Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema de IPA400 varianta bipolar

Badman

Postări Recomandate

Asa e technomate, si eu m-am luat dupa polaritatile conzilor electrolitici. Doamne ce dezordonat e desenata schema!Ca observatii suplimentare, la prefinali trebuie adaugata o rezistenta(si in paralel cu ea un cond cu film) intre emitoarele lor pentru a le seta curentul de mers in gol mai usor si pt a putea sa inchida jonctiunile filanilor mai usor. Un alt fapt pe care nu prea il pricep este faptul ca sarcina etajului de amplificare in tensiune nu este o oglinda de curent, cred ca ar avea performante mai bune in acest caz din cauza simetriei curentilor. Vad ca ai renuntat si la sursa de curent din coada diferentialului, ceea ce la fel nu mi se pare o decizie prea buna. De asemenea chiar nu vad scopul punerii in paralel a rez de 33k cu conzii de 47u care decupleaza alimentarile etajului de intrare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

6

• EmyRulz

5

• CATA2003

4

• technomate

3

Top autori în acest subiect

Asa e technomate, si eu m-am luat dupa polaritatile conzilor electrolitici. Doamne ce dezordonat e desenata schema!Ca observatii suplimentare, la prefinali trebuie adaugata o rezistenta(si in paralel cu ea un cond cu film) intre emitoarele lor pentru a le seta curentul de mers in gol mai usor si pt a putea sa inchida jonctiunile filanilor mai usor. Un alt fapt pe care nu prea il pricep este faptul ca sarcina etajului de amplificare in tensiune nu este o oglinda de curent, cred ca ar avea performante mai bune in acest caz din cauza simetriei curentilor. Vad ca ai renuntat si la sursa de curent din coada diferentialului, ceea ce la fel nu mi se pare o decizie prea buna. De asemenea chiar nu vad scopul punerii in paralel a rez de 33k cu conzii de 47u care decupleaza alimentarile etajului de intrare.

Suntem in celasi gand :da doar ca la distanta de minute ,electronica mamii ei ...
Link spre comentariu

e... si nu va place schema ? E cea mai cool schema din cate stiu eu

Eu am impresia ca vasile a vrut sa faca un mic misto pe aici sau sa vada cine e atent si chiar se uita pe schema, asta pt ca daca vrea sa faca IPA400 cu bipolari lua direct partea in intrare si Vas din schema lui Holton(mai ales ca merge foarte bine si fara probleme) si nu isi mai batea capul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări