Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comanda stricata la sg3525

Vizitator ioonut

Postări Recomandate

Vizitator ioonut

am facut un montaj cu sg3525 si dak masor cu osciloscopu intre iesirea a si masa sau iesirea b si masa totul e ok dar dak masor cu osciloscopul intre A si B imi da ceva de genul asta print_00.png la prima vedere ce credeti ca are?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator ioonut

da sunt in gol facute dar oricum cand pun o sarcina cum ar fi 20 spire de la un traf , in loc de dreptunghi apare un cioc( chiar dak pun n serie cu el o rezistenta si un condensator ).E bine dak consuma in sarcina respectiva 200mA la 12 V ?Osciloscopul e un Agilent cu 4 canale ..500mhz :da

Link spre comentariu

Ai avut noroc ca nu ai bulit SG-ul. Gandeste-te ce "vede" iesirea aia cand legi masa osciloscopului.Ca sa masori "tensiunea intre A si B", adica diferenta dintre A si B in termeni mai academici :limb: , pui o sonda pe A si una pe B si setezi osciloscopul sa masoare diferenta dintre semnale. Masa oscilo tre sa fie la masa montajului.

Link spre comentariu
Vizitator ioonut

aha :-) pai norocul se datoreaza faptului ca e versiunea sg-ului cu protectie :d asa deci ... bun atunci continui sa alimentez un traf pentru a comanda mosii in afara de condensatorul serie si rezistenta serie cu infasurarea mai e ceva de stiut?atik fac un circuit : iesire A condensator bobina rezistenta iesire B nu?

Link spre comentariu

aha :-) pai norocul se datoreaza faptului ca e versiunea sg-ului cu protectie

Nu! Pur si simplu s-a brodit. "e cu protectie" e o afirmatie prea vaga. Protectie la ce? In ce conditii? Baga-l direct in priza si nu mai e cu protectie.

in afara de condensatorul serie si rezistenta serie cu infasurarea mai e ceva de stiut?

Multe! Foarte multe! Dar poate ai noroc si de data asta. :) De exemplu, ce inductanta are primarul trafului de atac? Ce impedanta se reflecta in primar dinspre moshi? Cat e constanta de timp RL? Permite sustinerea curentului pe perioada maxima de conductie sau se blegeste si o sa ai doar niste ciocuri in secundar? Condensatorul de ce il pui? Cat e curentul maxim pe care il cere traful? E in stare SGul sa-l dea? ... bla bla.Cirip
Link spre comentariu
Vizitator ioonut

Cat e constanta de timp RL? Permite sustinerea curentului pe perioada maxima de conductie sau se blegeste si o sa ai doar niste ciocuri in secundar?asta m-ar interesaca restul le stiu :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări