Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Deck Technics RS-AZ 6

Vizitator kokolino

Postări Recomandate

Vizitator kokolino

Buna ziua! Am un deck Technics model RS-AZ6....nu l-am mai folosit de 2ani si ceva.Acum 3 luni am vrut sa descarc o caseta in calculator si m-am gandit sa-l folosesc , dar dupa ce dade-am comanda ,,PLAY" mi se decupla imediat.L-am dat la o cunostinta de incredere la Galati sa mi-l faca contra cost la reprezentanta dar cum aceasta nu mai este a apelat la service-ul unui magazin de specialitate ce vinde televizoare Panasonic . Pretul pentru reparatie a fost de 50 RON...l-am adus acasa dar nu l-am folosit. Acum 2 zile am zis sa ascult o caseta si ...stupoare...canalul dreapta se aude f.f slab.Am desfacut aparatul ...m-am uitat putin ...a fost schimbat un motoras...in rest nici o lipitura modificata. Ma poate ajuta cineva cu o schema sau un sfat !!!. Mentionez ca aparatul l-am luat nou de la reprezentanta ,am dat 4 milioane pe vremea aia...am acte tot la el si nu l-am folosit decat aproximativ 1 an de la data cumpararii in conditii foarte bune. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• madkat

1

• zal

1

• tv1

1

• Mihai85

1

Top autori în acest subiect

Pune inauntru o caseta pe care nu ai nimic important si apasa de cateva ori "inregistrare" si apoi "redare".Posibil sa fie mizerie la comutatorul de play-rec,eventual curata-l cu petrol sau contact sprayBafta!

Link spre comentariu

fluffy37, deck-ul asta nu e cu clape, e cu 3 capete si totul se comuta electronic in interior. :dans:

kokolino, e posibil sa fi scapat cineva surubelnita in semireglabilul de redare pe canalul respectiv, vezi unde se duc cablurile de la capul de redare si pe undeva pe linga, trebuie sa vezi si semireglabilii. Ar trebui sa scrie linga ei ''Play Level'', sau ''P. Level'', sau doar ''P.L.''.

Link spre comentariu
Vizitator kokolino

fluffy37, deck-ul asta nu e cu clape, e cu 3 capete si totul se comuta electronic in interior. :dans:

kokolino, e posibil sa fi scapat cineva surubelnita in semireglabilul de redare pe canalul respectiv, vezi unde se duc cablurile de la capul de redare si pe undeva pe linga, trebuie sa vezi si semireglabilii. Ar trebui sa scrie linga ei ''Play Level'', sau ''P. Level'', sau doar ''P.L.''.

MULTUMESC DE SUGESTIE....am sa verific si asta!
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am vrut sa iti zic chestia asta - dar nu voiam sa cobesc...e boala lor...la unele deckuri cu Amorphous Head merg si alte modele (de ex la Yamaha) - la asta, fiind si rotativ... nu stiu...

Link spre comentariu

Din pacate nu merg decat capete originale,recuperate din dezmambrari.AZ6 are 3 capete,partea rec este de tip amorf,partea play este din pelicule magnetorezistive,nu cu bobina.Adaptarea mecanica a unui cap conventional va necesita si construirea unui nou preamplificator de redare.Nu este imposibil,dar nu cred ca merita efortul....

Link spre comentariu
Vizitator kokolino

,,Hiatus"....aveti perfecta dreptate..v-am citit cateva articole de pe un forum(hifi&multimedia)intamplator referitor la acest tip de defectiune...mi se pare o ideie buna modalitatea dv pe care o explicati acolo de a inlocui capul AZ....si v-asi ruga daca aveti placere sa ma ajutati si pe mine cu mai multe detalii . Nu sunt prea priceput in electronica dar cat de cat ma descurc.Oricum alta solutie nu am...vad ca asemenea capete nu se gasesc.Sa il vand..asa defect... , nu stiu cine l-ar lua ?

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
Vizitator Popescu George

,,Hiatus"....aveti perfecta dreptate..v-am citit cateva articole de pe un forum(hifi&multimedia)intamplator referitor la acest tip de defectiune...mi se pare o ideie buna modalitatea dv pe care o explicati acolo de a inlocui capul AZ....si v-asi ruga daca aveti placere sa ma ajutati si pe mine cu mai multe detalii . Nu sunt prea priceput in electronica dar cat de cat ma descurc.Oricum alta solutie nu am...vad ca asemenea capete nu se gasesc.Sa il vand..asa defect... , nu stiu cine l-ar lua ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări