Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Va rog sa ma ajutati cu schemele pentru aparatele din pozele atasate; cel desfacut, cred ca este un Rekord-53 si acum lucrez la reconditionarea carcasei, pacat ca nu are capacul din spate si o lampa, 6G2, are filamentul ars si difuzorul este schimbat.Philips-ul in carcasa de bachelita, este tot nefunctional, UY 21 are filamentul ars si inca ma intreb daca merita efortul de a fi reconditionat, pentru ca nici nu am reusit sa gasesc ce model este, nu are toate butoanele, carcasa are o bucata rupta si legata cu sarma.

Link spre comentariu

La Rekord-ul tau acolo prima lampa din stanga trebuia sa fie tot metalica, un 6A7.
M-am uitat pe net si lampile lui sunt astea" Set Of Tubes: 6A7, 6K3, 6G2, 6P6S, 6Z5S".
Uite un linktot cu un Rekord-53 dar alta varianta a care tipul i-a scanat scala(pacat ca e alb-negru) dar rezolutia e buna si se poate printa pe film de retroproiector daca scala ta are vopseaua sarita....(scala scanata o aveau rekord-urile cu pick-up).
Cam asa arata acest Rekord53 prin anii `50.
Posted Image
Iar varianta cu pick-up a fost fabricata in mai multe versiuni:
Posted Image
Sau
Posted Image
Spor la restaurat!

Link spre comentariu

Eu am gasit poza aceasta "Rekord-53". Model 1953. Berdsk Radio Works pe o pagina de la rusi, http://oldradio.onego.ru/50.htm, dar cred ca am mai vazut si alte pagini, care aveau si schema.

Cel din poza de mai sus, seamana perfect cu ce am fotografiat eu, fara sa fiu atent la starea scalei si pare ca nici butoanele nu seamana.

Lampile pe care le-am gasit in el sunt: 6A10S, 6G2, 6K3, 6P6S si 6T5S; dupa vizionarea mai multor scheme rusesti, am vazut in cel putin alte doua modele, combinatia 6G2 si 6K3; normal ca nu am cu ce sa verific lampile, decat filamentul si acum incerc sa gasec lampa fara filament.

Link spre comentariu

Eu am gasit poza aceasta "Rekord-53". Model 1953. Berdsk Radio Works pe o pagina de la rusi, http://oldradio.onego.ru/50.htm, dar cred ca am mai vazut si alte pagini, care aveau si schema.Cel din poza de mai sus, seamana perfect cu ce am fotografiat eu, fara sa fiu atent la starea scalei si pare ca nici butoanele nu seamana.Lampile pe care le-am gasit in el sunt: 6A10S, 6G2, 6K3, 6P6S si 6T5S; dupa vizionarea mai multor scheme rusesti, am vazut in cel putin alte doua modele, combinatia 6G2 si 6K3; normal ca nu am cu ce sa verific lampile, decat filamentul si acum incerc sa gasec lampa fara filament.

Butoanele de la Rekord-ul pe care il aveti par a fi de la radio romanesti....
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Va rog sa ma ajutati cu schemele pentru aparatele din pozele atasate; cel desfacut, cred ca este un Rekord-53 si acum lucrez la reconditionarea carcasei, pacat ca nu are capacul din spate si o lampa, 6G2, are filamentul ars si difuzorul este schimbat.Philips-ul in carcasa de bachelita, este tot nefunctional, UY 21 are filamentul ars si inca ma intreb daca merita efortul de a fi reconditionat, pentru ca nici nu am reusit sa gasesc ce model este, nu are toate butoanele, carcasa are o bucata rupta si legata cu sarma.

Philips Philetta ,este cel miceste un aparat foarte cautat de colectionari,merita reconditionat,redresoare am eu
Link spre comentariu

am si io un philips philetta. l-am reconditionat. urla in draci. prinde radio romania actualitati. e cineva interesat de el? ma incurca in camera de camin dar nu ma lasa inima sa-l zbor decat catre cineva care il apreciaza.

Ma intereseaza pe mine,caut de ceva vreme un Philetta.Ce model?Discutam pe mp sa nu tulburam topicul.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

salutariin primavara am cumparat acest aparat ,Orion 555,din 1935-36,ul,us1,us2la prima vedere parea destul de bine pastrat,dar cind am pus mina pe el a inceput sa se dezintegreze,bucata cu bucatanici partea electronica nu este mai buna,firele din interior au izolatia uscata si la cea mai mica atingere sare de pe sirmatransformatorul de alimentare este schimbat cu unul de la un radio romanescAL1 inlocuita cu EBL1AB2 inlocuita cu o dubla dioda EAApotentiometrul de volum schimbat[attachment=0]orion555.jpg[/attachment]un lucru curios ,in schema nu este figurat un potentiometru de ton,este doar un comutator care cupleaza un condensator la masa(in circuitul anodic a lui AL1),acest aparat are acest potentiometru de ton,montat linga comutatorul de gamecel care a inlocuit traful si AL1 cu EBL1,nu a tinut seama ca aparatul avea lampi cu 4v la filamente,nu a stiut ca AL1 are incalzire directa si avea filamentul alimentat din infasurare separata de celelalte lampivoi incepe restaurarea cu:restaurarea cutiei,pus alt furnir,rigidizarealta pinza de difuzorbobinarea unui transformator noumontarea altei scale ,cea originala este cojita pe margini dar in proportie de 70% bunaROG pe aceasta cale pe cei care au componente vechi,condensatori,rezistente,conductor de conexiune ,sa ma contacteze,vreau sa LE CUMPAR,pentru restaurarea aparatului cu componente din acea perioadacontact ,VIO 0724156363,[email protected] ,da ti beep va sun eueste mult de munca dar am adus in stare de functionare si aparate mai distruse,cred ca tocmai asta este frumusetea si satisfactia acestei pasiuni

Link spre comentariu

Domnilor am cumparat un Pionier S 503 A , cam ruginit , traful ars , dar nu inteleg o treaba , deasupra autotrafului care acum e ars , avea un tub redresor iar pe schema se pare ca are ceva cu seleniu , cred , probabil redresarea cu lampa a fost facuta ulterior dupa felul in care arata , soclul e prins de autotraf , deci intrebarea e daca Pionier S 503 A are redresare cu lampa sau cu seleniu pentru a-l reface cit mai aproape de orignal ...multumesc

Link spre comentariu

Posted Image

Daca nu gasesti conductor nou, pot sa te ajut cu sarmele din foto, izolatia este un cauciuc siliconic seamana foarte bine cu ce am vazut in radioreceptoarele din anii '50-'60. Sarmele mele sunt putin mai groase si sunt litate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări