Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

@radianr: Nu prea am ce detalii sa dau. Sasiul l-am curatat bine, am schimbat ceva condensatori, lampa EF11 era foarte uzata si a trebuit inlocuita. Mai trebuie sa spal "cirpa", e posibil sa trebuiasca sa o inlocuiesc desi nu prea vreau.Acest aparat intentionez sa-l utilizez in mod curent in casa. Pentru asta am sa construiesc niste adaptoare de soclu si am sa montez lampi din seria 8. Lampile din seria 11 e pacat sa le uzez. Am testat si functioneaza cu exceptia inlocuirii EF11 cu EF8X sau EF18x. Inca nu am gasit vreo alta pentoda in afara de EF11 sau EF12 care sa nu oscileze. Trebuie sa incerc si cu ceva pentode rusesti ecranate.

Link spre comentariu

OK. Eu ma refeream si la reconditionarea cutiei: din imaginile tale se vedeau bucati de furnir rupte si lipsa. Cum ai refacut cutia? Ai "carpit" local rupturile sau ai furniruit suprafete mai mari? cu ce adeziv ai lucrat? (furnirul vechi era lipit cu clei de oase - de acele urat mirositor!!-). Mai nou, furnirul se lipeste cu prenadez. Ce lac ai folosit si cu ce l-ai aplicat? In cate straturi?Hai, ca am pus la intrebari....!!Numai de bine !Ce bine ar fi sa avem "un loc" unde sa putem schimba idei si experinte despre restaurari !...

Link spre comentariu

Pe difuzor scrie V.o.F. , tensiunea de alimentare este pusa pe 220v, el a fost folosit in Romania si este complet la piese (a fost a bunicilor mei). Problema nasoala este cu condensatorii electrolitici care cred ca sunt cei originali si au jumatate din valoarea trecuta pe ei (am masurat cu aparatul) sper sa gasesc in magazinele de specialitate cond. la tensiuni asa de mari intre 32-8uF 450v :56 . Proiectul de restaurare este in desfasurare, oare nu stie nimeni unde pot sa gasesc o poza cu scala lui? am cautat pe net si nu am gasit acest model de Columbia (de fapt nici nu stiu modelul ma uitam dupa poze :sparge: )

Link spre comentariu

Scuze ca va intrerup discutia dar am ceva interesant sa va arat! Este un decodor stereo, extern, poate fi adaptat la orice radioreceptor care receptioneaza UUS si are final audio stereo. De acum Capri-ul meu poate reda stereo.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pe difuzor scrie V.o.F. , tensiunea de alimentare este pusa pe 220v, el a fost folosit in Romania si este complet la piese (a fost a bunicilor mei). Problema nasoala este cu condensatorii electrolitici care cred ca sunt cei originali si au jumatate din valoarea trecuta pe ei (am masurat cu aparatul) sper sa gasesc in magazinele de specialitate cond. la tensiuni asa de mari intre 32-8uF 450v :56 . Proiectul de restaurare este in desfasurare, oare nu stie nimeni unde pot sa gasesc o poza cu scala lui? am cautat pe net si nu am gasit acest model de Columbia (de fapt nici nu stiu modelul ma uitam dupa poze :sparge: )

ai dreptate nu prea se gasesc condensatori electrolitici la 450....600vcind am nevoie de unul la 450...500v pun doi in serie ,condensatori de 350v...400vex :pentru 8microF pun doi 22 in serie,este bine sa se puna rezistente de 100k /3.....5w in palalel pe fiecere condensator ,pentru a avea tensiuni egale pe cei doi condensatori inseriatiSUCCESURI la restaurat
Link spre comentariu

Domnilor am o rugaminte , am cumparat un Victoria S 571 A asa scrie pe capac cam darimat carcasa e bucati dar fata e ok si pinza din fata e intacta scala de asemenea e ok , aparatul se poate reface , din pacate pe claviatura e in neregula cred ca lipsesc doua bobine , cine are un Victoria cind are timp il rog sa-mi faca o poza la claviatura vazuta de sus si una de jos pentru reconstituirea acesteia , totusi aparatul arata bine nu-i ruginit e facut prin 1958 cred si nu vreau sa renunt la el vreau sa-l readuc la viata ... cu multumiri ...Mihai.

Detalii bobine Victoria S571A.Sper sa-ti fie de folos si sa repui in functiune aparatul.
Link spre comentariu

multumesc nicolae 57 , deja aparatul functioneaza foarte bine , a avut lipsa ceva bobine de UL. si UM., a trebuit sa repar si claviatura una din acele barete mobile era rupta , aparatul a fost gasit intr-un pod , ruginit si prafuit , l-am curatit de rugina in special , l-am reparat si a iesit ok , poate are careva dintre dvs. scanata scala de Romanta , are scala de Miorita probabil a fost sparta si a pus omu acolo ce avea asta e , cu multumiri ... Mihai

Link spre comentariu

Multumesc Nicolae , amabil ca intodeauna si foarte prompt , de Victoria am scala ok , la Romanta e schimbata cu una de Miorita din cel mic , de lemn , cu tranzistori , intra perfect dar nu-i de Romanta , am observat cind l-am desfacut sa-l curat ca e destul de oxidat si ruginit sasiul , ma tot uitam unde are pe scala scurte , atunci am vazut scala de Miorita ha ha ! asta e ghinionul meu ...

Link spre comentariu

Acolo ai marcat cativa condensatori nepolarizati si daca nu ma insel valoarea in cm reprezinta rezistivitatea (ohm-cm).

Sunt condensatori cu hartie uleiata, iar numarul de centimetrii exprima capacitatea(1cm=1,1111pF).La ce varsta au, garantat nici unul nu mai e bun, au devenit rezistoare de 2-3 Mohmi. :rade: http://i29.tinypic.com/2rhmi3s.jpg
Link spre comentariu

http://de.wikipedia.org/wiki/Elektrische_Kapazit%C3%A4t

"By the middle of the 20th Century, the capacity of capacitors, often with the capacity unit labeled cm. This statement in centimeters due to the fact that the capacity is virtually barely Gaussian unit system used in the length dimension is expressed. Thus, a metal sphere with a radius of 5 cm to infinity in a counter-electrode is a capacity of 5 cm.

The adjacent picture shows a paper capacitor Sator company in 1950 with a capacity of printing, according to "5000 cm" at a test voltage of 2000 V ". This would have a capacity of around 5.6 nF in today's SI unit system. This corresponds to the capacity of a somewhat unwieldy metal ball of radius 5000 cm.

A capacity of 1 cm in the Gaussian system of units corresponds to 1.1 pF in the SI unit system, the conversion factor is 4??0. This conversion occurs through the definition of the field constant in the Gaussian unit system shall"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări