sebi_c Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Dupa ce am vazut cata consideratie are GU50 pe forum, m-am gandit sa simulez o schema simpla de amplificator push-pull gandita asa din mers. Mi-am adus aminte ca in armata era o gioarsa veche de R113 care avea ca modulator pentru un final RF cu doua GU50, tot un AJF cu doua GU50 cu transformator. Motivatia era ca modulatia se facea in anod si deci era nevoie de putere. Daca statia avea 40W RF out, banuiesc ca si modulatorul trebuia sa aiba vreo 20W cel putin.Asa ca am cautat un data sheet al GU50 si sa fac iute un model. N-am avut matlab, asa ca am downloadat de la unu' un matlab mai vechi si am obtinut si modelul.Rezultatele simularii sunt, grosso-modo:- Vanodica 700V (merge si cu 600, pierdere de putere mica);- Curent maxim varf la varf etaj de putere 200mA (vin=0.5Vvv); - Curent de mers in gol la finale: 22.5mA; - banda 8Hz...20KHz, asta nu-i atat de relevant, pentru ca trafo iesire nu este modelat real; Link spre comentariu
bogdanel Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Felicitari pentru schema si simulari. Ma intreb, pentoda aia driver cam ce echivalenta ar avea, ca probabil ca si aia are tensiune de varf in anod pe la 5-600V, si ceva gen EF86 risca sa moara. Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 21, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2008 EF86 are panta mai mica si deci si amplificarea scade de vreo doua ori si ceva. 6j9p este mai mult folosit in RF dar se poate folosi si in JF; are panta mult mai mare si in special versiunea 6j9p, fara E. Eu pe vremuri l-am folosit ca driver pt GU19 intr-un amplificator de RF de 40W. Nu are treaba cu tensiunea etajului final, pur si simplu l-am pus acolo pentru ca il am si i-am facut un model de simulare spice. Am model si pentru EF86 si l-am inlocuit, cu modificarile de rigoare, functioneaza ceva, dar la limita intr-un amplificator cu reactie (simulare).Am sa postez zilele urmatoare un amplificator simulat cu GU50 in final, cu reactie. Intentionez sa-l si fac practic, dar mai intai am sa fac practic un amplificator de 20W cu GU19 (doua tetrode intr-un balon) pe care numai ce l-am simulat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum