Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Trafo iesire (german) identificare si schema posibila

lalihifi

Postări Recomandate

Salut baieti !Am intrat in posesia a 2 transformatoare( de iesire cel mai probabil).Caracteristici:Sunt bobinate intretesut (miezul pare de 3cm/2,3cm sectiunea).Pe ele sunt scrise (corespondenta la fire) :ge- 0 , bl- 0,8k , sw-1,6k ,rt-3,2k gn- 3 ohmi -br (infasurarea aceasta e de iesire culoare verde si maro)Stema fabricii (sau ce-o fi ea ) e un triunghi in care scrie DAMWPrectic e un trafo cu 2 infasurari:una de 3,2k cu priza la jumatate si la 0,8kuna de 3 ohmi ptr difuzor.Va rog pe cei cu experienta sa-mi spuneti si mie ce etaj audio se preteaza cel mai bine la aceste transformatoare si cat s-ar scoate din ele (putere desigur).De obicei lucrez cu ci sau tranzistoare insa aceste trafo par bine lucrate si as vrea sa incerc in viitor sa fac ceva cu ele .Multumesc.Ps:am scris german deoarece pe partea de jos a lor scrie ceva de genul HOCHSP......GEPR

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lalihifi

6

• d2134

3

• Depanatoru

2

• blue

1

Top autori în acest subiect

DAMW vine de la Deutschen Amtes für Messwesen und Warenprüfung.Ai putea incerca un montaj SE cu EL84.Daca nu are intrefier fie il reimpachetezi cu intrefier fie il folosesti in montaj parafeed.

Link spre comentariu

In legatura cu intrefierul.Nu cred ca toate trafo de iesire au intrefier.Ce m-a facut sa iau aceste trafo este faptul ca cel de le-a demontat le-a luat chiar din ceva audio .Pana la urma dau jos tolele nu-i problema dar m gandeam ca poate scapa asa neatins.O sa ramana sa testez ceva simplu oricum gen Aritma (parca asa se numea)

Link spre comentariu

Nu cred ca toate trafo de iesire au intrefier.

Nu toate au intrefier dar daca componenta continua produce magnetizare, ca la ARITMA, e nevoie de intrefier.Daca componenta continua nu produce magnetizare, ca la push-pull, sau nu trece prin transformator, ca la parafeed, nu e nevoie de intrefier.Poti sa incerci ARITMA cu un difuzor de 6 ohmi in secundar.
Link spre comentariu

M-am gandit la faptul ca ar fi ptr push-pull datorita infasurarii primare simetrice .Pana la urma il desfac dar nu am timp.................si nici nu vreau astaOricum doresc orice parere deoarece o sa ma orientez asupra schemei mai tarziu

Link spre comentariu

Poate fi si transformator de adaptare pentru radioficare (public address). Cred ca mai degraba asta a fost fiindca daca era pentru PP era cu prize simetrice. Verifica daca intre priza mediana si capete ai rezistenta egala in ambele sensuri. Verifici cu ohmetru normal, in curent continuu. Daca nu sunt egale rezistentele inseamna ca transformatorul nu e simetric, are sirma mai groasa pe una din infasurari.Pentru PP cu EL84 il poti folosi cu un difuzor de 8 ohmi in secundar dar e cam subtire miezul, nu o sa iasa ceva prea hi-fi...

Link spre comentariu

Poate fi si transformator de adaptare pentru radioficare (public address). Cred ca mai degraba asta a fost fiindca daca era pentru PP era cu prize simetrice.

e foarte posibil asta (tipul ba zicea ca l-a scos din amplif ba zicea ca l-a scos din boxa) .O sa fac verificarea aceasta cu simetria si daca nu .......ramane ptr aritma .Multumesc foarte mult ptr ajutor .
Link spre comentariu

Alimenteaza secundarul cu 6-8v c.a. iar pe o rezistenta de 600-1000 ohm masoara curentul in cele doua sectiuni de primar , daca curentii sint egali, inseamna ca ai un transformator cu doua infasurari egale ,deci susceptibil de PP !

Link spre comentariu

Prectic e un trafo cu 2 infasurari:una de 3,2k cu priza la jumatate si la 0,8kuna de 3 ohmi ptr difuzor.

Din descriere e clar ca are o infasurare cu priza la mijloc , deci PP . Pentru SE nu poate fi fara intrefier .
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

teoria cu rezistenta infasurarilor in curent continu(instrument masura) este falsa,chiar daca infasurarile nu au aceasi rezistenta ele pot fi egale totusi ca numar de spire acest lucru datorinduse diametrului de bobinare diferit o parte a infasurari fiid dispusa mai la radacina miezului si continuarea ei mai la exteror, teoria cu aplicarea unei tensiuni in secundar este mult mai valabila dar aceasta trebuie sa fie ceva mai mica 2_3vca pentru a nu dezvolta tensiuni periculoase in primar,daca in raport cu priza mediana tensiunile sint egale si numarul de spire este egal,daca tensiunile sint diferite in raport cu priza mediana nr. de sp. este proportional cu diferenta de tensiune . In funtie de tensiunea alternativa introdusa in primar si tensiunea obtinuta in secundar se poate determina raportul de transformare,in baza acestuia se poate calcula raportul de impedata,exeplu: -presupun rapot 30 ori ,acest raport ridicat la patrat si inmultit cu rezistenta de sarcina(impedata sarcina) din secundar (presupun 4 ohmi) ar da impedanta primar 30x30x4=3600 ohmi. pentru el84(6p14p) recomandat Ra=5200_5300 ohmi la Ua=250_300Vcc in concluzie raportul de transformare ar trbui sa fie de N=36 ori pt 4 ohmi sau N=25,5 ori pt 8 ohmi

Link spre comentariu

Ce zici tu e corect si e un lucru stiut si discutat aici pe forum , dar de unde ai dedus ca a masurat cu ohmetrul traful ? Eu cred ca scrie clar in primul post :

Pe ele sunt scrise (corespondenta la fire) :

ge- 0 , bl- 0,8k , sw-1,6k ,rt-3,2k

gn- 3 ohmi -br (infasurarea aceasta e de iesire culoare verde si maro)

Deci scrie ca are impedanta de 3k5 , 3 ohmi ,etc , nu s-a masurat nimic . Asa inteleg eu .
Link spre comentariu

Sunt citite de pe el datele acelea .Oricum masurat da enorm de putin .De exemplu intre galben si rosu da 195 de ohmi aproximativ, masurat cu un digital obisnuit.Pana la urma o sa le bag la vanzari ca numai chef de bobinat nu am :jytuiyu Ps:Scuze ca nu am insistat pe subiect dar au inceput examenele

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări