl/thumbs/Philips_745A.jpg etc. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Multumesc pentru atentia cu care ati intervenit. Pe langa 458 este si un A, deci PHILIPS 458 A. Scuzati ca v-am dus in eroare! [ Si cat de mult poate face o litera sau numar!!!] Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Am facut rost, la un preti rezonabil, de un aparat de radio fabricat la Radio Popular model Orion, tip S512U... Inchipuiti-va ca are carton si ornamentele de sticla intacte... Piesele sunt fie Remix fie Qualiton iar tuburile sunt UCH21 UCH21 si UBL21 de la Tungsram. Unul dintre tuburile mai au si banda de hartie de garantie cu textul Radio Popular si un nr. de ordine, banuiesc... Alte poze aici: http://proradioantic.ro/?x=item&id_p=4845 Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Pe placuta de pe sasiul de la Philips scrie: PHILIPS 458 A NR.4104 50W 25597350H Link spre comentariu
nicolae57 Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Am facut rost, la un preti rezonabil, de un aparat de radio fabricat la Radio Popular model Orion, tip S512U... Am o scala originala pentru acest aparat,am sa o scanez sa o avem in baza de date.Daca tot este la vedere se poate o fotografie a sasiului din lateral?Ma intereseaza roata CV-ului,imi lipseste la un Carpati si as vrea sa o reproduc.Sasiul este identic. Ieri am cumparat de la un forumist,un INGELEN TRV-114.Arata jalnic,ferita rupta la jumatate si cu firele smulse,lipsa antena,lipsa ornamente,buton acord,etc..Se intampla sa aiba cineva schema acestui aparat? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 un NOVAK,cumparat din Arad lampile si componentele sunt americanea avut lipsa difuzorul si traful de iesirealimentare universalaul,umtuburile sunt cele originale,functioneaza perfectnu stiu ce model este???a fost reparat cu greu,am folosit ca inspiratie alte scheme care folosesc aceste lampituburi 6A7,6B7,25L6,25Z5 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 inca unu cumparat azi ,la pontul dl nichishoru(mari multumiri si multe osanale :wav: )TELEFUNKEN 40W SPEZ[attachment=4]TELEFUNKEN 40 SPEZ F.jpg[/attachment][attachment=3]TELEFUNKEN 40W DIF F.jpg[/attachment]fabricat in 1928..1930 (asa zice radiomuseum)lampi RENS 1204,REN904,REN904,RE134,RGN1064arata foarte bine ,nu este umblat in el,componentele originaleam si difuzorul exterior ,cu paleta libera,este imens!sunt nerabdator sa l aud cintindpentru mine este cel mai valoros aparat din colectia mea ma intreb ,in 1928 cine isi permitea un asemenea aparat? cit costa el la paritate cu banii din zilele noastre?azi a costat 1050 ron (merita din plin)in nebunia mea daca mergeam la Negresti ,cumparam si aparatul vazut de misa(de la sarpe sau cel rau),nu dadeam suma aceadar 5..600 de eurui dadeamacum sa nu se inteleaga ca arunc banii pe toate aparatele dar unele sunt rare si merita Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 oare mai exista strada asta?[attachment=1]TELEFUNKEN 40W SPEZ REDRESOARE.jpg[/attachment][attachment=1] Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Mai frate, dar termina odata cu achizitiile astea... urmeaza sa mai spui l-ai luat din Arad si atunci sunt terminat...Fii sigur ca multi isi permiteau... dar cred ca aparatul este ceva mai recent, adica 1930?... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Mai frate, dar termina odata cu achizitiile astea... urmeaza sa mai spui l-ai luat din Arad si atunci sunt terminat...Fii sigur ca multi isi permiteau... dar cred ca aparatul este ceva mai recent, adica 1930?...radiomuseum si altii zic ca este 1928...30..37 ?????????deci??nu este din Arad ,poate un ardelean a emigrat in Bucuresti si cind a vazut ca nu se compara cu ardealul ,a fugit si a uitat aparatul aici Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Bun banc!Nu poate fi vorba de dincolo de 1930 dar nici sub 1929, cred... deci cum e in radiomuseum.org 1930? adica aproximativ 1930... Link spre comentariu
nicolae57 Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 oare mai exista strada asta?[attachment=1]TELEFUNKEN 40W SPEZ REDRESOARE.jpg[/attachment][attachment=1]Exista,se numeste Ion Campineanu.Incepe de la Sala Palatului traverseaza Calea Victoriei prin dreptul restaurantului Continental si se termina in bulevardul Nicolae Balcescu.Socrul unui bun prieten,electronist si el, a detinut acel magazin,cred ca am mai povestit asta intr-un post anterior.La subsol aveau o mica linie de productie unde asamblau gramofoane si aparate de radio.Pacatul este ca la venerabila varsta pe care o are nu mai este capabil de a purta o discutie legata de acel atelier,ar fi fost interesant de aflat cum stateau lucrurile in acele vremuri. Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Ceva documentatii, carti, poze etc.??? nimc??? Link spre comentariu
YO7DIG Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Felicitari Viobio pentru achizitie , intradevar e o valoare , cred ca asa pasionat cum am observat ca esti sigur ai sa-l pui in functie si ai sa ne spui cum merge ....succes.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum