ari_panterra Postat Aprilie 18, 2009 Partajează Postat Aprilie 18, 2009 aveam tensiunea negativa fara 3 V,in jur de -43 V dar se pare ca un final(9240)era/s-a ars si un ''semi-scurt'' pe pcb(facut prin frezare) .oricum s-a rezolvat iar modulul omoara boxele unui prieten acum .la ''complexitatea'' lui suna f bine dar se pare ca e influentat f mult de sursa de alimentare/impedanta boxelor. Link spre comentariu
Vizitator dragu_tatii Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Va salutEste OK daca in locul condensatorului de pe intrarea de semnal pun de tipul bipolar in locul celui nepolarizat??Am cautat in tot Bucurestiul acest tip de condensator si nu am gasit (nepolarizat), era unu la 250 V dar era imens ca dimensiuni si ca pret Cu stimaAlexandru Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Probabil vrei s? zici electrolitic bipolar (sau elko), astea sînt proaste la izola?ie, mai bine cau?i în continuare unul mpp, mks, mkt, serios sau pui 2-3 în paralel ptr capacitatea dorit?. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Va salutEste OK daca in locul condensatorului de pe intrarea de semnal pun de tipul bipolar in locul celui nepolarizat??Am cautat in tot Bucurestiul acest tip de condensator si nu am gasit (nepolarizat), era unu la 250 V dar era imens ca dimensiuni si ca pret Cu stimaAlexandrumerge si cu polarizat,am incercat si nu am simtit cine stie ce diferenta(nici boxe de calitate nu aveam la probe),dar recomandat e nepolarizat.succes! Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Gasiti condensatoare de 1uF pe Maica Domnului in Bucuresti de tipul MKT, sau polipropilena la tensiune mai mica si dimensiune redusa. Poti pune 2 bucati in paralel, dar sunt foarte buni si cei de 2,2uF/250V, daca cautati putin mai mult o sa gasiti si la 100V si are dimensiuni mai reduse. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 2,2u/63V cît carameaua, albi, am v?zut în tîrg la Valea C?sca?ilor, e o femeie cu piese. Link spre comentariu
ctindex Postat Aprilie 26, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2009 Daca pun la un modul 2x irfp240 si 2x irfp9240 alimentat la +/-50Vcc si cu aceiasi prefinali puterea lui urca la 150W-180W in 8 Ohmi? Vreau sa fac un sistem 2.1 amplificare pe sateliti 2x 100W cu o pereche finali si amplificare pt. subwoofer 1x 150-180W cu doua perechi de finali.Multumesc pt. rabdare si raspunsuri!!!Salutai si realizari cu satisfactii!!! Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 poti folosi aceeasi sursa si sa pui pe bas un amplif in punte si pe inalte acelasi amplifurile nepuse in punte.In felul acesta faci 4 module indentice. Link spre comentariu
ctindex Postat Aprilie 26, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2009 Ma-m gindit si eu dar ni mai am loc in cutie de inca doua module si trafu e de 350w si daca schimb trafu cu unul de 650W, [cred ca ar duce: 100+100+(150-200)=(350-400)W],nu mai incape decit 1,5 modul si asa foarte inghesuite. Cu 4 module imi trebue alta cutie si nu am din ce sa o fac. Sa inteleg ca cu doua perechi de finali puterea urca la 150-200W? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 La aceea?i tensiune de alimentare ?i pe aceea?i sarcin? sco?i tot atîta, oricî?i trz finali ai pune. E valabil la orice amplif.Cred c? un traf de 1kW e mai aproape de adev?r. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Salutare tuturor si bine v-am regasit.Imi cer scuze pt inactivitatea indelungata insa am avut niste probleme personale si... in fine nu mai conteaza .Am facut eu o astfel de modificare la ampliful meu, adica am adaugat inca o pereche de finali la fiecare modul si intr-adevar puterea nu difera la aceeasi alimantare insa este f util atunci cand nu ai un radiator destul de mare si mai ales vrei sa-ti comande difuri de 4 Ohm, tocmai din acest motiv am facut eu modificarea ptk am difurile in 4 ohm si radiatorul este destul de mic (dar nu am gasit ceva mai mare) insa cu 2 perechi de finali si niste ventilatoare micute totul merge perfect de cateva luni nu am avut nici un fel de probleme si il tin destul de des la volum mare ca sa-l vad ce poate si duce mult si bine munca Iata schema modificata cu 2 perechi de finali:[attachment=0]Amplif cu 2 perechi de finali.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Kreator Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Adica ai mai pus o pereche de finali pe acelasi radiator (care deja era mic pt 8 ohmi) si i-ai pus sarcina de 4 ohmi? "totul merge perfect"? Cred ca-l cam chinui (pe radiator)... Link spre comentariu
Marian Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Nu-i adevarat, ptk devreme ce se pune inca o pereche de finali puterea disipata de fiecare se micsoreaza Si radiatorul nu am spus ca ar fi fost mic pt 8 ohm ci pt 4 ohm cat am eu boxele, in 8 mergea f bine asa cum era ca l-am testat dar eu aveam boxele in 4 ohmi si aceasta varianta mi s-a parut cea ma potrivita, deci daca se pune mai multe perechi de tranzistori pt aceeasi sarcina puterea disipata se imparte intre ei si deci nu va mai fi atat de mare, cel putin asa stiu eu, dar sunteti liberi sa ma contraziceti Link spre comentariu
csongore Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Am facut si eu amplificatorul asta cu rezultate bune dar fara condensatoarele BC din VAS intra imediat in oscilati si asa e mai sensibil la bucle de masa. Link spre comentariu
ctindex Postat Iunie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2009 A incercat/ascultat cineva doua module din acestea puse in punte, la ce putere ajunge alimentat la +/-45Vcc? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum