Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfaturi pt. realizarea unui amp cu mosfeti 100w/8ohmi

ctindex

Postări Recomandate

Ctindex cablajul modificat de tine e varianta facuta de mine la 100mm cu 90mm, iar tu ai vrut ceva la 70/90mm, varianta propusa de tine nu-ti va incapea pe o placuta asa mica, in al doilea rand la modificarea ta se pare ca ai omis potentiometru din emitoarele Q1, Q2 si nu se prea intelege bine, dar voi incerca maine daca am timp sa implementez si acel circuit pe cablaju asta mai mic. :freaza:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 143
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctindex

60

• Marian

21

• zal

17

• Sharky

6

Top autori în acest subiect

Cablajul cu generatorul de cc din diferential adaugat: :freaza: [attachment=1]Amplif Mosfet-Dispunere piese#3.pdf[/attachment][attachment=0]Amplif Mosfet-Cablaj#3.pdf[/attachment]Bafta la realizare. Mari@n. :da

Link spre comentariu

Multumesc mult Marian ,cind ti-am cerut sa comprimi cablajul ma apucasem deja de modificat pe cel mare, maine imi vin o parte de piese mje-urile mult cautate si ma apuc de lucrat la el.Realizari cu satisfactii!!!

Link spre comentariu

Cu placere Ctindex.Dupa cum am spus cablajul modificat de tine era gresit, iar un cablaj gresit iti poate scoate peri albi, asa ca il poti folosi pe cel postat de mine.Sorteaza cu atentie fiecare piesa si mai ales masoara toti tranzistorii inainte sa-i lipesti, chiar daca-s noi deoarece mai pot aparea defecte din fabricatie si nu strica sa fii sigur si mare atentie cand ii pui sa nu-i inversezi, si masoara si rezistentele-de preferat cu aparat digital ca-i mai precis-fiindca la fel pot avea defecte, mai ales daca sunt recuperate, eu asa fac, e mai bine sa fii sigur decat sa regreti apoi. Mulat bafta la realizare si asteptam vesti. Mari@n. :da

Link spre comentariu

Fac o paranteza in acest proect ,spunand ca am urmarit proectul quad devenit qasar si daca fac cablajul cu 4 perechi finali si montez numai o pereche initial,dupa un timp o-sa vreau sa mai atasej cate o pereche pana la cele 4 perechi,se poate face asa si va functiona? Alimentat de la inceput cu +/-60V, ca m-ar bate gandul dupa ce il termin pe asta sa fac unul mono pt bass.Am o rugaminte imi puteti spune care sunt puterile cu 1, 2, 3, 4 perechi de finoli. Mersi , astept raspuns si am sa revin cu proectul initial.

Link spre comentariu

Puterea scoas? de amplif depinde în cea mai mare m?sur? de tensiunea de alimentare, de sarcin?, semnal...Po?i s? pui un nr. minim de trz finali sau po?i s? exagerezi cu ei, dac? vrei s? ai c?ldur? sau nu. În concluzie puterea e ceva relativ.

Link spre comentariu

Ctindex Numarul perechilor de finali la un amplif nu influenteaza atat de mult puterea debitata de el cat mai ales felul in care ampliful suporta sarcini mai mici in Ohmi, adica cu cat difuzorul pe care doresti sa-l pui are o impedanta mai mica, cu atat ii trebuie amplifului finali mai multi. :da

Mari@n.

Link spre comentariu

Salutare si mersi de indicatii,zilele astea la munca mi-am construit un radiator din resturi de aluminiu 210x100x20 mm si 1mm grosime aripioare si intreb daca va fi suficient pt. doua module sau sa mai caut sa fac inca unul pt modulul al doilea?

Link spre comentariu

Mersi de apreciere pt radiator. :freaza: Am terminat de pictat cablajul pe placuta de test,uite si o poza, iar legaturile intre piese le fac cu fir de cupru izolat de la cablu de retea lipit de placa cu adeziv. Piesele le prind direct de placa ci capetele putin mai lungi 1mm si de capete prind firele de circuit, sper sa nu am probleme si va anunt cum inaintez cu montajul. Salutari si realizari cu satisfactii!!!

Link spre comentariu

Ctindex de ce nu incerci sa faci totusi un cablaj normal? Vad ca ai desenat destul de bine circuitele pe placuta de test, incearca sa faci acelasi lucru si pe un cablaj normal (Inainte sa faci desenul cu circuitele pe cablaj, sa-l curatesti cat mai bine posibil-cel mai bine ar fi cu niste smirgel f fin sau cu acetona- si poti acoperi cu oja circuitele ca sa fii sigur ca vor rezista coroziunii) dupa care cumpara-ti o sticla de clorura ferica-o gasesti la orice magazin de electronice sau in cel mai rau caz la unul din magazinele on-line, si pune solutia intr-un vas nemetalic(cu cat mai multa solutie cu atat mai bine) si pune placuta in aceasta solutie, poti sa pui placuta cu fata in jos ca va pluti in solutie, iar solutia ar fi bine daca ar fi incalzita ca se face corodarea mai repede, in aprox 30-40 min cablaju e gata. Chiar daca nu reusesti din prima nu renunta pana la urma iti va iesi :101

Bafta. Mari@n. :da :da

Link spre comentariu

P?i cu oj? e mai greu, exista destule markere rezistente la ap?, cu care se deseneaz? foarte frumos. Desenul cu cablajul îl lipesti cu scoci pe pl?cu?? ?i însemni g?urile cu un punctator mic, dup? care desenezi. :da

Link spre comentariu

Cablajul l-am desenat cu un marcar permanent centropen si placutele de test de 70/90 le-am primit de la un amic acum un an de aceea l-am rugat pe Marian sa comprime cablajul lui sa se potriveasca pe ele. Momentan fac doar un modul pt bass ca am nevoie pt rev ca tinem chef undeva la tara intrun living de 6/10 m si il pun pe un dif SAL de 250W intro cutie de pal 18mm de 800/400/400 mm care suna acceptabil la 25w cat am acum. Pe viitor am sa fac unul stereo cu pcb corodat ,sau un quasarcu 2 perechi de finali varianta lui Alex-m parca si pe asta sa il dau,dar asta pe la primavara ca aproape am terminat bugetulcare nu a fost prea mare.Deja m-am apucat de plantat pe placuta,cand e gata pun si o poza.Ne mai auzim,realizari cu satisfactii!!!

Link spre comentariu

Ati inceput sa va impungeti fara a scrie altceva pe langa, nu ca aia ar fi fost o scuza, dar mi-ai fi dat mai mult de lucru pt ca e mai greu sa editezi un post decat sa il stergi. :nas: Va rog sa lasati la o parte cearta si observatiile cu privire la comportamentul pe forum si sa va concentrati asupra subiectului discutat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări