Depanatoru Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Exista si petrol lampant , motivul - inca mai sunt sate si multe case mai izolate neelectrificate . Trebuie doar sa cautati . Link spre comentariu
nichishoru Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Exista si petrol lampant , motivul - inca mai sunt sate si multe case mai izolate neelectrificate . Trebuie doar sa cautati .Unde bre (oras, locatie)? Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Eu sunt din Mures si de vreun an am vazut sigur ca este , cumparase o batrana ca nu avea curent acasa . Chiar daca satul e relativ aproape de oras , nu izolat in creierul muntilor , unele case ramasesera fara curent din vremea lui ceausescu . Era in sticle din astea de plastic de un litru , cred ca petrol lampant scria pe eticheta , mai multe din pacate nu-mi amintesc . Ce e sigur , nu-l gasesti la magazinele tip supermarket . Uite ce am gasit cu google pentru Bucuresti : petrol lampant Link spre comentariu
radianr Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Exista si petrol lampant , motivul - inca mai sunt sate si multe case mai izolate neelectrificate . Trebuie doar sa cautati .Unde bre (oras, locatie)?In Bucuresti, la targul de la Obor (langa vechea cale ferata). Se gaseste la sticle de 1 litru si costa cam 7 lei. Link spre comentariu
zal Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Intotdeauna m-am amuzat cu stilul lui skaarj, în sens pozitiv desigur. E bestial, am mai vazut asa ceva la un neamt pe sait, doar ca el scosese tot din tv si bagase un monitor acolo. Daca ai putea instala un Uindous 58, ar fi capodopera totala! P.S. Mie mi se pare, dupa carcasa, ca tv-ul e Rubin A, model anterior lui 102. Link spre comentariu
mișa Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Rubinul 102 are carcasa mai rotunjita. http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=224 Se vede si in pozele facute de mine si in pozele din documentatie. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 la tara nu vreau aparatura de ultimu racnet. daca-mi intra hotii in casa n-o sa plece cu harburi in spate pe care nu le cumpara nici dracu. un motiv in plus pentru monitoru in hoasca de rubin.Le vinde pe forum,poate iti dau ocazia sa le rascumperi Link spre comentariu
iulidan2 Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Multumesc pentru schema, sper sa am timp sa vad de ce nu scoate nici un zgomot.Pun si pozele promise. Link spre comentariu
mișa Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 Incepe prin a verifica continuitatea circuitului de alimentare. De multe ori contactele sigurantelor sunt foarte oxidate.De asemenea contactele selectorului de tensiuni de alimentare, si sw. ON/OFF. Link spre comentariu
iulidan2 Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Multumesc, e chiar asa, dar dupa curatarea acestor contacte, am facut o constatare care m-a speriat definitiv, UCH 11 are filamentul intrerupt.Voi incerca sa gasesc aceasta lampa macar, chiar daca as fi dorit sa schimb toate lampile. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 miercuri ajunge UCH11mare atentie cu circuitul de incalzire al filamentelor!eu as inlocui de proba toate filamentele cu rezistente ,dupa ce as avea pe filamente tensiunile corecte as pune lampile in socluin general filamentele se ard din cauza componentelor schimbate aiurea sau legaturi neconforne cu schema pe rezistenta bobinata unde se modifica tensiunea de alimentare a radioului Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 @skaarj Da niste dimensiuni la folia aia de mica sa-ti trimit ca am mai mare ca acelea de la tranzistoare . @misa,Da , sunt si ''Rubin-102'' care au colturi drepte , acestea sunt mai ''recente ''. Dar la cele care au colturile rotunjite, sunt exemplare care au cinescopul din otel masiv, cu exceptia partii din fata unde este luminoforul si a tunului electronic .e un otel foarte dur. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Multumesc pentru ajutor, voi fi foarte atent la verificari, deoarece aceste lampi se gasesc mai greu. Link spre comentariu
Vizitator matrix68 Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 salut!...eu detin un radio S512U (popular) din 1954 in perfecta stare de functionare...are cineva idee unde pot sa iau un ban bun pe el? niste site-uri de colectionari de antichitati, sau licitatii...cu stima matrix68 Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Lampa a ajuns cu bine, multumesc viobio.Sper sa am timp de verificari si probe cat mai repede. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum