Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scadere tensiune la sursa TV

InoX

Postări Recomandate

Folosesc niste alimentatoare in comutatie pentru telealimentare in retea dar problema e ca sunt slabe si mi se ard continuu. Am cumparat o sursa tv "sursa de alimentare in comutatie, pentru tv - 110, (90?145), 5, 16, 25V."

Din pacate scoate doar intre 150v-170v pe iesirea de de 90?145. Are un semireglabil de 2.1k din care se regleaza. Alimentatorul este acesta http://www.tehnoelectric.ro/component/p ... Itemid,34/

Imi trebuie o tensiune intre 105-110v si nu stiu ce sa ii fac.

Aveti idee ce putere are sursa?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Folosesc niste alimentatoare in comutatie pentru telealimentare in retea dar problema e ca sunt slabe si mi se ard continuu. Am cumparat o sursa tv "sursa de alimentare in comutatie, pentru tv - 110, (90?145), 5, 16, 25V."Din pacate scoate doar intre 150v-170v pe iesirea de de 90?145. Are un semireglabil de 2.1k din care se regleaza. Alimentatorul este acesta http://www.tehnoelectric.ro/component/p ... Itemid,34/Imi trebuie o tensiune intre 105-110v si nu stiu ce sa ii fac.Aveti idee ce putere are sursa?

sursa aia e una din cele ai chinezesti lucruri posibile, deci e ordinara. exista trafouri de putere (convertoare 220-->110V) care sunt mult mai bune de cat chinezaria aia . se poate sa ii mai reduci din frecventa (vezi scheme de surse cu frecventa variabila cu tranzistor) nu cred ca are rost sa te chinui cu chestia aia si masoara tensiune pe un bec de 50-100W 220V
Link spre comentariu

cam 80w are sursa aia.schimba electroliticii cu unii de calitate la105grade daca vrei sa mai aiba viata sursa aia,inlocuieste rezistentele de putere cu unele de putere adevarata si mai jongleaza cu semireglabilul ala .parca are si o rezistenta inseriata cu el. De ce nu iei o sursa adevarata dintr-un color mai vechi care este dimensionata corespunzator si are si protectie.

Link spre comentariu

Am primit alta sursa, de data asta cu BU208A si cu un radiator mai mic decat precedenta. De data asta are 110v exact cat am nevoie. Am pus un bec de 150w si consuma 0.43A adica 47.3W. Momentan nu am un consumator mai mare. Aveti idee ce amperaj poate furniza BU208A? M-am uitat in specificatii si vad numai peste 4A...nu prea ma pricep. In legatura cu caldura degajata nu va fi o problema deoarece am montat sursa intr-o carcasa de sursa de calculator cu ventilatorul conectat la 16v, deci se invarte foarte repede. Nici o sansa sa se incinga. Aceste surse au protectie la suprasarcina sau scurtcircuit?Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări