em2006 Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Daca nu doresti caracteristica externa cazatoare, iar secundarul nu va fi pentru inalta tensiune cum era destinat initial, demonteaza-i suntul magnetic si renunta la el.Dacai tai sudurile pentru rebobinare, vezi ca taieturile sa nu fie prea mari, sa nu depasesti volumul sanfrenului initial, iar sudarea in final fa-o in argon (WIG), ca zona influentata termic sa fie cat mai mica, sa nu paradesti bobinajele. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Noiembrie 26, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Daca nu doresti caracteristica externa cazatoare, iar secundarul nu va fi pentru inalta tensiune cum era destinat initial, demonteaza-i suntul magnetic si renunta la el.Dacai tai sudurile pentru rebobinare, vezi ca taieturile sa nu fie prea mari, sa nu depasesti volumul sanfrenului initial, iar sudarea in final fa-o in argon (WIG), ca zona influentata termic sa fie cat mai mica, sa nu paradesti bobinajele.eu vreau sa-l folosesc pt un redresor auto , sau poate pt sudura in puncte , deci daca iau sunturile jos , nu o sa se incalzeasca asa puternic ? sau ce rol au? Link spre comentariu
battobataaree Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 eu am vazut transformatoare de iesire de la amplificatoare peavey de chitara originale sudate la baza si cu tole de 0.5 mm si nu gasesc explicatia inca sunt in mari dubii legat de transformatoarele de iesire la amplificatoarele cu lampi :-? Link spre comentariu
CATA2003 Postat Noiembrie 26, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 eu am vazut transformatoare de iesire de la amplificatoare peavey de chitara originale sudate la baza si cu tole de 0.5 mm si nu gasesc explicatia inca sunt in mari dubii legat de transformatoarele de iesire la amplificatoarele cu lampi :-? probabil erau de frecventa joasa amplificatoarele si nu aveau asa curenti turbionari mari (d.p cu frecventa) Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Ala era trafo de alimentare, acolo nu conteaza asa mult, daca e din pachete E si I sudate sau intretesute si prinse cu ceva.La trafo de iesire nu au cum sa foloseasca tehnica asta de montare. Link spre comentariu
battobataaree Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 deci astea pe care le-am vazut erau de iesire clar pentru ca firele din el se duceau la anozii tuburilor,iar altele la jack-urile de iesire ..nu putea fi de alimentare ..nush:-?? Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 ... deci daca iau sunturile jos , ... sau ce rol au?Shunturile magnetice sunt astfel plasate incat sa provoace o slabire a cuplajului magnetic intre primar si secundar, asa ca efectul care se obtine este marirea reactantei de scurtcircuit. Caracteristica externa a trafului echipat cu shunt magnetic va deveni cazatoare.eu vreau sa-l folosesc pt un redresor auto ...Daca vrei sa-l folosesti pt un redresor auto clasic, la care nu vrei sa reglezi curentul prin interventia asupra cuplajului magnetic intre primar si secundar (caci se poate si asa, in mod asemanator cu procedeul folosit la trafo sudura), atunci ai nevoie de o caracteristica rigida, deci nu cazatoare, deci vei inlatura shunturile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum