Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adresare DS1307

Bird

Postări Recomandate

Va salut !

Vreau sa folosesc un DS 1307 pentru a scrie intr-o memorie I2C datele respective (anul ,luna, ziua, ore, minute si secunde , si apoi sa le " pun " pe un display . Am luat datasheet-ul de la DS1307 si am mai gasit si niste aplicatii gata facute care mi s-ar potrivi , dar ....

Din datasheet ar rezulta ca foloseste SPI , iar intr-un exemplu am vazut sa foloseste un BUS I2C .

"

I2CWrite SDApin,SCLpin,$D0,$00,[RTCSec,RTCMin,RTCHour,RTCWDay,RTCDay,RTCMonth,RTCYear,RTCCtrl]
"

Rugamintea mea este , sa-mi puneti de fapt cum accesez / adresez un astfel de device , mai ales cand am mai multe pe acelas BUS ? I-l pot folosi impreuna cu o memorie 24Cxxx pe I2C ? Memoria o "lucrez " din pini , un OneWire cu codul unic , dar pe DS1307 , cum ??

Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bird

2

• sofian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

nu stiu cum reiese din pdf ca este pe SPIeu am cautat cu google si zice ca este "DS1307 64 x 8, Serial, I?C Real-Time Clock" :da deci este un device pe bus I2C, asa ca poti conecta si memorii sau altceva care merg pe I2C

Link spre comentariu

.....................da ,deci este un device pe bus I2C, ......

Dar cum il accesez ? Are un cod unic ca OneWire senzor ? Daca da , atunci cum il stiu / citesc ?

Multumesc !

M-am lamurit ! Are un cod unic pentru toate RTC-urile , acelas model DS1307 ,

"The slave address byte contains the 7-bit DS1307 address, which is 1101000 "

pentru ca " de obicei " nu e necesar sa folosesti mai mult de un RTC in aceesi schema .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări