Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

membrana din ...burete...????

csl1131

v-ati lua/ati avut un dif cu "burete"...???  

16 membri au votat

1. 1. v-ati lua/ati avut un dif cu "burete"...???

• am avut si am fost dezamagit de el(nu mai iau nici mort)
      6
    • am avut si mai iau asa ceva, mi-au placut
      11
    • fugi cu chinezariile astea de aici...(nu am avut si nici nu iau asemenea "jafuri")
      9

Postări Recomandate

am vazut la mai multe difuzoare(majoritatea chinezarii,dar nu numai) ca aveau membrana nu din caucuic, sau panza, ci din....burete..vopsit in toate culorile(de obicei galben,rosuu sau gri)...

am mai vazut tot burete dinasta si pe destul de multe dif-uri subwoofere, de fapt MAJORITATEA erau cu burte,si NU cu cauciuc....

iar pe ff multe boxe din comert, aveau pe un dif sau altu pus burete...

buretele asta am inteles(am vazut) ca se macina in timp....

intrebare: cam care e "viata" la un dif dinasta, cu "burete"....

si

dece fac producatorii cu burete in loc sa faca cu cauciuc...

(care e avantajul/dezavantajul la burete...dezavantaje sunt o groaza..avantaje..???(in afara ca probabil e mai ieftin decat cauciucul...))

probabil e mai ieftin buretele...sau..zic ca oricum in vroe 2 ani se rupe si tre sa isi ia alt dif...-> mai mare vanzarea....

oare chiar asa gandesc...???

(deci nu vorbesc in general numai de chinezarii,ca aia asa gandesc, SIGURRRR dar, vb si de sub care mai sunt facute de unele firme..intre chinezarii si "pro")

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

9

• Sharky

6

• Haralambie

2

• ReLLaXX

1

Top autori în acest subiect

Buretele propriu zis nu prea rezista ca si suspensie, mai ales la un difuzor cu o cursa destul de mare. Are in combinatie un cauciuc sintetic si este putin gresit sa spui ca membrana este din burete. Un exemplu bun si arhi-cunoscut ar fi suspensiile difuzoarelor Tonsil cu care au fost echipate boxele Unitra, Tineret si mai apoi Advantech (Mures), putin inbunatatite. Supsensia moale a difuzorului era secretul sunetului cald si extins spre joase, dar din pacate prea putin rezistenta si mult prea sensibila la umezeala, soare, schimbari de temperatura. In unele cazuri este o solutie tehnica pentru obtinerea unei suspensii fine dar in toate cazurile este o solutie de buget. O suspensie cu un continut mai mare de cauciuc este automat mai rezistenta si in functie de calitatea ei poate sa fie si dura si fina. Dar costa putin mai mult. Majoritatea difuzoarelor de pe piata au la ora actuala o suspensie dintr-un material "compromis" intre cele doua cazuri. Si este destul de rezistent, chiar daca nu e neaparat cea mai buna alegere. Oricum, orice producator care se respecta alege materialul care sa-si indeplineasca rolul cat mai bine. Dar prea putini producatori nu pun costul de productie in fata.

Link spre comentariu

da...dar tot un fel de "burete" arata, si i-am zis "burete" pt ca nu stiu cum se numeste exact,(termenul stiintific) oricum in trecut, si in prezent cred ca cel mai rezistent in timp(mai ales pt basi zic eu) este cauciucul, apoi panza, si la urma...buretele asta(sau cum se cheama)da, pt cursa mica e bun, dar pt cursa mare, mai ales daca boxa e lasata la soare, sau ceva de genul asta el se "mananca" iar in timp..se strica...asta daca nu tii boxele pe post de "mobilier" si mai scculti de revelion, de ziua onomastica si cam atat , numai atunci asculti cu putere > 2-3W in ele....in cazul de mai sus fac treaba buna....

Link spre comentariu

"spuma" se incadreaza in categoria burete? majoritatea producatorilor se l;auda ca e tratata cu UV si ar trebui sa reziste macar 10 ani

asa, asa...spuma, sau cum ii zici tu..la aia m-m referit cand am zis "burete"cine a lucrat cu asa ceva, ati avut probleme vreodata cu ea..???(la subwoofere vorbesc)se macina...???ca la dif-uri normale, ea se macina in 1-2 ani..si se rupe...(sau la mine asa s-o intamplat)
Link spre comentariu

eu am vazut cu ochii meu o brahma de la adire audio la care am incropit un amplif de 500W si inca rezista dupa mai bine de un an, iar diful ala atinge curse colosale (cam 3-4cm)...ei se lauda ca ar tine min 10 ani

Link spre comentariu

eu am vazut cu ochii meu o brahma de la adire audio la care am incropit un amplif de 500W si inca rezista dupa mai bine de un an, iar diful ala atinge curse colosale (cam 3-4cm)...ei se lauda ca ar tine min 10 ani

:?: :?: :?: :?: :?: tu zici ca dif-ul ala atinge curse de 3-4 cm :?: :?: :?: :?: :?: vezi ca gresesti!!!!!ce dif e ala...???? fara fund????(fundul din spate de la magnet, la aia ma referam)nu e dif care atinge curse asa de mari!!!!cel mai mare care l-am vazut eu, scria ca are xmax de 14mm!!!!iar tu zici ca ar avea de 30-40...??????????????????
Link spre comentariu

da...da eu ma gandeam ca zice el +- 30-40 mm :shock: asa ziceam si eu ..ca un sub vazusem cu +-14mm, dar mai mare..nu vazusem...(nici nu am cautat, ca nu m-o prea interesat)parca oricum cu cat sunt mai mari, cu atat au mai mica miscarea..adica astea de 12" (in ex de mai sus)au pana la +- 16mm, iar cele de 18" au pana la +- 10mm(poate e si mai mare...)iar cele mici trebuie sa se miste mult pt a scoate frecventele joase mai bine(pt a avea frecventa de raspuns mai joas)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări