ctindex Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 salutare cu respect membrilor cestui forum. electronico mea este la inceput, cu doua kituri de amp2x10wacum 5ani 2x25 pe integrat anu trecut,si vreau ceva mai mare pe trz. cutind pe acest forum am ales ceva simplu si cit de cit ieftin . am sa atasej si schema dupa care am sa lucrez pt ca am nevoie de lamuriri ,indrumari fiind primu amp cu trz. irfp240 si irfp9240. nu am gasit mje340 si mje350 ii pot inlocui cu bd139 si bd140? trafu e clasic 2x28 caa aprox 300w. circuitul il fac pe placuta de test cu gaurele ca nu ma pricep lacablaje de corodat sau asa ceva, sper ca am postat bine daca nu scuze , astept raspunsul vostru si va multumesc anticipat!!! http://users.swing.be/edwinpaij/ampli_mosfet_simple.htm Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 poti sa ii inlocuiesti dar vezi ca tensiunea de alimentare masurata intre cele doua ramuri, nu fata de masa, sa fie mai mica decat Vce max. Eu propun totusi sa cauti mje-urile, ca nu-s chiar asa de negasit. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Daca ai trafo de 2x28Vca, redresat vei avea +/-40Vcc maxim si poti sa pui si BD139-140, numai sa nu schimbi ulterior trafo cu altul cu tensiuni mai mari. Si fa a doua schema ca e mai buna, generatorul ala de cc din diferential conteaza la stabilitate si distorsiuni. Link spre comentariu
mely17 Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 O superdioada ar fi foarte buna !!! Cel putin asa cred eu!!! Daca mai aduga cineva si o superdioda ma apuc si eu de facu schema!!! La +-/40 V va functiona corect? Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Salutare.Am facut eu varianta cu superdioda si functioneaza ok, o sa atasez si schema dupa care am facut(singura diferenta ar fi ca cel pe care l-am facut eu nu avea generatorul acela de curent de la intrare insa nu cred ca ar fi o problema adaugarea acestui circuit),la sugestia lui EMYRULZ am adaugat niste decuplari la alimentarea finalilor si acel groun-lift la intrare, eu sunt f multumit de el asa ca puteti incerca sa-l faceti, e destul de simplu si ieftin de realizat insa este satisfacator. Link spre comentariu
ctindex Postat Noiembrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Pt. sarky: initial m-am apucat de prima schema dar cred ca am loc sa pun pe placa si acel generator, daca nu il pot face separat si sa-l conectezin punctele respective, la fel s-ar putea face si cu superdioda e corect si asa? Link spre comentariu
ctindex Postat Noiembrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Raspunsul anterior era pt zal (scuze de incurcare)multumesc de raspunsuri. Eu m-am inspirat din tr-un post mai vechi a lui marian cand a facut el amp-ul. Am sa fac schema 2 cu tot cu superdioda. O sa-i dau bataie ca il vreau pana de craciun. O sa revin cu ceva foto. Mersi si realizari satisfacatoare!!!! Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Spor la treaba si multa bafta la realizare! Asteptam vesti. Mari@n. Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 normal i-ar trebui un traf de 2x40 Vca pe la 500 W pt stereoscrie mai jos in pagina specificata Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Ai dreptate, dar omul a spus în primul post c? are un traf de 2x28Vca/300W ?i va face ampliful cu el. Link spre comentariu
ctindex Postat Noiembrie 30, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2008 Mariam am o rugaminte:poti sa comprimi cablajul sa incapa pe 70x90 ca nu ma pricep la prog de cablaje.Ce trz. aipus in superdioda ca pe schema e bc546 care are capsula fara gaura?Acum am sa folosesc traful pe care il am dar pe viitor o sa cumpar unul corespunzator.Saptamana sata cumpar si restul de piese si ma apuc de lucru.Mersi si salutari!!! Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 30, 2008 Partajează Postat Noiembrie 30, 2008 Tranzistorul din superdioda am pus BD139, cat despre cablaj, am sa ma apuc sa fac alta varianta la acel cablaj desi din cate stiu a mai facut cineva o varianta de cablaj mai comprimata la aceasta schema(daca nu ma insel acea varianta are si generatorul de curent continuu din diferential adaugat).Bafta. Mari@n Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 30, 2008 Partajează Postat Noiembrie 30, 2008 Varianta comprimata la cablajul meu fara generatorul de cc din diferential (o varianta cu acest generator deja exista pe forum) :[attachment=1]Amplif Mosfet-Dispunere piese#2.pdf[/attachment][attachment=0]Amplif Mosfet-Cablaj#2.pdf[/attachment]Bafta, la orice varianta alegi. Mari@n. Link spre comentariu
ctindex Postat Decembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Mersi Marian,se potriveste pe placutele mele.am sa incerc sa implementez acel generator in schema ta, dar o fac pe hartiecu creionul dupa care am sa-o atasej si va rog sa-mi spuneti daca e bine sa ma apuc de ea. Realizari cu satisfactii!!!!! Link spre comentariu
ctindex Postat Decembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2008 O poza cu cablajul de la Marian la care am atasat generatorul de cc din schema 2 din primul post .Astept parerile voastre!!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum