Vizitator dobryraul Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 salut,Am citit despre o solutie de a incalzi apa prin intermediul unei infasurari (bobine) amplasate pe o simpla teava de curpu. Prin acea teava trecea apa care era astfel incalzita. Fenomenul se bazeaza pe inductie electromagnetica. Din pacate nu era specificat mai multe date legate de constructie. Stie cineva mai multe legat de aceasta idee???? Link spre comentariu
gimsys Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 un fel de microunde ? Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 un fel de inductie electromagnetica, nu microunde ,adica unde radio de inalta frecvanta. exista pe forum poza unei plite cu inductie . o bobina foarte frumoasa comandata de niste mos-uri si ei la randul lor atacati de un intregrat .cauta: plite cu inductie electromagnetica Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Pe linga faptul ca o sa iasa scump si periculos s-ar putea sa aibe si randament mic. Pe deoparte oscilatorul cu transformator de alimentare si adaptare nu va avea un randament mai mare de 80 - 85% iar pe de alta parte teava se va incalzi mai mult in exterior si daca nu e izolata in samota o sa ai pierderi mari de caldura. Un incalzitor instant cu rezistenta are randament de aproape 100% si pretul e destul de mic. Din acest motiv incalzitoarele din comert sunt pe rezistenta.Pentru incalzire prin inductie ai nevoie, practic, de un amplificator audio de circa 5 kW in clasa D si de un controller functie de debit si temperatura. Link spre comentariu
radhoo Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 salut,Am citit despre o solutie de a incalzi apa prin intermediul unei infasurari (bobine) amplasate pe o simpla teava de curpu. Prin acea teava trecea apa care era astfel incalzita. Fenomenul se bazeaza pe inductie electromagnetica. Din pacate nu era specificat mai multe date legate de constructie. Stie cineva mai multe legat de aceasta idee????da fenomenul este inductie magnetica, care induce in teava de cupru niste curenti Eddy, care duc la incalzirea tevii de cupru si prin urmare si a apei care trece.folosind acest principiu se pot incalzi si alte metale, nu doar cupru, si se pot atinge temperaturi mari, pana la topire.realizarea e destul de simpla, n-am sa o descriu pentru ca e prezentata pe destule siteuri, poti da un click aicica sa vezi ce rezultate spectaculoase se pot obtine, da click aici sau . primul film arata chiar o teava de cupru, cred ca ai obtine rezultate bune cu acel sistem, desi sa stii ca la un debit mare, apa raceste teava considerabil.edit: ca sa clarific pentru a evita alte confuzii: caldura apare in teava, nu in apa, si se transmite apei prin contact. deci nu va mai ganditi la microunde. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Link-urie date de tine sunt pentru incalzitoare cu inductie, dar scopul lor nu este incalzirea tevii de cupru ci al obiectuli de metal(de preferat sa contina si material feromagnetic care se incalzeste mai usor prin pierderile de magnetizatie, asta pana atinge punctul Curie) care se introduce in centrul bobinei. Pt incalzirea apei cu curent electric cel mai eficient si simplu este tot cu rezistenta. Link spre comentariu
radhoo Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 salut EmyRulz,Eu i-am explicat cum se poate face ce a cerut el.Mediul care se incalzeste nu trebuie sa fie feromagnetic cum ai spus, poate fi orice inclusiv plasma (mediu ionizat), metale neferoase / neferomagnetice, sau chiar metale lichide cum e mercurul.In cazul materialelor neferomagnetice, cum am epxlicat mai sus, caldura apare ca urmare a curentilor eddy indusi de catre bobina.Pentur materiale feromagnetice, caldura e cauzata, pe langa curentii eddy, de efectul de Histerezis, explicat in romana aici Link-urie date de tine sunt pentru incalzitoare cu inductie, dar scopul lor nu este incalzirea tevii de cupru ci al obiectuli de metalNu inteleg ce spui. Cuprul e tot metal. Si parca asta intreba si dobryraul in primul post despre apa incalzita intr-o teava de curpu prin inductie, m-am gandit sa-i dau un exemplu concret. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 Se pare ca nu s-a inteles ce am vrut sa spun. Nu am zis ca nu se incalzeste teava de cupru din care e facuta bobina, am spus ca NU asta este scopul principal al aparatului(incalzirea bobinei reprezinta pierderi). E adevarat ca se incalzeste apa care trece prin cupru, dar procesul este ineficient.Da ai dreptate, orice metal se va incalzi, nici nu am zis ca trebuie neaparat feromagnetice, dar la cele feromagnetice procesul va fi mai rapid datorita pierderilor de magnetizatie(sau histerezis, e tot aia). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 Pentru cine nu s-a prins, amandoi au dreptate si fiecare stie ce spune, doar ca se gandesc la lucruri diferite: radhoo se gandeste la o bobina care in loc de miez are o teava prin care trece apa menajera ce urmeaza sa fie incalzita, ceva similar cu instalatia descrisa de dobryraul in primul post EmyRulz se gandeste la aparatele industriale in care chiar bobina este uneori facuta dintr-o teava prin care poate trece sau nu apa pentru racirea bobinei. Link spre comentariu
Vizitator serban sorin Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Gasiti aici incalzire cu inductie http://www.ceta123.com Link spre comentariu
worker Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 sigur centralele ceta sunt cu inductie? Link spre comentariu
Vizitator serban sorin Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Centralele ceta sint cu electrozi,dar aici au cu inductie. http://www.ceta123.com/index.php?option ... 1&Itemid=6 Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Poate doreste si o instalatie cu 2 tevi concentrice (si izolate intre ele) legate la retea si prin care sa curga apa de racire..apa sa aiba ceva saruri! Link spre comentariu
ofilip Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Am facut si eu un mic proiect la care am lucrat ceva timp. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Ar fi interesant de aflat mai multe detalii despre proiect.În film, miezul bobinei pare a fi chiar eprubeta cu apă.Despre ce miez metalic e vorba în descrierea de pe youtube? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum