Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfaturi pt. realizarea unui amp cu mosfeti 100w/8ohmi

ctindex

Postări Recomandate

Firela de intrare si de iesire,defapt toate firele modulA si modul B sunt simetrice si ca grosime si ca lungime,sunt alimentate in paralel din aceasi stabilizare punte+condensatori. :cry: Nu inteleg diferenta de putere. Astept alte pareri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 143
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctindex

60

• Marian

21

• zal

17

• Sharky

6

Top autori în acest subiect

Întîi verific? dac? inversînd cablurile la intr?ri se aude încet acela?i canal, e cea mai simpl? problem?. Dac? acela?i canal are nivel mai mic, ai în bucla de amplificare valori diferite la rezisten?e fa?? de cel?lalt canal, în special rez spre mas? de pe intrarea inversoare. Verific? ?i condensatorul serie cu ea.

Link spre comentariu

Scuze Zal dar nu-mi dau seama despre ce rezistenta spui, am o singura diferenta de valori 2 de 3,9 kohmi in modul incet si 2 de 3,3 kohmi in modulul tare in rest sunt valori identice la toate piesele.

Link spre comentariu

mersi de ajutor sa rezolvat, buba era R6 trebuia 1k (maro,negru,rosu)si am pus din greseala 10k rez e de culoare noro iar portocaliu pe maro seamana cu rosu, am schimbat si sunt la acelasi volum. :dans: Salutari si realizari cu satisfactii!!!

Link spre comentariu

Pentru a lega cele doua amplifuri in punte trebe sa folosesc un defazor si am gasit o schema cu un tranzistor. Am facut montajul l-am conectat si nu prea merge, 3 secunde sunet 5 secunde liniste si se repeta mereu. La dif am legat amp1 out+ cu +dif si amp2 out+ cu -dif si out gnd (masa) de la ambele libere.[attachment=1]schema defazor.jpg[/attachment][attachment=0]schema defazor1.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Am gasit schema sata simpla intr-o zevista Th...um mai veche si am vrut sa o incerc, sa nu ma apuc direct de una cu amp operational. Pt. test folosesc doua preamp. de 3w cu integrat cu care vreau sa atac modulele. Vreau sa le leg ceva de genul asta: In L + Pre L + Sw pt. stereo...+ Final L + Aut L[(In L +Pre L)+(In R+Pre R)]+ Sw punte + Defazor + (Final L+Final R) + Aut Punte In R + Pre R + Sw pt. stereo...+ Final R + Aut RPt. defazor si comutare stereo- punte folosesc prima schema si pt. comutare boxe a doua chema.[[attachment=1]punte amplif.jpg[/attachment][attachment=0]comutare mufe boxe.zip[/attachment]Astept parerile celor mai experimentati. Salutari si realizari cu satisfactii !!!

Link spre comentariu

Am inteles asta dar eu vreau sa mearga stereo si cind am nevoie sa-l trec in punte apasand un swici si schimbind mufele, iar mufele de pe iesire vor fi spicke-on (nu stiu daca am scris bine)pt ca au blocaj la pereche una de alta. Pt. punte se leaga: aut R+ de dif+ si aut L+ de dif-, daca asi lasa doar doua mufe asi avea: aut (R+) cu boxa (R+) si boxa(R-) cu boxa (L-) si boxa (L+) cu Aut (L+),din cate imi dau seama boxele nu sunt in serie. De aceea vreau trei mufe ca sa pot conecta ori un subwofer ori doua boxe in serie printr-un spliter.

Link spre comentariu

Din cite stiu eu nu se scurtcircuiteaza semnalele ci se suprapun sau se adauga unul la celalalt (cu e cand legi doua cd-pleiere pe aceeasi intrare la statie si asculti doua melodii in acelasi timp). Cand K1 trece de la punct 11 in punct 9 fara modificare IN2 ramine in aer, ceea ce inseamna ca in punte se va folosi numai semnalul de la IN1 si semnalu de la IN2 se pierde si nu mai ajunge in modulul defazor. Sper ca am explicat corect, daca nu ii rog pe cei mai experimentati sa ma corecteze. Salutari si realizari cu satisfactii!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări