Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema alimentare, lipsa cablu => Telealimentare

RealAlex

Postări Recomandate

Am urmatoarea problema... vreau sa "pacalesc" un pic un montaj care necesita 4 fire sa-mi lucreze pe 3 fire... ma gandeam sa fac un fel de telealimentare pe un fir (cred ca am spus corect) adica V+ -ul sa-l adic in locur respectiv pe unul dintre firele pt Date... ar fi o solutie sa pun un condensator "inainte" sa bag tensiunea pe cablu si unul "dupa" ce culeg tensiune in capatul celalalt? ori cum se face astfel de lucruri... ? Alex.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RealAlex

3

• csl1131

3

• nicu_stef

1

• habarnam

1

Top autori în acest subiect

da mai multe info despre ce montaj e vorba, ce se trimite pe firele alea, etc...daca am inteles bine pt ceea ce vrei tu mai ai nevoie de inca un fir , al 5-lea si, ala sa fie + si cel de-al 4-lea sa fie masa....

Link spre comentariu

salut, pai problema este ca am nevoie de 4 fire cate unul pentru : - Tx - Rx - V + - V - si eu vreau sa am toate acestea pe 3 fire... adica un fir sa poata indeplini 2 dintre acestea.

Link spre comentariu

din ce ai zis tu am inteles numa ca 2 fire le folosesti ca alimentare...pe celelalte rx si tx ce circula....curent de la o alta sursa, sau...zii mai exact despre ce e vorba...acum o sa ghicesc:1.gnd (v- si rx, de exemplu, daca sunt 2 tensiuni separate)2.v+ 3.txasta doar daca sunt tensiuni separate..daca tu folosesti deja v- pe post de masa, adica ai tensiune intre :v- si v+v- si rxv- si txadica toate cele 3 ai tensiuni diferite,si v- e pe post de masa..atunci nu poti...daca nu..atunci ai putea..sper sa ma fii inteles ce am zis eu....dar tu de fapt ce vrei sa faci???pt ce folosesc alea???

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

...nu va merge...Condensatoarele pot separa componenta de curent continuu, deci alimentarea nu intra peste date, dar trebuie sa blochezi datele sa ajunga in reteaua de alimentare... :roll: asta inseamna bobine... :) La frecvente mari ar merge usor, bobinele au valori mici... la frecvente mici trebuiesc bobine cu inductanta mare si pierderi in curent continuu foarte mici... 8)

Link spre comentariu

daca montajul cu care comunici prin cele 4 fire consuma putin, atunci poti scapa de v+. Uita-te in datasheet-ul lui DS1822 la schema interna si la parasite power.pdfserv.maxim-ic.com/en/ds/DS1822.pdf de fapt alimentezi montajul din TX. Oricum despre ce montaj e vorba? Daca este ceva facut de tine, de ce nu incerci sa faci comunicatie bidirectionala pe un singur fir. Atunci iti raman v+, v- (gnd) si tx/rx.da si tumai multe detalii.

Link spre comentariu

...nu va merge...Condensatoarele pot separa componenta de curent continuu, deci alimentarea nu intra peste date, dar trebuie sa blochezi datele sa ajunga in reteaua de alimentare... :roll: asta inseamna bobine... :) La frecvente mari ar merge usor, bobinele au valori mici... la frecvente mici trebuiesc bobine cu inductanta mare si pierderi in curent continuu foarte mici... 8)

ce bobine..ce condensatori...???tu despre ce vorbesti..ca nu m-am prins...????(poate ca e 01.30, si mi-i cam somn,poate si dinaia)
Link spre comentariu

ma gandeam la IrdA ... sa ies din calculator cu 3 conductori .... acest montaj necesitand 4.. stiu ca cel mai simplu este cu 4.. dar dintr-un motiv anume vreau sa ies cu 3 :P

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări