Administratori Badman Postat Noiembrie 20, 2008 Administratori Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Aici aveti noua versiune de IPA400bip(Izatech Power Amplifier) cu bipolari care va fi disponibil ca si kit pe http://www.hi-end.ro incepand cu anul viitor. Se va vinde in paralel cu cel pe mosfet, nici ala nu se scoate din productie Link spre comentariu
Bogdan Postat Noiembrie 20, 2008 Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Si care sunt avantajele acestuia cu bipolari fata de versiunea mosfet? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 20, 2008 Autor Administratori Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Cererea :daAvantaje altele nu prea sunt, ca performante vor cam la fel de fapt asta am si urmarit pentru ca vor fi la celasi pret. Fiecare va alege ce ii place Link spre comentariu
CATA2003 Postat Noiembrie 20, 2008 Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Cererea :daAvantaje altele nu prea sunt, ca performante vor cam la fel de fapt asta am si urmarit pentru ca vor fi la celasi pret. Fiecare va alege ce ii place Varianta cu bipolari ar avea nevoie de mai putine perechi fata de mosfet , ar duce mai mult curent , 3 perechi ar fi destul Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 20, 2008 Autor Administratori Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 pe ce te bazezi cand zici asta ? Compara specificatile finalilor Link spre comentariu
CATA2003 Postat Noiembrie 20, 2008 Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 pe ce te bazezi cand zici asta ? Compara specificatile finalilorPai , cu 4 perechi de finali alimetat la +-75v scoti aproape 800w in 2 ohmi , 300w in 8 ohmi si 500w in 4 ohmi (finali ar fi 2 sa1987 /2sc5359) . Desi aceste date par a fi cazute din cer , sunt specificatiile tehnice ale amplificatorului rusesc GIGANT2000 iar in configuratie bridge 2000w , amplificatoarele fiind alimentate la +-70v nu 75, si fara sursa in comutatie .Fata de tranzistorii propusi de tine astia sunt cu 30w in raditor mai puternici , avand acelasi curent ..... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 20, 2008 Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Uau ce rationamet beton Uita-te pe datasheetul lor inainte si tine cont si de faptul ca bipolarii, spre deosebire de mosfeti sufera si de second breakdown deci au SOA mai mic. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 20, 2008 Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 http://www.geist-electronic.de/Elektor-Projekte/GIGANT_2000/Technische_Daten/technische_daten.html Aici se vede ca nu e rusesc, totusi. Link spre comentariu
danzup Postat Noiembrie 20, 2008 Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Singura deosebire pentru unii e in sunet !Plus ca si teoretic bipolarii au alt tip de distorsiuni fata de tranzistorii mosfet , prietenii stiu de ce , iar eu sunt prea plictisit sa explic ...Va sfatuiesc sa puneti pe IPA400 ca tranzistori finali 2Sk1530/ 2SJ201 Toshiba .Vorbim dupa ce faceti testul asta ! Link spre comentariu
CATA2003 Postat Noiembrie 20, 2008 Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 http://www.geist-electronic.de/Elektor-Projekte/GIGANT_2000/Technische_Daten/technische_daten.htmlAici se vede ca nu e rusesc, totusi.Cred ca e scris in rusa , germana sigur nu e. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 20, 2008 Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Off-topic: E poloneza toata ziua sau ceva pe acolo, rusa foloseste alfabet chirilic Link spre comentariu
CATA2003 Postat Noiembrie 20, 2008 Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Singura deosebire pentru unii e in sunet !Plus ca si teoretic bipolarii au alt tip de distorsiuni fata de tranzistorii mosfet , prietenii stiu de ce , iar eu sunt prea plictisit sa explic ...Va sfatuiesc sa puneti pe IPA400 ca tranzistori finali 2Sk1530/ 2SJ201 Toshiba .Vorbim dupa ce faceti testul asta ! Da ai mare dreptate , Anthony Holton numai asemenea tranzistori folosea , numai ca sunt mai scumpi, atasez o scanare dupa prototipul lui Holton Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 20, 2008 Autor Administratori Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Si iar incepem sa o luam pe aratura... daca aveti de comentat va rog sa comentati schema propusa nu alte scheme Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 21, 2008 Partajează Postat Noiembrie 21, 2008 Apropos de schema, ca m-am uitat mai atent pe ea, toti tranz sunt invers! Link spre comentariu
technomate Postat Noiembrie 21, 2008 Partajează Postat Noiembrie 21, 2008 Apropos de schema, ca m-am uitat mai atent pe ea, toti tranz sunt invers!Daca se alimenteaza cu + jos si - sus parerea mea este ca functioneaza.Exceptie face protectia.Si la punerea in functiune datorita inversarii capacitatilor de 47uF de pe alimentari va aparea un sound ...si niste efecte pirotehnice.Dupa ce sar armaturile celor 2 C-uri (saca nu intra in scurt si nu se ard sigurantele) , circuitul va functiona corect Vorbind serios nu-mi place faptul ca prefinalii intra fara "divizor" rezistiv in bazele finalilor...=>liniaritate scazuta a etajului de iesire...si stabilitate mica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum