lorik199 Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 merge facut cu BDX83C si BDX84C?nimeni, nimic?sau cu BDW83C si BDW84Cam cate 2 perechi din fiecare care stau degeaba prin sertar Link spre comentariu
djlove Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 merge facut cu BDX83C si BDX84C?nimeni, nimic?sau cu BDW83C si BDW84Cam cate 2 perechi din fiecare care stau degeaba prin sertarGoogle e prietenul tau cel mai bun, el o sa iti spuna daca ii poti folosi, sau nu. Cauta datasheet-urile celor 2 tranzistori si le compari cu cele ale tranzistorilor dati in schema. Majoritatea userilor nu au mult timp ca sa stea sa caute aceste lucruri pentru tine, invata sa faci asta singur si sigur vei avea beneficii. Link spre comentariu
ctindex Postat Martie 6, 2009 Autor Partajează Postat Martie 6, 2009 BDX83C este Bipolar NPN cu Vce-100V Ic-10A Pd-125WBDW83C esteDarlington NPN cu Vce-100V Ic-15A Pd-150WIRFP240 este Mosfet N-Chanell cu Vds-200V Id-20A Pd-150WComparand valorile observi ca toate sunt mai mici, alimentati la +-55Vcc au sa faca bum. Insa nu stiu daca sunt compatibili cu schema pentru mosfeti,asta iti pot spune cei mai avansati avand datele tranzistorilor.Salutari si realizari cu satisfactii!!! Link spre comentariu
ctindex Postat Martie 6, 2009 Autor Partajează Postat Martie 6, 2009 Cautand pe alt forum am gasit asta: (sa inlocuiesti un MOSFET cu un tranzistor normal bipolar te sfatuiesc sa nu testezi asa ceva. CATEGORIC NU ! e raspunsul la intrebarea ta.Un tranzistor MOSFET are o Grila(sau chiar 2) Sursa si Drena (G S D ) iar cele"normale" Baza, Colector si Emitor) Link spre comentariu
zal Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Se pot folosi ?i trz bipolari (schema la origine era cu d-??tia nu cu mo?i), cu condi?ia folosirii unei superdiode. Dac? e vorba de trz Darlington, sînt unii mai r?s?ri?i la Sanken pe sait. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 Se pot folosi ?i trz bipolari (schema la origine era cu d-??tia nu cu mo?i), cu condi?ia folosirii unei superdiode. Dac? e vorba de trz Darlington, sînt unii mai r?s?ri?i la Sanken pe sait.daca tot ai scos "porumbelul din gura" poti aduce modificarea schemei incat sa functioneze cu acesti tranzistori?multumesc Link spre comentariu
zal Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 Dac? e schema cu superdiod? de pe prima pagin?, postat? de marian, fie cu generator de cc, fie simpl?, se monteaz? pur ?i simplu trz Darlington în locul mo?ilor, se renun?? la rez de 470 din grile ?i se pun cond. ceramici de 100-470pF între b-c la trz. Se iau m?surile de prevedere clasice (becuri sau rez pe aliment?ri), se regleaz? ini?ial semireglabilul ptr rez maxim? între b-e, dup? care se fac probele. Link spre comentariu
ctindex Postat Martie 17, 2009 Autor Partajează Postat Martie 17, 2009 Un prieten ma rugat sa-i fac si lui un canal cu schema asta ca are o pereche de trz. darlington TIP147-TIP142 sunt la 100V, 10A, 125W si are un traf 2x40 Vcc si vrea sa stie ce putere ar avea cu trz. si trafu asta. Va multumesc anticipat pt raspuns. Salutari si realizari cu satisfactii!!! Link spre comentariu
zal Postat Martie 18, 2009 Partajează Postat Martie 18, 2009 Vreo 50-60W/8 Ohmi, în 4 Ohmi nu rezist? trz alea. Link spre comentariu
ctindex Postat Martie 18, 2009 Autor Partajează Postat Martie 18, 2009 Mersi zal pt. raspuns,lui amicul meu ii convine puterea asta si o sa ma apuc in curind de lucru. Mai intreb cind am ceva concret sau apar probleme. Cum se pot pune doua perechide trz din astia modificind schema cu o pereche de mosfeti, asi fi recunoscator daca vrea si ma poate ajuta cineva. Salutari si realizari cu satisfactii!!! Link spre comentariu
zal Postat Martie 18, 2009 Partajează Postat Martie 18, 2009 Vezi mai sus. Ca s?-i pui în paralel procedezi la fel ca la trz bipolari normali, trebuie doar s? le pui rez de emitor la fiecare ?i reglezi Ub-e la 1,1Vcc f?r? semnal. Desigur c? trebuie aten?ie ?i m?suri de prevedere la testare, rez de 10 Ohmi sau becuri de 24V/2-5W pe aliment?ri. Link spre comentariu
ctindex Postat Martie 19, 2009 Autor Partajează Postat Martie 19, 2009 Am o intrebare cum leg picioarele trz ca uni au S-D-G si ceilalti B-C-E care cu care corespund? Link spre comentariu
zal Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Aoleu! Nici asta nu ai descoperit? B-G, E-S, C-D. Te puteai uita în orice schem? cu trz bipolare ca s? vezi cum se leag?. Ai grij? cu modificarea. Link spre comentariu
ctindex Postat Martie 22, 2009 Autor Partajează Postat Martie 22, 2009 Mersi zal, am gasit dar dupa ce am scris ultimu post si nu a mers netul ca sa le scriu sa intreb daca e bine.Peste doua zile ma apuc de montaj ca nu-am niste piese. Salutari si realizari cu satisfactii!!! Link spre comentariu
ctindex Postat Martie 22, 2009 Autor Partajează Postat Martie 22, 2009 Schema si cablajul folosite de mine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum