Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radiatii GSM

gimsys

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gimsys

3

• MifTy

2

• zal

2

• radhoo

2

Top autori în acest subiect

buna In incaperea unde lucrez eu 8 ore pe zii se afla 9 antene de premicell-uri, 1 celula de vodafone si una de orange ( cu master si slave )Chestiile astea ma pot afecta ?

Daca te referi la "otravire cu radiatii" sau la "iradiere" atunci raspunsul e nu.Singurul caz de pericol la expunerea la campuri electromagnetice la care ma pot gandi, e in cazul microundelor, care sunt absorbite de apa, deci si de tesuturile din corpul nostru si rezultatul e caldura (Arsuri), si in nici un caz nu e "iradiere".
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator yglos

buna In incaperea unde lucrez eu 8 ore pe zii se afla 9 antene de premicell-uri, 1 celula de vodafone si una de orange ( cu master si slave )Chestiile astea ma pot afecta ?

Inteleg ca sunt multi necunoscatori in domeniu dar ai surse de informare pe net destule...nu mai e ca in anii 80 cind cei care lucrau cu RF-ul linga ei erau cadavre vii la 40 de ani..!!! si oricum atunci nu aveai voie in mediul respectiv decit daca aveai copii facuti...tu mai vrei sa ai copii vreodata ?Daca da fereste-te sa dai noroc cu RF-ul oriunde...Bafta
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

buna

In incaperea unde lucrez eu 8 ore pe zii se afla 9 antene de premicell-uri, 1 celula de vodafone si una de orange ( cu master si slave )

Chestiile astea ma pot afecta ?

Daca te referi la "otravire cu radiatii" sau la "iradiere" atunci raspunsul e nu.

Singurul caz de pericol la expunerea la campuri electromagnetice la care ma pot gandi, e in cazul microundelor, care sunt absorbite de apa, deci si de tesuturile din corpul nostru si rezultatul e caldura (Arsuri), si in nici un caz nu e "iradiere".

de fapt, este!!!

doar c? are o lungime de und? fioros de mare în compara?ie cu RF-ul "cel de toate zilele"...

radhoo, n-ai spus dac? antenele alea mai sunt ?i în func?iune, sau doar depozitate acolo!!!

c?-mi vine greu s? cred c? e cineva în stare, chiar ?i în romanica s? bage într-o camer? antene radio care s? func?ioneze la paramatri nominali, ?i s? mai ?i trimit? oameni la lucru acolo 8 ore pe zi!!! :scarpin

Link spre comentariu

va faceti prea multe probleme. eu am in familie persoane care au lucrat in "camere de frecventa" de mare putere zeci de ani. erau incaperi pline cu sisteme radio pentru telecomunicatii, etajul chiar inainte de antena. faceau un zumzet continuu, de-ti intra in subconstient.

efectul negativ al RF asupra organismelor e mit - si prinde pentru ca suntem cu totii constienti de ce energii se invart acolo. sau e destul sa vezi echipamentele de putere sa te sperii. dar RF trece prin noi la fel ca prin multe alte medii, fara a produce pagube. o alta sursa de confuzie este denumirea de "Radiatie electromagnetica" perfect corecta, dar la fel de corecta este si "radiatie acustica" pentru ca termenul de radiatie se refera la transfer de energie, printr-un mediu, de la o sursa la un receptor. Lumina e si ea radiatie electromagnetica si nu ne punem "shortz de plumb" cand ne folosim ochii sa vedem pe unde pasim.

cu totul alta e situatia pentru radiatii ionizante, aici intra razele x, razele gama, beta si alfa, si neutronii. primele doua sunt formate din fotoni, beta din electroni sau pozitroni, iar alfa din nuclee de heliu. Toate aceste particule sunt accelerate la viteze mari, de unde si energia lor (ca masa e infima).

La oameni, aceste particule pot sa patrunda prin stratul de piele si sa produca distrugeri in interior, dar pot sa produca distrugeri si la nivelul pielii.

distrugerile se manifesta prin ionizari a atomilor/moleculelor care stau la baza tesuturilor vii din corp. atomii/moleculele, loviti de particulele de viteza mare din fluxul de radiatii, pierd electroni. E ca un bombardament la scara microscopica, unde cele mai profunde structuri ale celulelor noastre sunt distruse sau modificate. daca in urma acestor modificari celulare, ADN-ul unei celule se altereaza, celula moare SAU se nu moare si se multiplica si transmite secvente modificate de ADN la celulele descendent. Asa poate sa apara cancerul. procesele bio/chimice sunt complexe, dar cam asa decurge fenomenul in linii mari

plumbul sau betonul se pot folosi pentru a atenua (a reduce viteza particulelor) radiatii x sau gamma, pentru alte tipuri de radiatie se folosesc alte masuri.

sper ca am lamurit putin confuziile la nivelul subiectului.

Link spre comentariu

Atunci, mult? s?n?tate în continuare! :daCe se mai distrau solda?ii de la radioloca?ie, legînd un ?obolan sau o mî?? de antenele radar, ca s? le coac? în suc propriu. :bataie Prev?d c? o s? spune?i: acolo e putere mare în domeniul microundelor... de fapt e pu?in accelerat tot fenomenul.

Link spre comentariu

Dac? un conductor este introdus intr-un câmp electric variabil in acel conductor ia na?tere un curent I.Dac? conductoru este corpul uman,si il pui lang? antene(care emit un c?mp electric variabil) in interiorul corpului apare un curent I.ACest curent I nu dauneaz? s?n?t??ii?

Link spre comentariu

Dac? un conductor este introdus intr-un câmp electric variabil in acel conductor ia na?tere un curent I.Dac? conductoru este corpul uman,si il pui lang? antene(care emit un c?mp electric variabil) in interiorul corpului apare un curent I.ACest curent I nu dauneaz? s?n?t??ii?

am pus aparatul 200m V si imi indica intre 30 si 60
Link spre comentariu

ma bag si eu... faza cu aparatu de masura nu e concludenta. tu ai masurat tensiunea produsa de tine? daca da, 99,99% ce ai masurat e produsa de aciditatea transpiratiei. pune o sonda pe limba si una in mana si strange tare. nu creste tensiunea?@LostCell: organismul uman nu e conductor propriu-zis. noi conducem electricitatea din cauza acizilor, bazelor si sarurilor dizolvate in apa din noi, intr-un cuvant ioni.

Link spre comentariu

si de ce daca vb o ora la telefon ma doare capul de mor ? si la telefon puterea e foarte mica fata de o antena GSM ? frecventa e destul de mare in GSM, in schimb la Zapp nu am nimic doar ca se incalzeste ca naiba telefonul.e imposibil sa nu fie ceva efecte negative ? doar dacanu cumva avem organismul ecranat !

Link spre comentariu

Probabil te doare capul din cauza incalzirii zonei respective. Nefiind o incalzire naturala organismul nu are o metoda de control a temperaturii in astfel de cazuri si incep sa apara diverse simptome cum ar fi durerile de cap, scurte pierderi de memorie, etc. Probabil fenomenul care produce incalzirea este acelasi care e folosit in cuptorul cu microunde numai ca la scara mult mai mica. http://en.wikipedia.org/wiki/Dielectric_heating

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări