Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Coaxiale Tannoy

Romica_t

Postări Recomandate

Vizitator Floppy

@Romica_t Imi poti spune te rog unde se tine acum targul de vechituri, am inteles ca s-a mutat de acum 4-5 ani cand am fost ultima data... Mobila si decoratiuni ai vazut pe acolo?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Romica_t

16

• Sharky

3

• q_acdc

3

• djlove

2

Top autori în acest subiect

Am reparat unul din ele si am masurat parametrii T/S.Nu-i deloc rau dupa 32 de ani vechime.Deocamdata nu am pe ce sa-l probez cu muzica aici in camin dar cand ma duc acasa o sa-i fac o proba.In prima poza e wooferul iar in a doua driverul:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Ce e cu "transformatorul acela"? :nas: Sper ca ai lasat intrefier mult altfel e nasol.As recomanda sa il tai cu flexul si sa il transformi in forma de I pentru a preveni saturarea.Mosorul de la cositor e o alegere destul de nepotrivita, cuplajul intre sarme este slab. Ideai bobina ar trebui sa fie in forma de gogoasa sau macar cu sectiune patrata. Oricum la inalte nu prea conteaza. Panta tot aceeasi ramane, iar pierderile la putere mica sunt nesemnificative.

Link spre comentariu

Din transformator am pastrat doar miezul si am bobinat un strat de sarma(are 2.82mH).E mai bine daca dau I-ul jos si las doar tolele in forma de E?Cand am incercat asta inductanta scadea foarte mult.Oricum,difuzorul are doar 50W.Sa stii ca acea bobina pe mosor are cea mai mare inductanta fata de altele cu forma mai patrata si de aceasi greutate(aveam vreo 4 bobine facute demult).

Link spre comentariu

Felicitari pentru restauraurarea difuzoarelor, si pentru priceperea in alegerea condensatorilor pt. filtre.Incinta se putea si mai bine, iar "transformatorul" nu pune probleme, dar are caracteristica sa...

Link spre comentariu

Man, ideea e ca in forma respectiva ai inductanta mai mare, dar il si saturezi mult mai usor.Daca folosesti I-ul din acel traf n-ai treaba cu saturarea nici cand dai cu 1kW in dif. Ca trebuie sa pui mai multa e partea a doua. La putere mica merge, sigur nu nu apare fenomenul respectiv.Nu stiu cum ai putea masura fenomenul fara un osciloscop. Eventual cu un filtru trece sus si un redresor cu AO si condensator. Dai cu 50Hz in dif, la putere mare. Ar trebui pe masura ce maresti puterea tensiunea la iesirea filtrului sa fie constanta. In caz ca nu apar armonici de la saturatie, altfel ar trebui sa creasca.

Link spre comentariu

Excelent finisaj al boxei :da , le-ai facut tu sau la comanda? Daca le-ai facut tu , ce ai folosit pt a face canturile rotunjite si daca ai folosit vreun procedeu special de vopsire ?Inca o intrebare , cum ai taiat gaura la difuzor ( in material )?

Link spre comentariu

Multumesc de apreciere! :aplauze Rotunjirea muchilor precum si decupajul le-am executat cu o freza, folosind diferite capete.La vopsit am folosit vopsea "lovitura de ciocan".Cu o cutie de 20 lei le-am vopsit amandoua.Aspectul acestei vopsele este deosebit, precum si textura dupa uscare.Am avut ceva probleme la muchii pentru ca am dat doar un strat gros si a inceput sa curga pe muchiile rotunjite.

Link spre comentariu

cred ca trebuia fata dublata din moment ce ai ingropat diful,este totusi 10".Pare cam fragila zona de acolo,plus ca mai sunt si vibratiilesa ne faci si noua o inregistrare sa auzim cum suna :rade: ( :dans: )cu fs-ul ala la 20hz,cred ca au un bas de 'unge' super afacere :aplauzePS:si eu ti-as recomanda sa pui bobina fara miez pe wofer,e pacat

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări