Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Vizitator viobio

salut!...eu detin un radio S512U (popular) din 1954 in perfecta stare de functionare...are cineva idee unde pot sa iau un ban bun pe el? niste site-uri de colectionari de antichitati, sau licitatii...cu stima matrix68

off topiccitiva de aici suntem colectionari,pretul oferit de noi pe astfel de aparate este 1leucind vinzi ceva tu ceri nu intrebi cit se ofera :da :rade: :ras:
Link spre comentariu

Achizitii noi.Am gasit la cumnatul meu din Sighet, in pivnita, un MINERVA 385w (Austria) intr-o stare cam proasta din cauza umezelii asa ca e de lucru si la carcasa si la sasiu pentru refacere.Din pacate dupa terminarea restaurarii aparatul va pleca la stapinul initial care e mare amator de antichitati :cry: Il voi declara totusi in colectia mea de pe site deoarece ramane in familie:

Link spre comentariu

Astazi se deschide in PArcul Bucur Obor (primaria sect.2) un alt tirg de antichitati unde se gasesc si ceva radiouri (la preturi evident de "antichitati" adica intre 2-5 milioane lei vechi.La chemarea lui Viobio am dat si eu o fuga si m-am ales cu un RECORD rusesc in stare foarte buna (cica si merge!) exceptind pinza de pe panou un pic tocita in jurul butoanelor. Poze mai jos.Mai erau si altele: un RR Mende, RR Grundig (cu FM), RR Ural (cu patefon), RR Electromagnetica, Termogenerator cu tot cu lampa cu petrol (similar cu cel restaurat de Misa) cu 3 milioane parca.Recordul l-am luat cu 1,5 milioane (multumiri lui Viobio pentru credit deoarece am venit cu mainile in buzunare!):

Link spre comentariu

Am trecut ?i eu prin târg azi ?i pe lâng? radioreceptoarele v?zute de nichishoru mai erau un Tetra (ce na?ie e ?sta?), un Mir (asem?n?tor cu Baltika M254),un Concert românesc, 2 radiouri vechi (unul nem?esc, cel?lalt stil catedral? nu ?tiu dac? era original sau replic?).

Link spre comentariu

2 radiouri vechi (unul nem?esc, cel?lalt stil catedral? nu ?tiu dac? era original sau replic?).

Ne-am uitat noi in ele: erau cam manarite, cu sasie schimbate :cry: .TERTA e cehesc. Era dragut dar pretul cerut era indecent.
Link spre comentariu

?i mai era ?i un "Blaupunkt" auto cu 3 game (lungi, medii, scurte).P.S. ?i ?la cu termogeneratorul era un nesim?it. Cerea 4 bulioane pe un semn de telefon interurban (mie mi-a zis c? termogeneratorul e 4 bulioane, apoi 3 jumate).

Link spre comentariu

P.S. ?i ?la cu termogeneratorul era un nesim?it. Cerea 4 bulioane pe un semn de telefon interurban.

Lasa-ma sa inteleg bine: exista un semn de telefon interurban gen placuta rotunda de metal (sau ce-o fi fost) cum se gaseau pe la posta veche si cere 400 RONi?
Link spre comentariu

P.S. ?i ?la cu termogeneratorul era un nesim?it. (mie mi-a zis c? termogeneratorul e 4 bulioane, apoi 3 jumate).

Noua ne-a cerut 3 milioane. Am vrut sa-l pozez pentru clatirea ochilor (lui Misa :da ) deoarece era in stare buna inclusiv lampa cu petrol si mi-a ceru 100 de mii apoi cind a aflat ca suntem colectionari a crescut la 200!Panarame de negustori!
Link spre comentariu

Am vrut sa-l pozez pentru clatirea ochilor (lui Misa ) deoarece era in stare buna inclusiv lampa cu petrol si mi-a ceru 100 de mii apoi cind a aflat ca suntem colectionari a crescut la 200!

Sunteti dvs. prea civilizat si de bun-simt, nu trebuia sa-i cereti permisiunea,il pozati moka, nu are dreptul sa va interzica, e spatiu public, nu privat.
Link spre comentariu

Alte intrari in colectie:1. Bucuresti 500 S593A: donat de un cuplu de varstnici din Brasov, in stare buna, functioneaza dar trebuie desprafuit (potentiometrul de volum).2. Radiocasetofon Philips RR523 (aceeiasi donatori), aspect de nota 10, trebuie revizuita mecanica.

Link spre comentariu

Am fost azi la talcioc ?i am g?sit:- un radio românesc de "Radio Popular", mic, comutator rotativ, 2 game de unde; nu ?tiu ce model era, c? îi lipsea capacul din spate; era cu l?mpi mari - aveau aceiala?i diametru pe toat? în?l?ime- un alt radio românesc, care sem?na la design cu Bucure?ti 500, dar era mult mai mare- un radio "Normende" mic, cu U.K.W., din p?cate cu scala spart? ?i carcasa strivit?- un radio "Orion" AR612 cu scala spart?- un radio "Universum" cu tranzistori, 4 game de unde, din p?cate U.K.W. (F.M.) pân? la 104 M.Hz.- o combin? "Philips" cu pick-up (cred c? avea doz? magnetic?), casetofon (comand? mecanic?) ?i radio- 3 telefoane de ebonit? - cel care se afla într-o stare mai bun? nu mai avea cablu împletit, ci din ?la modern- 2 telefoane serie - din alea cu 2 interioare - unul era din 1969; era interesant c? aveau cablurile groase care veneau la re?ea ?i fiderele în care intrau fireleAm mai z?rit un radio "Orion" AR612 în vitrina unui bar care se afl? la intersec?ia Bd. Regina Elizabeta cu Str. Brezoianu, vis-a-vis de Hotel "Central".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări