Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

membrana din ...burete...????

csl1131

v-ati lua/ati avut un dif cu "burete"...???  

16 membri au votat

1. 1. v-ati lua/ati avut un dif cu "burete"...???

• am avut si am fost dezamagit de el(nu mai iau nici mort)
      6
    • am avut si mai iau asa ceva, mi-au placut
      11
    • fugi cu chinezariile astea de aici...(nu am avut si nici nu iau asemenea "jafuri")
      9

Postări Recomandate

+- 30-40 mm

ar fi ceva... care sincer nu ar mai canta ci ar scoate un sunet acolo la norma.
asta ma miram si eu.....dinaia si am raspuns..ca altfel..taceam...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

9

• Sharky

6

• Haralambie

2

• ReLLaXX

1

Top autori în acest subiect

eu am vazut cu ochii meu o brahma de la adire audio la care am incropit un amplif de 500W si inca rezista dupa mai bine de un an, iar diful ala atinge curse colosale (cam 3-4cm)...ei se lauda ca ar tine min 10 ani

:?: :?: :?: :?: :?: tu zici ca dif-ul ala atinge curse de 3-4 cm :?: :?: :?: :?: :?: vezi ca gresesti!!!!!ce dif e ala...???? fara fund????(fundul din spate de la magnet, la aia ma referam)nu e dif care atinge curse asa de mari!!!!cel mai mare care l-am vazut eu, scria ca are xmax de 14mm!!!!iar tu zici ca ar avea de 30-40...??????????????????
http://www.adireaudio.com ...crede-ma chiar se misca asae drept acum ca nu o tii decat rar la asa curse mari pt ca (cel putin eu) am grija de urechile/organele mele
Link spre comentariu
Vizitator bodisan

Am avut eu si inca mai am boxe Unitra cu difuri Tonsil... care aveau suspensie de burete. Pe mine personal m-au tinut peste 10 ani (boxele sunt deja de 20 ani). De curand insa am schimbat suspensiile pentru ca se faramitasera, iar daca le lasam la soare se faceau ca o pasta :(. Cu suspensiile noi, care sunt un compromis intre burete cum era inainte si cauciuc, mi se pare mie ca nu se schimba prea mult sunetul. Intr-adevar, parca cu astea noi se aude mai cald sunetul, dar mai putin rapid. Oricum am vazut ca astea noi rezista bine la soare si la temperaturi maricele.

Link spre comentariu
Vizitator bodisan

Ce sa zic... sunt buretii luati de la un magazin cu sal-uri. Ca aspect arata ca un burete mai dens, sau ca un cauciuc cu pori. Este foarte elastic, ca am tras cu mana de el. Si oricum Tonsilurile la puterea maxima pe care o suporta ele (cred ca 60w la cel de 25cm) are cursa de +/-10mm MAX, l-am masurat eu.

Link spre comentariu

Ce sa zic... sunt buretii luati de la un magazin cu sal-uri. Ca aspect arata ca un burete mai dens, sau ca un cauciuc cu pori. Este foarte elastic, ca am tras cu mana de el. Si oricum Tonsilurile la puterea maxima pe care o suporta ele (cred ca 60w la cel de 25cm) are cursa de +/-10mm MAX, l-am masurat eu.

tare-s curios sa stiu si eu CUM l-ai masurat tu....(asa din ochi..probabil...) 8)
Link spre comentariu
Vizitator bodisan

Nu l-am masurat din ochi ca e tare inselator :P. Iti si zic cum l-am masurat, desi o sa razi :lol: . Fiind foarte vechi difurile, la unul din ele mi se dezlipise domul ala din plastic lucios din centrul membranei... si se vedea bobina foarte bine. Asa ca am dat la maxim statioara mea de 2x32W si am pus un marker negru pe interiorul bobinei. Dupa aia am masurat linia pe care o trasase markerul... si mi-a dat cam 14mm. Deci +/-7mm. Asa ca am pus un maxim de +/-10mm (in cele mai rele cazuri cand il forjez :oops: ) Gata acum puteti sa radeti.

Link spre comentariu

Nu l-am masurat din ochi ca e tare inselator :P. Iti si zic cum l-am masurat, desi o sa razi :lol: . Fiind foarte vechi difurile, la unul din ele mi se dezlipise domul ala din plastic lucios din centrul membranei... si se vedea bobina foarte bine. Asa ca am dat la maxim statioara mea de 2x32W si am pus un marker negru pe interiorul bobinei. Dupa aia am masurat linia pe care o trasase markerul... si mi-a dat cam 14mm. Deci +/-7mm. Asa ca am pus un maxim de +/-10mm (in cele mai rele cazuri cand il forjez :oops: ) Gata acum puteti sa radeti.

interesant ceva de genul ala....oricum ai tinut cont de grosimea la varful de la marker, care e si ala ceva gros....si deci probabil ca se misca mai putin...oricum e interesant...
Link spre comentariu

teoretic Xmax e distanta la care BL scade la 0.707 din valoarea care o are cand diful se afla in echilibruDeci o chestie brutala(pt dif) ar fi sa bagi 2-4V in dif, masori cursa(grija mare sa nu depaseasca 2mm ca poate iesi din zona liniara), masori rezistenta ohmica a difului si calculezi ce curent trece pe acolo in functie de tensiune... X=F*cmms=B*I*L*cmms=(U/R)B*L*Cmms. cmms=1/constanta elasticaDe aici putem deduce cam de ce curent am avea nevoie pt a atinge o anumita cursa...Nu ne ramane decat sa crestem tensiunea=>creste si curentul si sa verificam pana cand legea descrisa mai sus se respecta...Cand e necesar de 1.41 ori mai mult curent decat in calcule atunci e clar ca s-a atins cursa liniara maxima, deci B*L a scazut la 0.707 din val. initiala....Atentie !!!! Curentul continuu omoara rapid difuzoarele, deci grija mare, masurati cat mai repede sa nu ramaneti fara difuzoareIncercati membrana cu mana cam cat se misca si nu incercati in timpul testului curse care sa depaseasca 1/2 din cursa mecanica (majoritatea difurilor au Xmax<

Link spre comentariu
Vizitator bodisan

Mda... metoda ta este cea mai "academica". Ce am masurat eu e mai mult empiric... plus ca nu am incercat cu sinusoide sub frecventa la care e acordata incinta, si cum ai spus tu abia sub acea frecventa apar oscilatii foarte mari. Oricum la mine Xmecanic este sub +/-20mm, cred ca daca ating atat i se rup suspensiile :lol:

Link spre comentariu

la rezonanta mecanica se pastreaza formulele, dar in schimb se modifica impedanta, iar desupra rezonantei masa conului si a membranei isi spun cuvantul, acolo poti masura cursa cu relatia F=m*a, a-acceleratia de vf a=(2pi*f)^2*Xmax, dar mai bine stai sub rezonanta ca nu ai nevoie de asa putere, iar miscarile sunt mai lente si masurarea e mai precisa

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Am avut si eu o pereche de boxe cu difuri tonsil.Bine mai sunau...bine bine.Aveau un bass atat de profund si cum sa va spun chiar daca aveau suspensie de burete din ala functioneaza si acuma ff bine.Cred ca au 6-7 ani.Si aveau si cursa mare.Ascultam cateodata atat de tare de auzeam pocnituri in difuri.(bobina atingea peretele din spatele difuzorului) :lol: Mda...ce vremuri frumoase...si ce bine sunau

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări