Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Vizitator Felis

Baieti poate dau o raita prin cutiile,cu,carti vechi si va pun eu la dispozitie niste scheme pe tuburi de la preamplificatoare pana la etaje finale pe tuburi inclusiv scheme de radio sau tv pe tuburi eu din pacate nu mai am timpul necesar pentru a ma delecta cu electronica retro desi un final pe tuburi bine facut suna incomparabil

Link spre comentariu

De multe ori cind lucrez in atelier la mine imi place sa ascult muzica la diverse aparate de radio din colectie. Cele mai multe evident nu au FM si nu intotdeauna sunt dispus sa ascult scurte sau medii.Azi am construit un mic modulator AM pe scurte (10MHz adica banda de 30m), i-am conectat intrarea la iesirea de casti a unui radio modern si am folosit drept antena de emisie o sirma. Am ascultat cu Philips 204U posturile de pe FM. Puterea de emisie e de ordinul mW iar un radio cu lampi receptioneaza bine fara antena in aceeasi camera. (stiu, legea... etc. dar am facut si eu un mic experiment)Daca doreste cineva, postez schema.

Link spre comentariu

Am vazut o schema mai simpla cu modul de oscilator de cristal (se pot recupera din PC mai vechi, are doar 4 pini) care era alimentat prin secundarul unui trafo de iesire in serie cu bateria de 9v. Primarul era conectat pe iesirea unui aparat modern sau MP3, iPod etc (asa se moduleaza oscilatia fixa ca si frecventa). Iar iesirea oscilatorului se conecta la antena radioului de epoca.Nu mai gasesc linkul si schema...

Link spre comentariu

Mai feri!

Cinstit vorbind ! Toti am vazut tot felul de chestii. Ce rost are sa pui un post numai asa ca sa spui ca ai vazut ceva mai simplu sau altceva fara sa poti sa dai o schema?

Intotdeauna exista alta varianta. Eu pe asta am experimentat-o. Pune o schema care ai experimentat-o tu sau fa comentarii la a mea.

Dar eu zic sa nu schimbam subiectul topicului.

Numai bine.

Voi stiti cine fluiera dupa o femeie care are mai mult de 40 de ani?

raspuns: Kukta! (oala aia sub presiune)

edit kosmin227:CORECT FARA OFFTOPIC CA ALTFEL STERG POSTURILE!!

Link spre comentariu

Am inceput restaurarea Talismanului. Am curatat carcasa si sasiul, am revopsit fundalul scalei, acul si transformatorul de iesire, am schimbat becurile de scala fara de care nu merge nimic. Condensatorul de filtraj (dublu) l-am reparat in sensul ca am taiat la strung partea sertizata, i-am scos continutul si am pus inauntru 2 condensatori noi. Am spalat scala cu alcol tehnic (am testat intii si am constatat ca nu se dizolva vopseaua). Aparatul functioneaza.Luni am sa cumpar un cablu de schimb pentru fier de calcat (cu invelis textil) si am sa-l vopsesc maro cu vopsea pentru bumbac pentru ca sa arate cit mai apropiat de cel original (care a fost inlocuit cu unul groaznic de urit).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări