icar Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Daca te referi la "otravire cu radiatii" sau la "iradiere" atunci raspunsul e nu.Singurul caz de pericol la expunerea la campuri electromagnetice la care ma pot gandi, e in cazul microundelor, care sunt absorbite de apa, deci si de tesuturile din corpul nostru si rezultatul e caldura (Arsuri), si in nici un caz nu e "iradiere". Te contrazic nitel, nu numai eu dar si dictionarul. Iradierea este expunerea la un cimp de radiatii, fie el caloric, electromagnetic sau nuclear. Este si adevarat ca termenul este legat mai mult de radiatiile nucleare... Si da, telefoanele mobile, repetoarele lor si statiile emit microunde.Daca da fereste-te sa dai noroc cu RF-ul oriunde...Hai sa nu exageram. Tu nu vorbesti la telefon???doar c? are o lungime de und? fioros de mare în compara?ie cu RF-ul "cel de toate zilele"...E cam un pic ...viceversa: frecventa mai mare si lungime de unda mai mica!!!!n-ai spus dac? antenele alea mai sunt ?i în func?iune, sau doar depozitate acolo!!!Si crezi ca e vreo diferenta??? Probabil a vrut sa zica ca acele antene sunt pe cladire, nu in interior!A, vad ca a scris mai jos ca sunt in incapare. Cam nasol! Acum referitor la caldura, cred ca e mai degrba degajata de aparatura decit de microunde. Daca microundele reusesc ca incalzeasta aerul umed, atunci apa din glastre ar trebui sa fiarba! Ori cum, din ce zice gimsys si daca se refera la GSM, e crima! Toate aceste particule sunt accelerate la viteze mari, de unde si energia lor (ca masa e infima). O mica confuzie. Inca nu am auzit de acceleratori gama sau de neutroni! Sa lamurim nitel lucrurile. Toate tipurile de radiatii enumerate de tine mai sus (si inca altele ca neutrini, antineutrini de exemplu) se produc spontan in elementele radioactive, naturale (uraniu, radiu, potasiu) sau artificiale (Co-60, I-131, Cs 137, Ra-Be, Cf, Am-241 pentru neutroni). Radiatiile X se obtin prin frinarea in cimp nuclear a electronilor accelerati sau prin captura electronilor de catre nucleu. Este adevarat ca electronii, ionii in general, pot fi accelerati, dar asta e alta poveste.?ort cu plumb ca la radiologie, contor în buzunar, costum antizadia?iiNa, na, tz,tz, nu tine!Dac? un conductor este introdus intr-un câmp electric variabil in acel conductor ia na?tere un curent I.Dac? conductoru este corpul uman,si il pui lang? antene(care emit un c?mp electric variabil) in interiorul corpului apare un curentEnunt fals. In corpul uman se produc alte fenomene. si de ce daca vb o ora la telefon ma doare capul de mor ? si la telefon puterea e foarte mica fata de o antena GSM ? frecventa e destul de mare in GSM, in schimb la Zapp nu am nimic doar ca se incalzeste ca naiba telefonul. Pai cine te pune va vorbesti atit! Nu cred ca e de la telefon, puterea emitatorului este prea mica. Telefonul se incalzeste din cauza consumului mare din baterie.Probabil te doare capul din cauza incalzirii zonei respective Ma tem ca nu asta e cauza. Daca tii mina lipita de ureche o juma' de ceas, fara telefon, zona se incalzeste mai tare!!! Si da, fenomenul este acelasi! Link spre comentariu
alibiduda Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Mai pe scurt spectrul de frecventa in care lucreaza GSM-ul nu dauneaza organismului uman pentru ca lungimea de unda nu este indeajuns de mica pt a putea produce daune celulelaor umane. Un factor important mai e si puterea emitatorului precum si tipul antenei dar totusi in cazul frecventei de gsm nu cred k exista vreun echipament care poate genera o putere indeajuns de mare pt a afecta corpul uman. Toata chestia cu SAR-ul la telefoane e o gaselnita de comercializare. Link spre comentariu
Vizitator yglos Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Icar: ai dreptate ca nu te poti ferii de radiatii...ele exista aproape peste tot...Trebuie sa ne ferim de INTENSITATEA lor !!!Si ca paranteza trebuie sa precizez ceva,dar nu o luati ca regula !Acu vreo 11 ani reglam CU MINA GOALA condensatorul de acord ( metalic )pe antena la un emitator cu BLX 14 !!! A fost cel mai puternic cimp EM care a intrat direct in corpul meu...dar fii-mea de 4 ani e sanatoasa si voinica, multumesc lui Dumnezeu.Atentie: Nu incurajez sa faceti acelasi lucru !!! atunci o faceam la un teribilism amuzant dar care putea sa coste scump...noroc ca a fost o frecventa mica si un timp scurt expunerea...Cunosc cazuri care din cauza radiatiilor au ramas sterile !!!Nu e o joaca, iar ca regula generala expunerea indelungata afecteaza cel mai mult si aici vorbesc de cimpuri EM care depasesc 4V/m care este si limita maxima legala pina la 300 Ghz...limita care este totusi destul de ridicata pentru frecvente peste 1 Ghz ! Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Trebuie sa ne ferim de INTENSITATEA lor !!! Corect! Vorba aia, ce-i prea mult nu-i sanatos.La intensitati mici ale radiaitie (ionizante sau nu) organismul poate sa se refaca. Din pacate si iradierile cronice pot produce efecte daunatoare asupra organismului. Treaba nasoala la radiatiile de inalta frecventa este ca nu avem o istorie in spate! Singurele "probe" de studiat (dar nici alea prea bine) au fos efectele produse asupra celor ce au lucrat la radare sau emitatoarele de IF. In privinta GSM inca avem prea putin timp la dispozitie pentru studiu, efectele trecind adesea in clasa celor stohatice. Capul te poate durea si ca efect al actiunii UIF, dar si ca urmare a unui stres, ochi obositi, pozitie incorecta a capului (spondiloza cervicala), oboseala, curent (nu electric ), tensiune mare (nu electrica ), ficat obosit, rinichi ce nu functioneaza corect, sef nervos, nevasta si, de ce nu ...deochi! :naughty: Poate peste 20 - 30 de ani reglementarile vor fi altele, cine stie.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum