Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfaturi pt. realizarea unui amp cu mosfeti 100w/8ohmi

ctindex

Postări Recomandate

Vizitator dragu_tatii

Multumesc MarianDar cele doua GND-uri de pe cablaj, cel ce la alimentare si cel de la iesirea pe boxa, sunt legate intre ele sau se lasa asa?Adica va fi nevoie de un cablu separat care sa le uneasca?MultumescAlexandru

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 143
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctindex

60

• Marian

21

• zal

17

• Sharky

6

Top autori în acest subiect

Salut Alexandru.Postez aici un pdf cu legaturile:[attachment=0]legaturi.pdf[/attachment]Deci pe cablaj legi 2 fire pentru masa, unul pentru masa decuplarilor la finali si filtrul de pe iesire (pe pdf scrie "masa pt decuplari si filtru iesire"); si celalalt este masa pentru semnal mic al etajului de la intrare, :dans: lipesti cate un fir la fiecare dintre cele 2 mase si firele astea le lipesti impreuna la masa sursei, cat mai aproape de condensatori, tot aici legi si masa pentru difuzoare, iar masa de la cablul de intrare(cablu ecranat bineinteles) o legi unde am scris eu "masa pt intrare", deci fiecare masa cu cate un fir si toate unite intr-un star-ground, asta pentru a evita buclele de masa care baga zgomot pe fundal la amplif. Eu asa am facut ampliful si sincer iti spun ca, chiar daca dau butonul de volum la maxim sau la minim, daca nu are semnal de intrare difuzorul e MUT. :da :101 Multa bafta iti doresc si sa auzim vesti bune. Mari@n. :da

Link spre comentariu
Vizitator dragu_tatii

Multumesc Marian, esti un tip foarte rabdator .... :d

Dar, dupa ce am citit de vreo 5 - 6 ori am inteles ca toate masele prezente pe cablaj se leaga impreuna si se conecteaza la masa sursei de alimentare, fiecare cu cate un fir, cat mai aproape de condensatori .... corect?

iar masa de la cablul de intrare(cablu ecranat bineinteles) o legi unde am scris eu "masa pt intrare", deci fiecare masa cu cate un fir si toate unite intr-un star-ground, asta pentru a evita buclele de masa care baga zgomot pe fundal la amplif.

Si "masa pentru intrare" vine tot acolo, la masa sursei de alimentare? Asta nu e "despartita" de restul maselor prin C3 si R19?

Stiu ca sunt "batut in cap", dar vreau sa iasa ceva bun din asta si pana nu inteleg ceea ce fac, nu ma las si cicalesc alti oameni :freaza:

Cu stima

Alexandru

Link spre comentariu

Nu-i problema Alexandru, ajut cu placere atunci cand pot. :101 Poate ca nici eu nu m-am exprimat tocmai cum trebuie, asa ca scuze :dans: si iata:[attachment=0]Legaturi amplif.PNG[/attachment]Sper sa ma fi facut inteles, si nu cicalesti pe nimeni stai linistit :speriat , si eu am fost ajutat asa ca ajut cu placere oricand am ocazia.Multa bafta la realizare si sa auzim vesti bune. Mari@n. :da :101

Link spre comentariu

Salutare, am reusit sa fac primele teste cu alimentare la +/-13,5 Vcc si nu am decit un brum usar pe dif si doar atat fara nici un pic de muzica, am bagat semnal dintr-un radio portabil la 3V.Daca ating poarta mosurilot brumul se accentueaza dar tot nu am sunet muzical. Am masurat tensiunea intre masa si R 0.33si este de 8,9...9,1V,tensiune intre masa si iesire dif la fel 8,9...9,1V. din semireglabilul din superdioda nu am nici o modificare in tensiune.Am nevoe de lamuriri :nebunrau: .

Link spre comentariu

+/-13Vcc este cam putin pentru acest amplif :nas: , in mod normal se alimenteaza intre +/-45, +/-55V, la cat ai incercat tu cred ca-i prea putin ca sa deschida cum trebuie finalii, cat despre masuratorile tale, curentul de mers in gol se masoara la terminalele rezistentelor de putere nu intre rezistenta si masa, si verifica MJE-urile sa te asiguri ca le-ai pus bine pe placa si mai ales daca-s buni deoarece s-ar putea ca din cauza lor sa ai acea tensiune pe iesire, de asemenea verifica si finalii, de preferat ar fi sa dezlipesti fiecare tranzistor in parte si dupa aia sa-l masori ca pe placa pot fi influente de la celelalte piese, brumul in difuzor se datoreaza tensiunii de offset mare.Incearca intai cu o alta sursa mai mare, macar +/-35Vcc si schimba sigurantele cu cate o rezistenta de aproximativ 100 Ohm/5W pentru limitarea curentului si masoara din nou tensiunea de offset, curentul de bias, etc. Tensiunea de offset(pe iesire) o reglezi din P1 iar din P2 reglezi curentul de mers in gol.Bafta iti doresc. Mari@n. :da

Link spre comentariu

Salutare si sarbatori fericite tuturor!!! Dupa ce am verificat tranzi finali si mje-urile sunt okaveam orez bulita din E lui mje340 si un trz bc556 din cauza unei rez gresit masurata mai mica din K in sute de ohmi , am schimbat tot siiiiiiiiiiiiiii :freaza: :dans: :101 :101 MERGE(scuze strigarea de bucurie). Asta e primul amp pe trz si cu ceva bataie de cap (neatentie) l-am realizat . Ca putere la +/-38Vcc cat am eu traful si boxe de 4 ohmi a depasit cu mult cam de doua chiar trei ori cei 25W (pe integrat) care ii aveam . Dupa primele teste sunt multumit, proba de foc e la rev cu 20 de persoane intr-un living la casa de 10/6/h4 metri sper sa faca fata.Multumiri tuturor celor care au contribuit cu sfaturi si sugestii mai ales lui Marian care ma ajutat cu schema si cablajul. Cand il bag in cutie o sa pun si ceva poze,pina atunci bafta tuturor si realizari cu satisfactii!!!PS: Dupa rev am sa incerc sursa pt alimentare pe masina, dar mai vorbim atunci.

Link spre comentariu

Felicitari Ctindex pentru reusita :101 :aplauze , si auditii cat mai placute la el, si nu-ti fa griji ca face fata fara probleme la o petrecere. Asteptam si poze si nu e cazul sa-mi multumesti, am ajutat cu placere.Mari@n :101

Link spre comentariu

Ce noroc de concediu am facut si partial o cutie la amp pt. ca nu am capace pa easi fetele noroc ca omul aduna cate ceva cand gaseste.Am si poze si sper sa intre doua module + preul stereo cu corector bass si inalte si poate vumetru pe leduri cine stie.Sarbatori fericite si realizari cu satisfactii!!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare,am spart termopanele cu amp-ul asta, la chef a fost beton. Pus pe o placa de sunet pe canalul de bas la 70W cu trafu meu si cu 2x25W pe sateliti fata ,doua boxe turn 40W copie dupa sony si am rupt locul.Acum m-ar interesa o sursa un comutatie 12Vcc/ -+50Vcc/400W si /sau 220Vca/-+50Vcc/400W, daca s-ar putea sa cumpar una dintre ele, daca are cineva de vanzare astept un mp, pt. ca am auzit ca sunt mai dificil de facut si nu cred ca ma descurc.Salutari si realizari cu satisfactii!!!

Link spre comentariu

imi pare rau pentru termopane si pentru amplif.Din ce spui tu mi se pare ca ai aruncat ampliful prin geam, altfel nu ai cum sa spargi termopane.Din poze vad ca ai pus mufa de alimentare fix langa traf. Ar fi fost mai frumos daca o puneai la distanta.

Link spre comentariu

Salutare.Pe carcasa in spate sunt mufele de intrare semnal, alimentarea este un fir cu intrerupator legata direct de traf fara mufa pt.ca mai am de lucru ,sa-i pun corectorul si doua vumetre si capacele ca am avut capace de carton. In ce priveste termopanu era o expresie pt ca sa auzit multumitor de tare si clar trecand de la 25w la 70w,cel putin pt mine.Cu sursa in comutatie ma poate ajuta cinevasau trebue sa deschid alt topic la alimentatoare? Ma intereseaza ambele modele. Salutare si realizari cu satisfactii!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări