Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Z-match

yo9hrb

Postări Recomandate

• 2 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo6pir

5

• yo9hrb

3

• MiniTehnicus

3

• Marele Savant

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am facut si eu tunerul lui PA0FRI, eu l-am facut pe tor T200-2m spre deosebire de Ovidiu care a preferat sa il faca in aer. Torul tine si 600W, problema o reprezinta descarcarile intre placile cond. variabil. Aparitia descarcarilor depinde foarte mult de cat de mare este dezacordul antenei. In toate benzile am acordat 450w cu el, mai putin in 80m, unde descarca deja pe la 100w. E drept ca in 80m analizorul imi zice swr infinit pe antena... Condensatorii folositi de mine sunt cu 0.5mm intre armaturi.

Link spre comentariu

Z-Match-ul facut de mine are CV de "Gloria" si l-am testat cu liniarul de 150W si nu este nici o problema, nu descarca intre placi. Acuma, la puteri mai mari nu am cum sa-l testez dar cred ca trebuiesc inlocuite condensatoarele variabile. Cat priveste bobina, am facut-o pe cilindru PVC deoarece nu dispun de un tor corespunzator, caci altfel, foloseam tor daca aveam, HI!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

E cam vechi topicul dar, poate mai e cineva care cauta un z-match in 7mhz care merge la sigur pentru puteri mici pana in 100W.Bobina de iesire se bobineaza in partea superioara a primei bobine,intre priza 16 si 28.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări