Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema de IPA400 varianta bipolar

Badman

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

6

• EmyRulz

5

• CATA2003

4

• technomate

3

Top autori în acest subiect

• Administratori

Cererea :daAvantaje altele nu prea sunt, ca performante vor cam la fel de fapt asta am si urmarit pentru ca vor fi la celasi pret. Fiecare va alege ce ii place :freaza:

Link spre comentariu

Cererea :daAvantaje altele nu prea sunt, ca performante vor cam la fel de fapt asta am si urmarit pentru ca vor fi la celasi pret. Fiecare va alege ce ii place :freaza:

Varianta cu bipolari ar avea nevoie de mai putine perechi fata de mosfet , ar duce mai mult curent , 3 perechi ar fi destul
Link spre comentariu

pe ce te bazezi cand zici asta ? Compara specificatile finalilor

Pai , cu 4 perechi de finali alimetat la +-75v scoti aproape 800w in 2 ohmi , 300w in 8 ohmi si 500w in 4 ohmi (finali ar fi 2 sa1987 /2sc5359) . Desi aceste date par a fi cazute din cer , sunt specificatiile tehnice ale amplificatorului rusesc GIGANT2000 iar in configuratie bridge 2000w , amplificatoarele fiind alimentate la +-70v nu 75, si fara sursa in comutatie .Fata de tranzistorii propusi de tine astia sunt cu 30w in raditor mai puternici , avand acelasi curent .....
Link spre comentariu

Singura deosebire pentru unii e in sunet !Plus ca si teoretic bipolarii au alt tip de distorsiuni fata de tranzistorii mosfet , prietenii stiu de ce , iar eu sunt prea plictisit sa explic ...Va sfatuiesc sa puneti pe IPA400 ca tranzistori finali 2Sk1530/ 2SJ201 Toshiba .Vorbim dupa ce faceti testul asta !

Link spre comentariu

Singura deosebire pentru unii e in sunet !Plus ca si teoretic bipolarii au alt tip de distorsiuni fata de tranzistorii mosfet , prietenii stiu de ce , iar eu sunt prea plictisit sa explic ...Va sfatuiesc sa puneti pe IPA400 ca tranzistori finali 2Sk1530/ 2SJ201 Toshiba .Vorbim dupa ce faceti testul asta !

Da ai mare dreptate , Anthony Holton numai asemenea tranzistori folosea , numai ca sunt mai scumpi, atasez o scanare dupa prototipul lui Holton
Link spre comentariu

Apropos de schema, ca m-am uitat mai atent pe ea, toti tranz sunt invers!

Daca se alimenteaza cu + jos si - sus parerea mea este ca functioneaza.Exceptie face protectia.Si la punerea in functiune datorita inversarii capacitatilor de 47uF de pe alimentari va aparea un sound ...si niste efecte pirotehnice.Dupa ce sar armaturile celor 2 C-uri (saca nu intra in scurt si nu se ard sigurantele) , circuitul va functiona corect :freaza: Vorbind serios nu-mi place faptul ca prefinalii intra fara "divizor" rezistiv in bazele finalilor...=>liniaritate scazuta a etajului de iesire...si stabilitate mica
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări