nicu41 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 M-am apucat de reparat Melodia f ! Multumita lui Viobio am finalul AF ! Niste poze cu radioul desfacut Link spre comentariu
Kuki Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Uite si schema la Melodia F ca cealalta e ...alta melodie Link spre comentariu
nicu41 Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Uite si schema la Melodia F ca cealalta e ...alta melodieMultumesc Link spre comentariu
viopa Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Astazi am dat carcasa cu al lll-lea strat de lac , la Kapshe.Dar ca sa nu treaca timpul , am lucrat si la rr Opereta S572A, tot la carcasa ... In ordine... ...asa arata rr. ...curatata de lac si vopsea, chituita, slefuita... ...si primul strat de lac, Am nevoie de o poza la sasiu, vazut din partea transformatorului de retea ,va rog. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Manualul de instalare si utilizare de la receptorul Select S 633 A. Pot scana toate paginile daca sunt doritori. Finala audio PCL82! De ce? Manual (in limba Ro) de instalare si utilizare plus schema electrica de la Stassfurt T205 si Stassfurt ST106. Cine doreste sa spuna, pot scana si restul. Brosura publicitara din anul 1952, scanata partial, daca sunt doritori scanez in totalitate. Link spre comentariu
ctepeo Postat Martie 15, 2010 Autor Partajează Postat Martie 15, 2010 Eu le vreau scanate pe ambele! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Viopa, FELICITARI !! Observ ca nu ai lacuit unele portiuni din carcasa receptorului Opereta, cum o sa procedezi? Lac colorat sau vopsea? Link spre comentariu
viopa Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Multumesc! Portiunile respective vor fi vopsite cu negru, asa cum au fost. Link spre comentariu
kripton Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Salut,@ovidanie,Legat de PCL 82 , un fost coleg de bransa ( in vremea cand lucram impreuna ) mi-a atras atentia asupra acestui lucru dar era vorba despre o varianta a receptorului "Carmen" cum ca ar avea in final acest tub montat de fabrica . Nu am retinut daca filamentul era alimentat de pe prizele de 110-120 v sau cu infasurare separata . Eu , nu am intalnit sau daca a fost, probabil aparatul sa fi avut alt defect si nu am observat . Am mentionat acest amanunt pentru ca e totusi posibil sa fie asa . ( La " Select ", nu stiu nici din auzite despre acest lucru desi cred ca am undeva o schema cu aceeasi corectura ). Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 PCL82, ECL82 si 6F3P sunt perfect echivalente (cu exceptia U = 16V la filament la PCL). Aceeasi trioda, aceeasi pentoda, aceleasi caracteristici, aceleasi conexiuni la soclu.Lampa e foarte "elastica si adaptabila", se recomanda regimuri cu Ua intre 170 ... 272V (pentoda). Este perfect posibil sa se fi montat PCL din fabrica, niste spire in plus la filament nu cred ca erau mare lucru si probabil ca PCL existau din abundenta pe vremea aceea fata de ECL care era mai rar. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Modificarea a fost facuta in fabrica, transformatorul are din constructie infasurare pentru filamentul tubului PCL82.Deci au folosit tubul din comsiderente economice. Link spre comentariu
Trabant Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 PCL82 a fost gandita si ca lampa pentru baleiaj vertical (CADRE), fiind folosita in multe aparate TV ca etaj de cadre , pe langa cel de audio ( vezi COSMOS - ORION AT611) si acesta este motivul pentru care erau mai multe PCL82 decat ECL82. ECL82 inca se produce la ELECTROHARMONIX , am luat si eu cateva noi . La fel si cu 6F3P, seria de TV temp 6 , 7 ,6M si 7M foloseau 2 astfel de tuburi , unul pentru cadre unul pentru audio. In cazul in care lampa de cadre se uza ( si se uza mai repede) , se putea inversa cu cea de pe audio , lampa de pe cadre putand servi in continuare blocul audio , puterea acesteia fiind modesta , 1,5 - 2 W. Iar la finalul vietii lor se schimbau amandoua simultan. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Cartea tehnica si instructiunile de utilizare pentru radioreceptorul Select S 633 A Link spre comentariu
Vizitator basil45 Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 un sasiu functional de philips din 1942-1944 si un traviata tunat un pic in sensul ca i-am pus un difuzor de tv cu etaj cu pc l86 si pl84(are impedanta de 750 ohmi) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum