Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

impedanta 8ohmi

Vizitator ge[]rge18

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

9

• Sharky

5

• Jimmy

2

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

amplificatorul ala de 2x40 de care vorbeste george, pun pariu ca este gunoiul acela de la adelaida cu tda8560Q, asa ca poate sa-l lase in pace ca are 2x25W RMS pe 2 ohmi!!! :evil: , a , si nu cred ca se poate pune in punte. :?

Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18

cred ca ai dreptate Sharky ca de la adelaida l-am cumparatsi mai scrie si 80 w pe el( la misto)ei spun ca este de 2x40 de w pe 4 ohmi dar nu cred asa ceva...il pot mari?????ce parere ai mai Sharky?????sau sa ii maresc ohmii la 8???tu ce zici?

Link spre comentariu

ala e un amplifcator cu iesirile in punte..scoate 40W dar in 2 ohmi si cu 30% distorsiuni....pe 4 ohmi scoti cam jumate iar pe 8 un sfert...asta calculand dupa urecheintegratul pe care e facut e tda8560 care e in clasa B, deci nu vei avea nici calitate prea mare..ar fi bine sa te scapi de amplif,sau ai putea sa il modifici..adica sa schimi partea de putere cu alt circuit,daca vrei ceva tot pt 12V poti incerca cu TA8210, si pe asta il face adelaida, merge alimentat pana in 18V si acolo tragi in jur de 25W din el pe 4 ohmi

Link spre comentariu

sau ai putea sa il modifici..adica sa schimi partea de putere cu alt circuit,daca vrei ceva tot pt 12V poti incerca cu TA8210, si pe asta il face adelaida, merge alimentat pana in 18V si acolo tragi in jur de 25W din el pe 4 ohmi

eu zic, lasa modificatul... ca eu(daca nu as stii la ce te referi) m-as gandi ca sa scot numa integratul de acolo si sa il schimb cu altul....ceea ce ar fi o greseala...ca un se potrivesc...oricum parerea mea e sa te lasi cu schimbatul mai ales daca nu ai mai lucrat cu asa ceva (parca nu prea, din cate cred eu...)mai bine il vinzi, gasesti pe cineva care sa il cumpere, si gata...si iti iei tu altceva...ceva mai bun... (preferabil nu de la 12V ca alea scot fff putin....)dca vrei sa il pui la masina atunci..da trebuie ceva la 12v....dar altfel..mai bine ceva la alta tensiune mai mare...poate ai putea lua ceva second... decat de la adelaida... adica ceva second..ca sunt destule care sunt mai bune decat ce dau aia acolo, chiar daca sunt vechi...poate ai sanse sa se strice alea de la adelaida inainte de cele vechi..
Link spre comentariu

daca e amplif gata facut cu tot cu corector de ton atunci ar putea cu vreo 300 mii sa isi ia un modul de la adelaida cu TA8210, daca vrea ceva mai bun pt ~12V, altfel mai bine sa se scape de el si sa ia ceva cu alimentare la tensiune mai mare daca tot are boxele pe 8 ohmi

Link spre comentariu

daca e amplif gata facut cu tot cu corector de ton atunci ar putea cu vreo 300 mii sa isi ia un modul de la adelaida cu TA8210, daca vrea ceva mai bun pt ~12V, altfel mai bine sa se scape de el si sa ia ceva cu alimentare la tensiune mai mare daca tot are boxele pe 8 ohmi

daca e amplif ala care cred eu..atunci a dat pe el vreo 800.000...deci nu mai prea se marita sa mai puna ala de 300.000....mai ales daca poayte il gaseste undeva sa vanda si sa ia altceva...oricum alea de la 12 ohmi nu merg pe 8 ohmi...adica cine ar lua asacea...ca alea de obicei scot puterea max la 2 ohmi-> un sfert de putere scoate la 8 ohmi... asta daca producatorul nu mai munte despre puterea reala...daca mai minte si ala..atunci e jaleeeetu daca ai fii in locul lui, ce ai face..ai mai baga inca 300 in un amplif cu ala care ai zis, sau l-ai vine si ti-ai lua altceva...?daca ai baga atunci nu mai comentez..daca l-ai vinde atunci..nici aici nu mai comentez...
Link spre comentariu

daca tot a dat deja bani deja si are o carcasa la el si corector de ton cu mici modificari si putina munca si vreo 300 mii il schimba in ceva care suna mai bine..e drept ca puterea tot aia ramane dar macar ai ceva in clasa AB, asta in cazul in care vrei alimentare simpla cu 12V de la calculator sau din masina, dar daca alimentarea e din priza clar ca treci pe altceva, eventual folosesti corectorul de ton daca nu reusesti sa vinzi amplifu..acum depinde si cat de mult se pricepe la mesterit si la ce scule are, cel mai ieftin ar iesi cu un amplif cu 3055, sau alti bipolari ieftini, aia ar fi in stare de 40W fara prea mutl stres

Link spre comentariu

DA, cu 2n... dar decat sa iti faci unu cu 2n, mai bine il iai gata facut,de pe la vreun seocond pe undeva.......eu asa as face... as vinde asta, si imi iau un ceva second..ca majoritatea is pe 2n, si se aud mult mai bine decat ala de adelaida....

Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18

mai!!! baieti............daca e sa imi gasesc fraierul cui sa il vand, eu nu cred ca gasesc ampl mai bun ca asta la 1,5 mil cat am dat pe el.am vazut la second ampl de 2x40 pe 4 ohmi =4 mil si nu prea imi convineasa ca nu fac nici o afacerespre exemplu daca ii maresc ma costa cam in jur de 300 de mii si eu cred ca o sa imi dea un randament mult mai bun decat cele second handstii voi ampl de vreo 2x75 w pe 4 ohmi pana intr-un 1,5 mil??????(second)

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

am vazut ca s-a discutat aici despre TDA8560 si vreau si io sa intreb, rezista TDA8560 alimentat la 19-20V?il alimentez pt probe dintr-un transformator care are 13V in secundar, si dupa redresare si filtrare am aprox 20Vcc. momentan am inseriat 4 diode de 6A pe plus, pe care cad 2.8V, si tensiunea la bornele integratului nu depaseste 17V.oare crapa daca scot diodele si il alimentez direct la 20V? in pdf zice ca 18V ar fi tensiunea maxima...

Link spre comentariu

nu scrie ca intra in protectie la tensiunea aia?in mod normal nu crapa(banuiesc ca tensiunea de 20v nu e chiar constanta,la putere mai mare mai scade),dar mai bine lasa diodele

Link spre comentariu

Nu maresti nimic cu 300 mii, 300 miii cred ca costa un montaj cu TA8210, la care ii pui radiator, carcasa si e statie noua :d

Eram si eu interesat intr-un timp, stiu ca era tda1562q (http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... A1562.html), scoate 40-50 w pe 4 ohmi cu 0.5% distorsiuni. din cate stiu e mono, daca iti cumperi 2 chestii din astea, sau cate vrei tu, iti e mult prea mult pentru masina , daca ai si difuri bune !

Scapi de aia cumva, si faci tu una, nu e greu, din cate am vazut eu, preturile care le-ai spus tu acolo sunt foarte mari d.p.d.v.d al raportului putere/pret !

Faci cum vrei !

Cel putin eu asa as face !

Bafta !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări