tubeman Postat Iunie 15, 2006 Partajează Postat Iunie 15, 2006 Cine are schema radioului ORION AR612?Aici: http://www.freeweb.hu/oldradio/rajzok/radio/orion%20ar%20612.djvu Link spre comentariu
Electron Postat Iunie 15, 2006 Partajează Postat Iunie 15, 2006 Multumesc, omule-lampa! :yawinkle:Cine ma ajuta si pe mine sa repar ORION-ul? Nu-i merge partea de radio, partea de audio merge. I-am gasit bobina de ferita cu sarmele dezlipite de la locul lor. In rest nu stiu ce mai are defect la el. Filamentele la lampi se aprind toate. Am sa atasez poze ca sa va fie mai usor. Link spre comentariu
mariand Postat Iunie 16, 2006 Partajează Postat Iunie 16, 2006 Salut.In primul rand ia pdf-urile de la fiecare tub care este in constructia receptorului(ca sa sti pinii,anod,grila ecran,etc.).Dupa care masori si vezi daca ai tensiune in anodul tuburilor,grile ecran,catod,etc,in functie de ce banda este cuplata din claviatura sau ce sistem are el de comutare.Eu zic in primul rand sa incerci sa cureti bine claviatura la contacte,fiindca prin contactele de la claviatura iti comuta multe bobine inclusiv de la oscilatorul local(ECH81 care este si oscilator local si mixer).Din cate vad eu pe schema receptorul are o singura schimbare de frecventa.Tubul EBF89 face detectia AM sau FM.ECC83 este preamplificator audio(poti baga semnal si din alta sursa,comutabil tot din claviatura).Vezi ce faci daca nu te descurci mai postezi aici.Bafta.Si nu uita sa verifici si condensatorii electrolitici,eventual sa-i schimbi. Link spre comentariu
mosfet Postat Iunie 16, 2006 Partajează Postat Iunie 16, 2006 Stie cineva daca mai gasesc prin targurile din Buc TV-uri vechi pe lampi? Ma intereseaza traf-urile de iesire; am deja pe acasa cateva recuperate, doar ca doua dintre ele au rupte firele de alimentare si trebuie rebobinat totul, unul singur e ok. Link spre comentariu
Electron Postat Iunie 16, 2006 Partajează Postat Iunie 16, 2006 Pozele promise... Link spre comentariu
Vizitator baghi Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 Salut! Ma puteti ajuta va rog frumos cu o schema pentru un aparat de radio Bucuresti 500. L-am gasit aruncat intr-un pod la o matusa si m-am gandit sa incerc sa il repar. Cand ii dau drumu se aude un fasait in difuzoare. Am inteles ca schema lui s-ar gasi intr-o carte scrisa de T.Chiriac si I.Dinu "Scheme de radioreceptoare" din 1973. Din pacate la biblioteca din oras nu o au. Aparatul e din 1959. Multumesc anticipat!P.S. Adevarul e ca toata viata afli cate ceva, nici nu stiam ca exista un forum al celor pasionati de radiouri vechi, pana am avut nevoie de ajutor. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 Am scanat primul volum din Scheme de radioreceptoare, urmeaza sa-l pun pe ftp, dar pana la upload ai schema de la Bucuresti 500.Succes la reconditionat! Link spre comentariu
Vizitator baghi Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 Multumesc pentru informatii , va tin la curent cu mersul ostilitatilor. Link spre comentariu
Vizitator Vic_500003 Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 si io am un monitor de PC....si krek are 1 lampa....ink merge bine....e color de 14"...50/60Hz....e techmedia si e facut in koreaIl am de vro 10 ani si ink merge perfect!! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 6, 2006 Partajează Postat Iulie 6, 2006 si io am un monitor de PC....si krek are 1 lampa....ink merge bine....Lampa aia e tubu' :smt003 Link spre comentariu
Golem Postat Iulie 27, 2006 Partajează Postat Iulie 27, 2006 Uita-ti-va la astea copii!!!Lemn de nuc masiv, dif cu pamanturi rare, tuburi americane...Atwater Kent au avut magazin in Bucuresti, prin `30, am o reclama de-a lor, dar e pe hartie, si n-am cu ce s-o scanez... Link spre comentariu
ctepeo Postat Septembrie 12, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2006 Stie cineva daca mai gasesc prin targurile din Buc TV-uri vechi pe lampi? Ma intereseaza traf-urile de iesire; am deja pe acasa cateva recuperate, doar ca doua dintre ele au rupte firele de alimentare si trebuie rebobinat totul, unul singur e ok.Încearcă la Târgul de la Capu' lu' 14 (Granitul - "Cora" Pantelimon). Se ţine duminica. Fereşte-te însă de Vişoiu - unul dintre ei are o dubiţă "Volkswagen" Transporter portocalie. Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 12, 2006 Partajează Postat Septembrie 12, 2006 Unde mai exact la capatul lui 14 se tine targul? Si de ce sa ne ferim de ala mai sus mentionat? Link spre comentariu
ctepeo Postat Septembrie 13, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2006 Că dau ţeapă şi au piese exagerate, de aia să ne ferim.Capu' lu' 14 = capătul tramvaiului 14 şi al tramvaielor 5 şi 46 de la "Granitul".De la acel capăt pleacă şi autobuzele/dubele spre Com. Pantelimon, Cernica, Brăneşti. Link spre comentariu
Vizitator niros Postat Septembrie 20, 2006 Partajează Postat Septembrie 20, 2006 am un Kapsch Austria, cred ca e fabricat prin anii 50, are bloc UKW (88 - 100 MHz cu variometru), stie LW, MW, KW (16 - 50 Metri), are filtre audio de voce, muzica, etc, 3 difuzoare. cand ai mei au facut curatenie nu stiu in ce imprejurari au lovit cu ceva sticla scalei si au spart-o. nu stiti pe nimeni care are unul defect si pot sa o cumpar? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum