Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfaturi pt. realizarea unui amp cu mosfeti 100w/8ohmi

ctindex

Postări Recomandate

• Răspunsuri 143
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctindex

60

• Marian

21

• zal

17

• Sharky

6

Top autori în acest subiect

Daca folosesc documentele postate de ctindex mai sus imi va iesi amplificatorul ? In sensul ca nu ar mai trebui sa fac nici o modificare. ( In afara de cea cu firele trase de la fiecare masa si unite la masa trafului pentru a evita buclele de masa ).

Link spre comentariu

Asta are super dioda dar nu mai are sursa aceea de cc. Va functiona la fel ?Ctindex mai lamureste-ma odata cu ce modificarile pe care trebuie sa le fac ca nu am inteles nimic din ce mi-ai explicat in PM.Multumesc, bodo_b.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salutare la toata lumea..As dorii daca vrea cineva sa ma ajute pentru ca as vrea sa fac si eu acest montaj ,dar citind toate posturile am vazut ca sunt mai multe scheme modificate si nu pot sami dau seama care ar fi ''cea finala'' sau cea mai buna sa zic asa.Rugamintea mea este daca poate cineva sami posteze schema + cablajul care ar fi cel mai indicat sal realizez..Va multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am realizat si eu un astfel de amplificator download/file.php?id=27698,si m-am lovit de o problema:dupa ce a functionat 2 secunde,a inceput sa am componenta continua pe iesire(cu un dif montat pt probe),curent ce era de alternanta negativa(din partea lui 9240)si dupa ce am verificat totul si schimbat cu alt 9240 tot acelasi rezultat.am mai observat ca daca elimin rezistenta de470 ohmi din poarta lui 9240 e liniste(nu cc la iesire)=>cred eu ca respectivul final e deschis prea mult sau ce?dati-mi un sfat,idei,orice pt al ''pune pe picioare''.p.s. nu prea am experienta in lucrul cu mos fet.multumesc!

Link spre comentariu

problema cu cc pe iesire am rezolvat-o partial(montasem un mje 340 invers :jytuiyu ) dar nu am reusit sa-l reglez de nici un fel,poate sa-mi spuna cineva ,cat trebuie sa am la iesire,cu intrarea la masa,si care sa fie tensiunea pe rez.de putere,ca sa functioneze in parametrii optimi?p.s.cu difuzorul cuplat,am atins din greseala talpa unui mje si mi-a aparut iar componenta continua pe iesire,dar care se pare ca ''dispare'' treptat dupa ce decuplez difuzorul.de ce? :sparge:

Link spre comentariu

Salut curentu pe iesire nu mai stiu cit este,ca l-am terminat inainte de rev,iar cutentu intre rez de putere l-am masurat asa o borna de la aparat intre R20 si Q10 si cealalta intre R21 si Q11 si am reglat din P2 pina aparatu arata0,33V ce reprezinta aproximativ 50mA,bine inteles cu intrarea la masa. Mai multe nu pot sa iti sugerez ca si eu sunt la inceput, deci multa bafta.

Link spre comentariu

Mai exact ce tensiune continua ai la iesire ca valoare? La curentul de mers in gol nu e o regula la mosfeti, cu cat mai mare cu atat sunt mai mici distorsiunile dar se disipa mai mult. Eu sunt de parere ca minim 100 mA sunt necesari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări