Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC 16F877A IC-PROG

Vizitator SPEEDYMC4YOU

Postări Recomandate

Vizitator SPEEDYMC4YOU

am un programator JDM si de cate ori incerc sa scriu picul in el imi da o eroare la verificare ceva de genul : "VERIFY FAILED AT ADDRESS 0000H" Programul folosit pentru scriere este IC-PROG.am incercat si cu alt programator al unui prieten iar la el a mers(alt tip de programator,iar programul de scriere era upascal)deci hexul este bun.Am incercat si cu soclul gol si aceeasi eroare imi da programul.astept idei.MULTUMESC

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Abram Burel

2

• mishy

1

• Stefan

1

O prima idee ar fi sa citesti ce s-a scris pe aici pe teme de programare PIC-uri.O alta idee ar fi sa citesti pe net despre programarea PIC-urilor.O ultima idee (nu ca ar fi cea din urma) ar fi sa citesti pe situl Microchip despre una si alta.Macar sa citesti, ca incetisor se si... invata.Daca insa vrei sa "pui laba, iei cu botul/ si inghiti oul cu totul", o sa patesti nasol (stii cum se numea personajul care a patit-o?)

Link spre comentariu
Vizitator SPEEDYMC4YOU

problema nu era nestiinta me la programare, ma consider destul de bun in asta,ci alimentarea prea mica a programatorului cumparat de la adelaida.Merge fara eroarea aia la o tensiune de alimentare de vre0 14 VCC.eu il alimentasem la 12 pt ca in manualul lui scria ca merge intre 12-16 vcc.deci ar fi trebuit sa mearga si la 12 V.Nu incerc sa iau totul cu botul dar asta nu tinea nici pe departe de cat de bn stiu sa programez.NU? dar cand un om nu are ce sa raspunda la o intrebare din nestiinta cum a fost cea care am pus-o eu atunci pune si el acolo niste cuvinte ca sa se afle in treaba.Oricum dupa ce am modificat Ualim la 14V merge destul de bine.Va rog dc nu stiti nu mai bagati omul in ceata degeaba sau sa-l acuzati ca vrea totul pe degeaba pt ca eu am invatat upacalul singur fara nici un ajutor si nu putine nopti am oierdut pt asta.macar sa fie toata lumea de pe acest forum la nivelul meu.PS:CEI CARE V-ATI APUCAT DE MICROPASCAL SI V-ATI IMPOTMOLIT PUNETI-MI INTREBARI SI O SA VA RASPUND.VA POT DA SI NISTE PROGRAMELE PT INCEPUT DE LA CARE SA PLECATI SA INTELEGETI CARE CUM ESTE.

Link spre comentariu

problema nu era nestiinta me la programare, ma consider destul de bun in asta,ci alimentarea prea mica a programatorului cumparat de la adelaida.Merge fara eroarea aia la o tensiune de alimentare de vre0 14 VCC.eu il alimentasem la 12 pt ca in manualul lui scria ca merge intre 12-16 vcc.deci ar fi trebuit sa mearga si la 12 V.Nu incerc sa iau totul cu botul dar asta nu tinea nici pe departe de cat de bn stiu sa programez.NU? dar cand un om nu are ce sa raspunda la o intrebare din nestiinta cum a fost cea care am pus-o eu atunci pune si el acolo niste cuvinte ca sa se afle in treaba.Oricum dupa ce am modificat Ualim la 14V merge destul de bine.Va rog dc nu stiti nu mai bagati omul in ceata degeaba sau sa-l acuzati ca vrea totul pe degeaba pt ca eu am invatat upacalul singur fara nici un ajutor si nu putine nopti am oierdut pt asta.macar sa fie toata lumea de pe acest forum la nivelul meu.PS:CEI CARE V-ATI APUCAT DE MICROPASCAL SI V-ATI IMPOTMOLIT PUNETI-MI INTREBARI SI O SA VA RASPUND.VA POT DA SI NISTE PROGRAMELE PT INCEPUT DE LA CARE SA PLECATI SA INTELEGETI CARE CUM ESTE.

nu te mai supoara asa mai Speedy . era normal sa nu functioneze cu programatorul ala la tensiunia de alimentare sub 13,4V.programatorul de la adelaida e realizat dupa o schema ff asemanatoare cu multe scheme de prog JDM si se poate observa diodele puse pe masa stabilizatorului de 12V pentru obtinerea unei tens de aprox 13,4V deci orice tensiune sub aceasta valoare duce autom la functionarea necorespunzatoare a programatorului. deci cei de la adelaida sunt putin dusi cu capul cand au scris 12-16V
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări