Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bruiaj telefon mobil

Vizitator sebastian

Postări Recomandate

offtopic: cand am vazut lantul ala de LC, mi-am adus aminte de LC-metre...TOATE schemele pe care le-am vazut contin o bobina, de x mili sau microH, pe care n-ai cum cucu s-o faci decat pe ghicite, ca de-aia iti faci LC-metru, sa masori bobine!!! :sparge: macar de s-ar da indicatii gen: pe miez de ferita de x mm diametru, cu fir de CuEm fi=.05, 30 de spire bobinate strans... dar nu!!!da valoarea, si te lasa sa te speli pe cap cu ea!!! :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

6

• radhoo

4

• yo6ial

3

• lorik199

3

Top autori în acest subiect

offtopic: cand am vazut lantul ala de LC, mi-am adus aminte de LC-metre...TOATE schemele pe care le-am vazut contin o bobina, de x mili sau microH, pe care n-ai cum cucu s-o faci decat pe ghicite, ca de-aia iti faci LC-metru, sa masori bobine!!! :sparge: macar de s-ar da indicatii gen: pe miez de ferita de x mm diametru, cu fir de CuEm fi=.05, 30 de spire bobinate strans... dar nu!!!da valoarea, si te lasa sa te speli pe cap cu ea!!! :sparge:

la urma ajungi sa bruiezi WLANul lui vecinu` :)
Link spre comentariu

OffTopic shi yo:

Apropos de WiFI, si bruiaj... WiFi merge pe 2450Mhz, intocmai precum cuptorul cu micorunde.

Iar cu gsm-ul, am mai vazut scheme care foloseau un osciator simplu, de vre-o 1000hz care modula in frecventa un alt oscilator, intre 800 si 1200Mhz. Urmat de un amplificator dintr-un tel mobil mai vechi, si filtrul de banda aferent, scos tot de acolo.

Cam toate aparatele de bruiat gsm se pot realiza din componente recuperate din gsm-uri vechi. :da

Edit: rearanjat cateva litere... parca s-au imprastiat singure :P

Link spre comentariu

OffTopic shi yo:am mai vazut scheme care foloseau un oscialr simplu, de vre-o 1000hz care modula in rfecventa un alt oscilator, intre 800 si 1200Mhz. Urmat de un amplificator dintr-un tel mobil mai vechi, si filtrul de banda aferent, scos tot de acolo.Cam toate aparatelel de bruiat gsm se pot realiza din componente recuperate din gsm-uri vechi. :da

sa stii ca face sens (makes sense :ras: )doar ca-i mare inghesuiala pe o placa din aia de telefon...
Link spre comentariu
n-ar fi prea complicato fi un proiect de viitor
vad ca pe siteul ala sunt mai multe scheme.uite si un pdf, cu explicatii detaliate despre tehnicile practicate:http://www.qrz.ru/schemes/contribute/se ... jammer.pdfaici e o schema simpla, care acopera gama de frecventa gsm cu zgomot:http://www.qrz.ru/schemes/contribute/se ... mer3.shtmllista completa de scheme:http://www.qrz.ru/schemes/contribute/security/jammers/se incumeta cineva sa incerce?
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

pt a nu mai deschide un nou topic pe acelasi subiect postez aici

puteti posta o schema pt un astfel de aparat?

nu am o schema, dar ma gandesc ca ar trebui sa acoperi toata plaja de frecvente folosite de telefon, cu un zgomot cat mai puternic.

In cazul GSM (dar sunt si altele CDMA,W-CDMA,etc), avem o banda de frecvente de uplink (aprox. intre 870MHz-915MHz, sunt mai multe variante), si una de downlink (915MHz-960MHz).

Pentru fiecare convorbire noua, celula aloca un canal (o frecventa) de uplink si unul de downlink intre valorile de mai sus.

Nu stiu exact din cat in cat sunt alocate frecventele, dar daca vrei sa fii sigur ca bruiezi orice convorbire, trebuie sa acoperi intreaga plaja de canale.

Sistemul fiind digital, daca nivelul de zgomot e prea mare, cei ce vor dori sa foloseasca telefoanele vor vedea ca nu au semnal (eg. telefonul nu "aude" antena din cauza zgomotului :ras: ).

pai si restul de banda laterala unde este?

alea se cam suprapun....

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări