Vizitator vlad_r Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 as vrea sa-mi contruiesc un mic montaj prin care se poate identifica autenticitatea aurului (si daca mai e cu putinta si caratele lui). Sunt pe piata o multime de testere pentru aur, insa nu as vrea sa-l cumpar...daca ma poate ajuta cineva, as ramane recunoscator. Link spre comentariu
RoCky93 Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 aurul e unul dintre cei mai buni conductori de electricitate.cred ca poti modifica un ohm metru obisnuit si in functie de rezistivitatea aurului "controlat" vei sti cat de pur e. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 Teoretic ai dreptate, practic nu cred sa fie asa.Ohmmetrul masoara rezistenta, nu rezistivitatea. Am citit ca se foloseste la testare un lichid sau un gel iar citirea dureaza cateva secunde, sigur e vorba de alt principiu. Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 nu stiu eu multa chimie dar aurul nu reactioneaza cu multi acizi, iar acel lichid e un acid cu care aurul nu reationeaza dar alte metale da. daca nu se intampla nimic dupa ce pune acidul atunci materialul este aur, altfel nu e aur; eu asa stiu ca e treaba cu identificarea. Link spre comentariu
sofian Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 ma eu stiu ca tot cu acid se verifica aurulmai demult nevasta ma tot enerva ca inelul este lipit cu aur acolo unde l-a rupt iar eu ii tot ziceam ca aia nu lipesc cu aur,asa ca intr-o zi m-am decis sa le verific si le-am bagat in acid azotic cu care corodam PCB si ce credeti ca s-a intimplatacolo unde era lipit s-a evaporat materialul cu care era lipit Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 Din cate stiam nici un acid nu corodeaza aurul, doar un amestec de acid clorhidric si acid azotic, parca se numea apa nobila sau apa regala.pana la urma am intrebat un prieten care stie mai multa chimie si mi-a zis acelasi lucru despre apa regala(amestec de clorhidric si azotic in raport de 3:1) se pare ca e singurul acid cu care reactioneaza. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 ma eu stiu ca tot cu acid se verifica aurul mai demult nevasta ma tot enerva ca inelul este lipit cu aur acolo unde l-a rupt iar eu ii tot ziceam ca aia nu lipesc cu aur, asa ca intr-o zi m-am decis sa le verific si le-am bagat in acid azotic cu care corodam PCB si ce credeti ca s-a intimplat acolo unde era lipit s-a evaporat materialul cu care era lipit PAI SI NU MERITAI scuze de offtopic dar nu ma puteam abtine Link spre comentariu
Vizitator vlad_r Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 ceea ce vreau eu sa fac.....e testeru ala electronic....care functioneaza in felul urmator: - aurul testat se scufunda intr-un electrolit (acel gel)- se masoara campul electromagnetic dintre aurul testat si un electrod din aur pur ce-l contine aparatulDaca aurul testat e pur pe ecran apare 0 (volt) .....sau cel putin banuiesc ca asa apare....oricum nu e imp ce apare. Iar daca nu e aur pur apare un anumit voltaj pentru ..in functie de caratele aurului masurat. M-ar interesa daca stie, are cineva o schema, o duda care sa ma ajute in construirea lui..... Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 ceea ce vreau eu sa fac.....e testeru ala electronic....care functioneaza in felul urmator: - aurul testat se scufunda intr-un electrolit (acel gel)- se masoara campul electromagnetic dintre aurul testat si un electrod din aur pur ce-l contine aparatulDaca aurul testat e pur pe ecran apare 0 (volt) .....sau cel putin banuiesc ca asa apare....oricum nu e imp ce apare. Iar daca nu e aur pur apare un anumit voltaj pentru ..in functie de caratele aurului masurat. M-ar interesa daca stie, are cineva o schema, o duda care sa ma ajute in construirea lui.....nu are treaba cu campul electromagnetic ci mai degraba cred ca aparatul ala analizeaza, fata de o referinta data ,conductivitatea electrica a unu material si aceea substanta probabil ca realizaeza o masa de contact unifirma pe toata suprafata materialului. ceea ce vrei sa faci nu e treaba usoara deoarece ai nevoie de componente de foarte mare precizie . Link spre comentariu
DREDD Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 vlad_r metoda de analiza care se aseamana cu ceea ce doresti tu (exceptand campul electromagnetic ), determina o gramada de alti ioni din solutii folosind curentul electric (deci metoda electrochimica de analiza) si se numeste polarografie. Este extrem de laborioasa (foloseste un electrod picurator cu mercur de puritate foarte mare - in regim de amator e destul de greu de pus la punct o astfel de instalatie. Da o cautare pe google pentru "polarography".Cel mai simplu ramane asa cum au spus-o si ceilalti sa folosesti apa regala, metoda folosita si de bijutieri. Numai bine. Link spre comentariu
RoCky93 Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 ceea ce vreau eu sa fac.....e testeru ala electronic....care functioneaza in felul urmator: - aurul testat se scufunda intr-un electrolit (acel gel)- se masoara campul electromagnetic dintre aurul testat si un electrod din aur pur ce-l contine aparatulDaca aurul testat e pur pe ecran apare 0 (volt) .....sau cel putin banuiesc ca asa apare....oricum nu e imp ce apare. Iar daca nu e aur pur apare un anumit voltaj pentru ..in functie de caratele aurului masurat. M-ar interesa daca stie, are cineva o schema, o duda care sa ma ajute in construirea lui.....nu gasesti aur 100% pur...doar aurul de 24 karate e aproape pur :P Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 sau daca esti un baftos nemaipomenit, si ai acces la lingouri de aur sovietice, aka cu secera si ciocanul imprimate pe ele: alea sunt unicele lingouri de aur cu puritatea de 99,99%.toate celelalte au 99,98 sau 99,97%... Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 20, 2008 Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Cel mai simplu ramane asa cum au spus-o si ceilalti sa folosesti apa regala, metoda folosita si de bijutieri. Numai bine.pai cu apa regala reactioneaza aurul dar si celelalte metale, deci trebuie folosit orice alt acid in afara de apa regala. Link spre comentariu
Vizitator Bijutierul Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 as vrea sa-mi contruiesc un mic montaj prin care se poate identifica autenticitatea aurului (si daca mai e cu putinta si caratele lui). Sunt pe piata o multime de testere pentru aur, insa nu as vrea sa-l cumpar...daca ma poate ajuta cineva, as ramane recunoscator.Salutare la toata lumea sunt bijutier de meserie si cred ca sunt cea mai potrivita persoana care te poate ajuta ex eu imi afinez singur aurul din 14 fac aur fin legat de ce vrei tu sa faci nustiu daca vei reusi sa explic ceva despre afinare : cand afinez aurul devine praf particule mici se dizolva restul aliajelor apoi sa recuperez argintulcea mai sigura verificare se face prin eliminarea aliajelor ex banca nationala face analiza la aur si spune cu exactitate ce karataje are aurul ex intradevar se poate afina aurul 999.99 dar se face ceva mai complicat si costisitor asa de ex eu ma multumesc cu o afinare de 985-986 nu mai retin ca nam mai afinat de mult am renuntat cativa ani la aceasta meseria dar acu revin in fortza :Dvoi afina recent aur si va voi spune cu exactitatelegat de testere pe piata ce fel de testere ceva electronic sau ce anume spui u ca sunt multe pe piatza ?ori cum cea mai sigura verificare ramane cea cu apa reala Link spre comentariu
SirRoger Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 cea mai sigura verificare ramane cea cu apa realaPresupun ca ai vrut sa spui ,,apa regala". Daca vrei, explica-ne si noua cum se face aceasta verificare cu apa regala, avand in vedere ca apa regala ataca atat aurul cat si alte metale. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum