Vizitator ge[]rge18 Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 sal!!!am boxe de 150w rms pe 8 ohmi si vreau sa le am pe 4 ohmi, cum fac???leg cumva o rezistenta ?? daca da, ce fel???astept raspunsul vostru!!! Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 pui 2 boxe in paralel, si o sa ai 300W/4 ohmideci nu ai cum sa le faci pe 4 daca ele-s pe 8....oricum merge de la o statie de 4 ohmi sa pui boxe pe 8,numa ca statia scoate cam jumate din cat scoate pe 4... Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 Sa presupunem ca folosesti un amplificator care scoate 100W/4ohmi rms. Daca pui cele doua boxe de 8 in paralel o sa obtii 4 ohmi dar o intre 50W pe fiecare boxa. Impendanta boxelor nu ai cum s-o modifici, poti doar sa modifici impendanta pe care o "vede" amplificatorul, iar daca pui un rezistor de mare putere la 8 ohmi in paralel cu boxa, amplificatorul o sa vada 4ohmi dar o sa fie cum am spus mai sus, puterea o sa se imparta intre rezistor si boxa. In plus, rezistorul trebuie sa fie de mare putere (peste 50W pt. exemplul dat de mine).Dar de ce vrei sa modifici impendanta? Un amplificator proiectat pt. 4 ohmi v-a functiona (teoretic) la jumatate din puterea lui pe 8 ohmi. Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 cred da vroia sa scoata mai multa putere..sau ceva de genul asta..ca sa dea toata puterea din amp,nu numa jumate.....cum ziceam..nu prea poti..numa sa pui 2 in paralel... Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 Pai la un amp de 100W pe 8 ohmi, daca pune doua boxe in paralel amplificatorul o sa scoata 200W, dar in fiecare boxa o sa intre doar 100W din cauza ca sunt in paralel. Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 Pai la un amp de 100W pe 8 ohmi, daca pune doua boxe in paralel amplificatorul o sa scoata 200W, dar in fiecare boxa o sa intre doar 100W din cauza ca sunt in paralel.pai da....da probabil ca el are un amp de 100W/4 ohmi, si pe boxele lui scoate numa 50/8, si cred ca se gandea sa faca cumva sa scoata mai mult adica sa scoata din amp 100W,cat poate el..probabil ca se gandea ca se aude mai atre, sau ceva.....sau ceva de genul asta...asa cred....oricum sa vedem ce mai zice.... Link spre comentariu
m4xx Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 nu mai zice nimic...l-ati dezamagit :lol: Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 Se pare ca am ajuns sa presupunem ce gandea omul pt. ca tot noi sa dam solutiile la problemele presupuse de noi ca le-ar avea ge[]rge18 mai da-ne detalii, te rog! Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18 Postat Martie 25, 2005 Partajează Postat Martie 25, 2005 chestia cu pusu in paralel stiu ca injumatateste ohmii dar ce ma deranjeaza este faptul ca am luat o teapa cat mine de mare....am cumparat de pe un site nu ii zic numele un ampl de 2x40 pe 4 ohmiinaite aveam o statie romeasca scria pe ea 2x15 w putin modificata si am vandut-o ca prostu`........:( scotea mult mai tare bassul decat asta pe care am cumparat-o acum. chestia este ca acest ampl este si de masina si cred ca ma avantajeaza acest lucru.si daca am boxele astea de 8 ohmi ma geandeam ca ii pun niste rezistente sau io stiu!!?..... incat sa imi jumatateasa ohmii in plus vreau sa imi miste mult mai mult membrana.... leam pus in paralel si nu prea mare este diferenta in plus contorsioneaza mult mai mult... evident....ce sfat imi dati???? Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18 Postat Martie 25, 2005 Partajează Postat Martie 25, 2005 sau...........................1) leg un tweeter de dif mare pana la intrare in filtru ( in paralel)2) leg acelasi tweeter de dif dar dupa filtru pe firul de bass.(in paralel) spuneti voi va rog un mod perfect incat sa nu leg cele 2 dif mari pe acelai fir iesti din amplificator.....va multumesc!!!! Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 25, 2005 Partajează Postat Martie 25, 2005 nu prea ai cum.... :( daca amp-ul ala nu are iesirea direct in punte, adica unu din firele cele 2 de la boxe sunt pe masa (poti verifica asta ff simplu cu un obmetru, daca e continuitate intre un fir de la iesire si unu de la iesirea cealalta, ai vreo 4 incercari de facut, fiecare fir de la iesire, cu fiecare, si daca una din alea 4 exista contiunitate actunci NU e in punte iesirea)daca NU e in punte deja amp-ul atunci ai putea sa pui un inversor pe un canal, si sa fie innersata iesirea respectiva, si sa legi amp-ul ala in punte...-> scoate MONO 80W/8 ohmi... si pui cele 2 dif-uri in paralel..si gata...altceva nu poti sa faci....dar nici ce am scris eu nu prea cred ca e valabil, ca deja iesirea s-ar putea sa fie in punte..mai ales daca e de masina.... Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 25, 2005 Partajează Postat Martie 25, 2005 sau........................... 1) leg un tweeter de dif mare pana la intrare in filtru ( in paralel) 2) leg acelasi tweeter de dif dar dupa filtru pe firul de bass.(in paralel) spuneti voi va rog un mod perfect incat sa nu leg cele 2 dif mari pe acelai fir iesti din amplificator..... va multumesc!!!! daca legi un tw la intrare la filtru, sau la iesire, pe firul de bas, nu realizezi nimic...numa ARZI tw.... asa..ca NNUUUU lega asa un tw, ca-l arzii... cum ziceam..nu prea ai ce face..... Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 26, 2005 Partajează Postat Martie 26, 2005 si zici ca amplificatoru ala e de masina !!s-ar putea sa nu aibe 40w daca se aude mai incet ca cel de 15mai bine schimba amplificatoru Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18 Postat Aprilie 1, 2005 Partajează Postat Aprilie 1, 2005 cred ca asa fac il schimb si gata Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18 Postat Aprilie 1, 2005 Partajează Postat Aprilie 1, 2005 da dar daca zici ca este in punte legat cum fac sa imi debiteze o putere de 80 w mono??fii mai explicit te rog...fa chiar o schita!!!!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum