Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator accumulator motocicleta 12V

Postări Recomandate

Salut.

Vreau sa construiesc acest incarcator: http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/lader.htm Cred ca are complexitate redusa si scade singur tensiunea de incarcare cand bateria este incarcata.

Imi trebuie sa incarc un accumulator de motocicleta de 12V 9Ah. Din cauza ca are doar 9Ah nu vreau sa utilizez un incarcator auto si cum nu vreau sa dau milioane pe unul de firma si nici sa dau sute de mii pe o chinezarie care e mai proasta decat schema asta, m-am hotarat sa fac eu circuitul.

In primul rand nu am cunostinte avansate de electronica si va cer un pic de ajutor. Probleme initiale:

1. o fi buna schema?

2. cu ce inlocuiesc LM350, LM1458, 1n4001? (nu le gasesc la magazin) LM350 am inteles ca merge inlocuit cu LM317T care se mai gaseste si pe aici. 1n4001 pot sa pun 1n4007? Iar pt LM1458 nu stiu ce sa pun.

schema:

Posted Image

multumiri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut.

Vreau sa construiesc acest incarcator: http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/lader.htm Cred ca are complexitate redusa si scade singur tensiunea de incarcare cand bateria este incarcata.

Imi trebuie sa incarc un accumulator de motocicleta de 12V 9Ah. Din cauza ca are doar 9Ah nu vreau sa utilizez un incarcator auto si cum nu vreau sa dau milioane pe unul de firma si nici sa dau sute de mii pe o chinezarie care e mai proasta decat schema asta, m-am hotarat sa fac eu circuitul.

In primul rand nu am cunostinte avansate de electronica si va cer un pic de ajutor. Probleme initiale:

1. o fi buna schema?

2. cu ce inlocuiesc LM350, LM1458, 1n4001? (nu le gasesc la magazin) LM350 am inteles ca merge inlocuit cu LM317T care se mai gaseste si pe aici. 1n4001 pot sa pun 1n4007? Iar pt LM1458 nu stiu ce sa pun.

schema:

Posted Image

multumiri

lm 1458 cu orice operational,ex 2 buc 741,sau NE 5532 etc: , : 1n4001 dioda redresoare peste 1A
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări