Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programare microcontroler MC9S12XDP512V2

Vizitator dobryraul

Postări Recomandate

Vizitator dobryraul

salutare,Trebuie sa fac un proiect care cuprinde realizare legatruii intre 2 astfel de controlere. Comunicatia intre ele se face pe interffata CAN. Mai precis: unul dintre microcontrolere trebuie sa trimita un sir de caractere celulalt(pe can), iar acesta trebuie sa afiseze sirul primit pe un lcd atasat lui. In scoala am facut programe ce rulau pe controler.....dar sincer m-am blocat la chestia cu can-ul. Nu stiu exact cum ar trebuie sa lucreze comunicatia.... M-ar ajuta daca careva are ceva exemple de astfe de programe...nu neaparat pentru can. Vreau sa vad care este ideea de lucru... .....10x.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

1

• ratza

1

• deep-blue

1

Vizitator dobryraul

in principiu am citit cate ceva despre cum lucreaza can-ul.... Vroiam sa vad cum arata astfel de programe.... ca sa am un model dupa care sa ma iau...Sa stiu de unde sa incep.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am avut o vreme de-a face cu bus CAN pe Star12. In general aveam o interfata formata din 2 functii de exemplu IL_frameID_Receive(*buffer) si IL_frameID_Send(*data). Alteori doar puneam datele intr-un buffer si setam un flag. Depindea de stiva de protocoale folosita. In cazul tau e recomandat insa sa accesezi direct registrii corespunzatori (iti faci tu un mic driver). E ceva de lucru dar se poate face. Daca zici ca stii cum functioneaza CAN-ul iti recomand sa continui prin a cauta in foaia de catalog a lui Star12 registrii respunzatori CAN-ului si sa le identifici functiile. Urmeaza scrierea driverului si apoi scrierea aplicatiilor (asta daca nu trebe sa-ti faci si un sistem de operare). Simplu nu-i asa ?PS: ca si curiozitate personala, e proiect la ex Zimans VDO ?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări